Competiţia pentru selectarea trupei ce va deschide concertul Red Hot Chili Peppers de pe 31 august 2012 de la Bucureşti a ajuns în etapa finală. Zdob şi Zdub, Vama, Grimus, OCS şi E.M.I.L. sunt trupele care au obţinut cele mai multe voturi din partea fanilor şi organizatorilor pentru a concerta în deschiderea californienilor de la RHCP pe Arena Naţională.

Află mai multe detalii despre concertul Red Hot Chili Peppers!

Selectarea trupelor finaliste s-a făcut în urma unei competiţii desfăşurate pe site-ul www.rockfm.ro începând cu 6 august când postul de radio şi-a invitat ascultătorii să propună şi să voteze trupa pe care îşi doresc să o asculte în deschiderea Red Hot Chili Peppers.

Zdob şi Zdub, Vama, Grimus, OCS şi E.M.I.L. au obţinut cele mai multe voturi din partea publicului şi a juriului format din reprezentanţi ai Emagic şi Rock FM intrând în finala pentru mult râvnitul recital dinaintea concertului RHCP. Lista cu cele cinci trupe va fi înaintată managementului Red Hot Chili Peppers al cărui vot final va alege trupa care va concerta pe 31 august pe Arena Naţională.

Trupele din competiţie s-au declarat încântate de modalitatea de selecţie şi implicarea fanilor în acesta. Roman Iagupov de la Zdob şi Zdub a declarat: „E minunat că publicul este implicat direct în procesul de selectare a trupei„. În timp ce Tudor Chirilă de la Vama consideră binevenită iniţiativa Rock FM „într-o lume care stă sub semnul interactivităţii, în care graniţa dintre artişti şi fani este trasată doar de un click de mouse„.

RHCP: „Suntem foarte încântaţi” de concertul de la Bucureşti

Trei dintre membrii trupei au transmis un mesaj exclusiv fanilor din ţara noastră cu câteva zile înaintea show-ului din Capitală. Cei de la Red Hot Chili Peppers s-au declarat „încântaţi” şi „fericiţi” de întâlnirea cu fanii români. Anthony, Flea, Chad şi Josh vor susţine primul lor concert în România în cadrul turneului „I’m with You” ce promovează albumul cu acelaşi nume lansat în vara anului trecut.

Biletele pentru acest concert mai sunt disponibile online pe www.myticket.ro sau în magazinele Diverta la preţuri începând cu 155 lei. Concertul este organizat de Emagic, echipa care a adus-o la Bucureşti în această vară şi pe Lady Gaga.