Festivalul Stufstock a ajuns anul acesta la cea de-a 10-a ediţie, organizatorii dorind să marcheze acest eveniment aniversar printr-un line-up de excepţie. The Subways şi Dubioza Kolektiv sunt primele trupe confirmate pentru Stufstock 2012, care se va desfăşura în perioada 23-29 iulie 2012, în Vama Veche.

Organizatorii au pregătit ca şi anul trecut o săptămână plină de teatrul, filmul, fotografia şi muzică, ce va culmina în weekend când pe scenele festivalului vor urca formaţii renumite din aria rock-ului şi nu numai.

The Subways este o trupă de indie rock din Anglia, cu o bogată experienţă în concertele live. Trupa The Subways a fost formată în 2005, iar de atunci au concertat pe aceeaşi scenă cu nume precum Foo Fighters. Unele dintre piesele lor, precum „Rock & Roll Queen” a fost inclusă pe coloana sonoră a mai multe producţii cinematografice. The Subways va participa în această vară şi la festivalul Sziget 2012.

Dubioza Kolektiv revine în România după ce în februarie 2012 a concertat în clubul The Silver Church din Bucureşti. Formaţia şi-a câştigat renumele de “Senzaţia Bosniei”, locul de origine al trupei. Membrii trupei abordează mai multe genuri în acelaşi timp. Cântă hip-hop, amestecat cu reggae, dub, rock şi folclor bosniac şi sunt cunoscuţi pentru dorinţa lor de a schimba societatea bosniacă.

Festivalul Stufstock 2012 este organizat de către casa de producţie Revolver. Mai multe detalii despre Stufstock 2012 vor fi făcute publice de către organizatori în viitorul apropiat.

Foto: www.alfitude.com