Sâmbătă, 13 august 2011, în Piaţa Mare din cetatea medievală a Sibiului, în cadrul ARTmania Festival 2011 va concerta trupa de power metal finlandez, Sonata Arctica.

Formaţia finlandeză se alătură astfel unor alte două nume mari care vin în premieră în România: Nevermore (SUA) şi Lacrimas Profundere (Germania).

Cu o istorie de peste 10 ani în spate, Sonata Arctica s-au impus pe piaţa muzicală internațională încă de la primul album, Ecliptica, lansat în 1999. De-a lungul carierei, Sonata Arctica a primit patru discuri de aur pentru vânzările de albume, nominalizări la premiile Emma pentru cea mai buna trupă sau cel mai bun album rock/metal şi a cântat alături de Nightwish, Dio, Stratovarius, Iron Maiden, Rhapsody sau Alice Cooper.

Sonata Arctica are la activ numeroase turnee europene, japoneze, nord şi sud americane, iar fanii finlandenzilor din Kemi au ajuns până la punctul în care reuşesc să acopere difuzoarele în entuziasmul lor vizavi de trupă. Sonata Arctica are o discografie de top: albume precum “Winterheards Guild” sau “Reckoning Night” intră în fruntea clasamentelor muzicale finlandeze şi se menţin pe poziţiile din Top 10 mai multe săptămâni la rând, înaintea unor nume ca The Rasmus sau Eminem.
În 2007 trupa lansează un album ce reprezintă un moment de cotitură în formației. Un material realizat pentru a experimenta noi sonorităţi, “Unia” este un album matur şi foarte bine structurat, ce va conduce Sonata Arctica la cel mai recent disc, “The Days of Grays”, apărut în 2009.

După ce şi-a luat numele în timpul unei partide de World of Warcraft, “The Days of Grays” reprezintă o combinaţie între noul sound adus de Unia şi vechile albume ca “Reckoning Night”, un stil ce aduce împreună noi tehnici vocale ale solistului Tony Kakko şi voci feminine, solouri de chitară, influenţe progresive, fără însă a uita de melodicitate sau a pierde din esenţa muzicii Sonata Arctica.

Cumpara bilet

Preţul unui abonament este de:
– 90 lei dacă se achiziţionează în perioada 17 – 31 ianuarie

Preţul unui bilet pentru 12 august este de:
– 60 lei dacă se achiziţionează în perioada 17 – 31 ianuarie

Preţul unui bilet pentru 13 august este de:
– 60 lei dacă se achiziţionează în perioada 17 – 31 ianuarie

Citeşte mai multe despre ARTmania Festival 2011.