Wilkinson (live), Milky Chance, The Subways, The Parlotones, Fink, Subcarpaţi, Hanu’ cu Braga, Mihail, Satra B.E.N.Z. şi alţii, se regăsesc printre primele confirmări de la AWAKE Festival 2018. Cea de-a doua ediţie a singurului festival boutique din România va avea loc în perioada 17-19 august 2018, pe Domeniul Castelului Teleki din Gorneşti, la doar 20 de minute de Tîrgu Mureş. Până pe 31 decembrie abonamentele de 3 zile pot fi achiziţionate la preţul WISE BIRD de 99 lei (camping inclus).

Wilkinson este cunoscut pentru mixul de drum&bass, dubstep şi future jungle. Nelipsit de pe scena festivalurilor importante din Europa, Wilkinson vine la AWAKE cu un show live pentru prima dată în România. Albumul său de debut „Lazers Not Included” (2013) s-a clasat pe primul loc în topul iTunes Dance în 10 ţări, iar hit-ul „Afterglow” a strâns milioane de vizualizări pe YouTube. Wilkinson este cunoscut pentru remix-urile sale, de-a lungul timpului colaborând cu artişti celebri precum Ed Sheeran, Major Lazer, Chase & Status şi Nero.

Milky Chance combină muzica indie, folkul şi rock-ul alternativ. Hit-ul lor, „Stolen Dance”, s-a clasat pe primul loc în topurile muzicale din diferite ţări precum: Austria, Ungaria, Suedia, Franţa şi multe altele. Printre influenţele muzicale ale trupei se numără Bob Marley, Ray Charles şi chitaristul celor de la Red Hot Chilli Peppers, John Frusciante. După succesul de care s-au bucurat în urma primului album, „Sadnecessary” (2013), trupa germană a lansat în 2017 cel de-al doilea album, „Blossom”, care cuprinde şi single-ul „Cocoon”.

Cu un stil ce îmbină într-un mod exploziv punk-ul, rock-ul alternativ şi indie, The Subways sunt bine cunoscuţi pentru hit-uri precum „Oh, Yeah”, „Rock and Roll Queen” şi „Kiss kiss bang bang”. Trupa a cântat în deschiderea concertului Foo Fighters, dar au şi participat la festivaluri de muzică importante, precum Glastonbury, Lollapalooza şi Leeds & Reading Festivals. Trupa are la activ 5 albume şi nenumărate EP-uri, cel mai nou material lansat, EP-ul „Good Times” (2015), conţine mai multe versiuni live ale single-urilor formaţiei.

The Parlotones este una dintre cele mai îndrăgite şi premiate trupe de rock indie din Africa de Sud. Trupa fondată în 1998 a declarat că stilul lor a fost puternic influenţat de artişti importanţi precum R.E.M., Radiohead, The Smiths, The Cure şi Jeff Buckley. The Parlotones au cântat în deschiderea Cupei Mondiale de Fotbal şi în deschiderea turneului pe care Coldplay l-a susţinut în Africa de Sud în 2011. Albumul lor, „A World Next Doors to Yours” (2007) a devenit cel mai vândut album rock din ultimul deceniu din Africa de Sud.

Fink activează în industria muzicală de peste 20 de ani. Şi-a început cariera muzicală ca DJ, alegând ulterior să îşi exprime trăirile cu ajutorul chiatarei şi a vocii. Cântareţul a înregistrat de-a lungul carierei impresionante 9 albume, dintre care unul live acompaniat de celebra Royal Concertgebouw Orchestra şi a colaborat cu John Legend, Amy Winehouse şi Professor Green. Printre cele mai cunoscute melodii din repertoriul său se numara „Looking Too Closely”, „Yesterday Was Hard on All of Us” şi „Not Everything Was Better in the Past”.

La ce-a de-a doua ediţie, pe scena festivalului vor mai urca Subcarpaţi cu invitaţi speciali Hanu’ cu Bragă, Mihail, Şatra B.E.N.Z., DJ Shiver, DJ Sauce, DJ Antenna şi Detour.

Ce prezenţi la festivalul AWAKE se vor putea bucura de zonele şi activităţile preferate ale primei ediţii: bibliotecă în aer liber, platforma de discuţii Feed Your Mind, scenă în copac, cinematograful în aer liber şi multe altele. De asemenea, se va organiza şi cea de-a doua ediţie a concursului de instalaţii artistice de mari dimensiuni Artdoor, ce vor putea fi admirate în cadrul AWAKE.

Abonamente AWAKE Festival 2018

Abonamentele pentru cea de-a doua ediţie a festivalului AWAKE, ce are loc în perioada 17-19 august 2018, pe Domeniul Castelului Teleki din Gorneşti (judeţul Mureş), pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe preţuri, în funcţie de perioada de achiziţie.

Până pe 31 decembrie 2017 abonamentele de 3 zile pot fi achiziţionate la preţul WISE BIRD de 99 lei (camping inclus). Din 1 ianuarie, până miercuri, 28 februarie 2018, în perioada de SPEED BIRD, abonamentele vor fi disponibile la preţul de 109 lei, respectiv 135 lei cu camping.

Categorie Preţ „Wise Bird" Preţ „Speed Bird"
Abonament 3 zile 99 lei 109 lei cumpără
Abonament 3 zile + camping 99 lei 135 lei cumpără

Festivalul AWAKE este un eveniment organizat de Emagic.