Toto Cutugno, unul dintre cei mai reprezentativi artişti ai Italiei, se va auzi din nou pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pe 3 noiembrie 2013, de la ora 20:00. Artistul italian va fi acompaniat de către membrii Orchestrei Simfonice Bucureşti, deşi în primul comunicat organizatorii au anunţat că alături de artist va urca trupa DIV4S.

„Ne-am dorit să venim cu un concept nou, unul care nu s-a mai realizat în România. Pentru că Toto Cutugno este foarte iubit de către publicul român, el însuşi fiind legat emoţional de români, i-am propus această colaborare inedită. Artistul a acceptat imediat şi ne bucurăm că avem posibilitatea să oferim publicului nostru un concert de calitate, plin de rafinament şi eleganţă, în care artistul ne va încânta cu cele mai frumoase hit-uri ale sale acompaniat de Orchestra Simfonică Bucureşti”, a declarat Dana Siman, Coordonator Concerte şi Evenimente pentru România MEI Concerts Entertainment.

Artistul va ajunge în România cu câteva zile înainte de eveniment pentru a face repetiţii alături de Orchestra Simfonică. Toto Cutugno le-a demonstrat fanilor români că este un „italiano vero” încă din 1993, când a concertat pentru prima dată în România, la festivalul Cerbul de Aur. De atunci, Cutugno a revenit tot mai des în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, cel mai recent concert având loc tot la Sala Palatului, pe 29 februarie 2012.

Toto Cutugno a rămas memorabil în muzica internaţională prin peste 400 de melodii compuse şi peste 100 de milioane de discuri vândute în întreaga lume. Cutugno este primul cantautor care a câştigat marele premiu al Festivalului de la Sanremo şi singurul cantautor italian care a câştigat marele premiu la Eurovision în secolul XX.

Orchestra Simfonică Bucureşti înseamnă 70 de muzicieni şi ale lor instrumente care răsună pentru iubitorii de artă şi frumos, de muzică clasică, dar şi de rock clasic. Orchestra Simfonică s-a remarcat prin proiecte ca The Masterpiece, Symphoenix (alături de trupa Phoenix în anii 2010-2011) sau recentul concert al Tarjei Turunen – „Beauty and The Beat„, dar şi prin colaborări cu nume mari ale muzicii clasice ca soprana Angela Gheorghiu sau violonista Corina Belcea.

Bilete Toto Cutugno la Bucureşti

Biletele pentru concertul de la Sala Palatului a lui Toto Cutugno se găsesc în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, la următoarele categorii:

Categorie Preţ
VIP Exclusiv 450 lei cumpără bilet
VIP 400 lei cumpără bilet
Categoria I 350 lei cumpără bilet
Categoria II 250 lei cumpără bilet
Categoria III 150 lei cumpără bilet

Concertul este organizat de către MEI Concerts Entertainment România.