Tarja Turunen, Beyond the Black şi Walkwys completează line-up-ul ARTmania Festival din acest an. Cele trei nume sonore ale muzicii rock se alătură celorlalţi artişti deja confirmaţi pe lista festivalului care va avea loc în Piaţa Mare din Sibiu, pe 28 şi 29 iulie 2017.

După concertul din februarie 2017, Tarja Turunen revine în România, de această dată la Sibiu pentru a participa la unul dintre cele mai aşteptate festivaluri rock ale verii. Soprana și pianista finlandeză, care a obținu succesul internațional ca solistă a trupei Nightwish, îşi va prezenta noul album în faţa tuturor românilor, care vor fi prezenţi la concertul de pe 29 iulie. Spectacolul artistei se va desfăşura în cadrul turneului „The Shadows Show”, început la finalul anului trecut pentru promovarea celor mai recente dintre materialele sale, EP-ul „The Brightest Void” și albumul „The Shadow Self”.

Tarja Turunen a debutat în 1997 alături de trupa Nightwish, iar ulterior şi-a început cariera solo cu single-ul „Yhden enkelin unelma” (2004). „I Walk Alone”, „Victim Of Ritual” şi „Falling Awake” se numără printre cele mai cunoscute piese rock interpretate de artistă. „You Would Have Loved This”, „Ave Maria” şi „The Eyes Of A Child” sunt câteva dintre cele mai cunoscute opere de muzică clasică pe care Tarja le interpretează în concertele sale.

Beyond The Black au confirmat de asemenea participare la festival. Nemţii îşi vor promova în mare parte cel mai recent album, „Lost in Forever”, o demonstraţie de virtuozitate şi o explozie de sensibilitate creativă, dar şi piese mai vechi din repertoriul lor. Pe primele locuri în topurile germane și austriece, Beyond the Black este o trupă care a reușit peste noapte să urce de la zero până la statutul de erou al scenei rock europene. Cu două albume de studio de la activ, formaţia are numeroase piese care au ajuns în topurile internaţionale, printre care: „In The Shadows”, Night Will Fade” şi „Running To The Edge”.

În acelaşi timp, starurile noului val de rock alternativ, Walkways, se alătură evenimentului. Trupa este recunoscută pentru maniera unică de a îmbina reprizele de rock dur cu interpretările lirice pline de sensibilitate. Cu un mix uluitor și unic de metale grele și părți emoționale combinate cu o varietate de stiluri și tipuri de voci, Walkways este una dintre cele mai autentice trupe de rock alternativ din Israel. „Actions”, „Towards Now” şi „Thoughts”.

Festivalul ARTmania este organizat sub egida „Take a Stand”, o campanie de încurajare a implicării civice și a coeziunii sociale și o declarație pentru apărarea valorilor europene. Campania „Take a Stand” este o inițiativă a asociaţiei Yourope, la care ARTmania s-a afiliat, alături de alte aproximativ 90 de festivaluri de renume din Europa.

„Este timpul să luăm poziție pentru Europa și pentru întreaga lume, în încercarea de a crea o mișcare care să încurajeze coeziunea socială. Prin campanii de informare și conștientizare, promovăm toleranța pentru toate culturile, genurile, rasele, religiile, orientările sexuale, culorile și originile. A motiva oamenii să participe la activități politice și sociale, a milita pentru un dialog pașnic, pentru umanism, toleranță și pentru înțelegere reciprocă, este cea mai bună cale de a face lumea un loc mai bun pentru fiecare individ și pentru noi toți la un loc”, acesta este scopul și misiunea „Take a Stand”.

De asemenea, anul acesta, ARTmania lansează în perioada festivalului, reuniunea internațională East European Music Conference, prima întâlnire din România a celor mai importanți reprezentanți ai industriei europene de eveniment. Directorii marilor festivaluri, experți cu prestigiu mondial în securitate, în controlul mulțimilor, legislație sau sistem de taxe vor veni pentru prima oară în România, în cadrul unui eveniment de elită.

Abonamente ARTmania Festival 2017

Abonamentele pentru festivalul ARTmania, ce are loc pe 28 şi 29 iulie 2017 în Piaţa Mare din Sibiu, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau online de pe www.eventim.ro, la preţul de 190 lei.

Categorie Preţ
Pre-sale 1 190 lei cumpără bilete

Festivalul ARTmania este organizat de ARTmania Events.