Therion şi Zdob şi Zdub sunt cele mai recente confirmări pentru ediţia a IX-a a festivalui ARTmania. Povestea muzicală a Festivalului ARTmania va continua în perioada 4-10 august 2014 la Sibiu. Începând din acest an, organizatorii oferă posibilitatea iubitorilor de muzică ocazia de a-şi urmări artiştii preferaţi pe patru scene: „ARTmania Vampires’ Den”, Piaţa Mare, Palatului Brukenthal din Piaţa Mare şi Curtea Casei Altemberger a Muzeului de Istorie.

Vampires’ Den – scena principală a ARTmania 2014

Publicul dedicat al festivalului se va putea ascunde de lumină în interiorul complexului „Balanţa”, unde va fi construit „ARTmania Vampires’ Den”. Spaţiul va găzdui scena principală, unde în weekend vor avea loc concertele unora dintre cei mai cunoscuţi artişti internaţionali ai genului rock. Accesul în acest loc fiind permis doar posesorilor de abonamente achiziţionate până în prezent şi până la data festivalului, în limita locurilor disponibile.

Pe această scenă vor urca trupe precum Eluveitie, trupă de folk metal ce activează de peste 12 ani. Concertul lor a fost primul confirmat de organizatori pentru ediţia din acest an şi este programat pentru vineri, 8 august 2014.

O zi mai târziu, Therion, una dintre cele mai votate trupe în preferinţele spectatorilor ARTmania, va urca pe scena principală a festivalului. Cu o istorie de peste 26 ani, Therion este trupa ce trebuie descoperită de fiecare dată, la fel cum fiecare album al lor este o provocare a simţurilor.

Acoustic Stage, Post Rock Stage şi Piaţa Mare vor găzdui show-uri speciale

ARTmania Acoustic Stage va fi amplasată în curtea Palatului Brukenthal Sibiu, oferind melomanilor ocazia de a se bucura de cel puţin un concert cu un nume legendar organizat în seara de joi, conform tradiţiei începute în 2013 cu Deine Lakaien, unul dintre cele mai apreciate evenimente ale ediţiei anterioare.

ARTmania Post Rock Stage va fi amplasată în curtea Muzeului de Istorie – Casei Altemberger, fiind dedicată celor mai apreciate proiecte de gen.

Concertele din Piaţa Mare vor fi nelipsite şi cu acces gratuit publicului larg promovând rock-ul autohton, prima confirmare în acest sens fiind trupa Zdob şi Zdub, care va susţine un show spectaculos pe 9 august 2014.

Bilete şi abonamente ARTmania 2014

Pentru scena principală a festivalului, „ARTmania Vampires’ Den”, vor fi disponibile exclusiv abonamente, fără bilete individuale pe zile, o condiţie impusă de spaţiul limita. Începând cu luna martie acestea vor putea fi achiziţionate şi în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.

Pentru fiecare perioadă de distribuţie sunt disponibile câte 1000 de abonamente, preţurile abonamentelor variind în funcţie de perioada de achiziţie:

Categorie bilete 01.03-30.04 01.05-30.06 01.07-09.08
Abonament 125 lei 150 lei 180 lei cumpără abonamente

În cazul epuizării unei categorii, distribuitorii vor activa automat următoarea categorie de preţ. Publicul de peste hotare îşi poate achiziţiona abonamente prin platforma www.shop.artmania.ro.

Biletele speciale pentru evenimentele organizate în spaţiile Muzeului Național Brukenthal şi Muzeului de Istorie vor fi disponibile în curând.