Acest eveniment a avut loc in data de 23 May 2024.
Vezi alte evenimente cu , , , .
Vezi alte evenimente la din .

Joi, 23 mai 2023, începând cu ora 19:00, la Romexpo din București are loc cea de-a șasea ediție Red Bull SoundClash din România. Bătălia se va da între Connect-R și Șuie Paparude, pe două scene poziționate față în față, și va consta în 4 probe prin care artiștii vor trebui să cucerească publicul, succesul lor fiind măsurat în decibeli după fiecare dintre cele 4 runde. Gazda de anul acesta va fi Adrian Despot, iar la pupitrul de DJ se va afla ZDA.

După 5 ediții unice care-au ridicat ștacheta până la stele, cea de-a 6-a ediție n-are cum să fie altfel decât memorabilă, având în vedere și protagoniștii din arii atât de diferite. Pe Connect-R îl cunoaște toată România încă de la debuturile sale-n carieră, un artist cameleonic în adevăratul sens al cuvântului, cu zeci de piese și colaborări în heavy-rotation. Pe cealaltă parte, Șuie Paparude este un nume greu în industria muzicală românească de mai bine de 30 de ani, cu un sound recognoscibil și adorat de toate generațiile.

„Dac-ai participat măcar la una dintre cele 5 ediții de până acum, știi deja că Red Bull SoundClash este o explozie de sunet și culoare. Nu se compară cu nimic din ce-ai mai simțit la un concert. De la rundă la rundă, spiritul competitiv, tensiunea din aer și susținerea înfocată a fanilor îi împing pe artiști în cel mai constructiv mod să-și depășească toate limitele și să ofere cel mai bun show al lor. Miza e aceeași de fiecare dată: aplauzele publicului, care decid învingătorul serii”. – Adrian Despot, MC-ul evenimentului.

„Provocările sunt în primul rând cele de ordin muzical, de a adapta piesele noastre la alte stiluri muzicale, fără însă să le anulăm personalitatea, să nu mai sune a Șuie Paparude. Acesta este balansul pe care am căutat să-l imprimăm fiecărei piese pe care am refăcut-o, cu influențe din diverse stiluri. Să sune în stilul respectiv, dar să sune clar a Șuie Paparude. A fost cea mai fun parte și abia așteptăm să auziți ce-am lucrat. Noi am pornit la drum cu gândul să câștige muzica din această confruntare. Faptul că facem ce ne place, în primul rând, sperăm să se vadă pe scenă. Aceasta va fi principala noastră armă”, declară membrii Șuie Paparude.

„Îmi plac provocările astea. Pentru show-ul live, noi avem un efectiv de 10 persoane pe scenă. Clar e o provocare, una frumoasă pentru mine și deloc inconfortabilă. Eu, în sine, sunt o armă: polivalența mea, felul în care văd muzica. O să sparg tot, pentru că o să vin cu băiatu’ lu’ Biggie!”, spune Connect-R.

Rundele Red Bull SoundClash

RUNDA 1: THE COVER – Artiștii interpretează în stil propriu, pe rând, același hit internațional.
RUNDA 2: THE TAKEOVER – Connect-R începe o piesă din repertoriul personal, iar Șuie Paparude o preia din mers la jumătate și-o cântă în propriul stil. Apoi rolurile se inversează, timp de 4 piese.
RUNDA 3: THE CLASH – Artiștii interpretează 3 piese proprii în 3 stiluri muzicale diferite.
RUNDA 4: THE WILDCARD – Cea mai așteptată probă a duelului, unde fiecare combatant scoate un as din mânecă, adică aruncă în scenă un invitat surpriză, care poate schimba complet dinamica rezultatului final.

Evenimentul va putea fi urmărit și live, pe 23 mai, începând cu ora 20:00, pe conturile de Facebook și TikTok Red Bull, dar și pe canalul KISS FM de YouTube.

Reguli de acces

Vârsta minimă de participare la eveniment este de 18 ani. Accesul în cadrul evenimentului Red Bull SoundClash 2024 se va face începând cu ora 18:00, iar spectacolul va începe la ora 19:00. Pentru a evita aglomerația, organizatorii îndeamnă toți participanții să ajungă la eveniment cât mai devreme și să acceseze Poarta A sau Poarta B, din spațiul Romexpo. Accesul va fi permis exclusiv în baza biletului de eveniment, atribuit unei singure persoane, și a unui act de identitate valid. Pentru a preîntâmpina anumite situații neplăcute, organizatorii recomandă ca fiecare persoană să păstreze biletul validat pe toată durata evenimentului. Biletul nu poate fi înlocuit dacă este pierdut, furat sau distrus și este valabil pentru o singură intrare. Biletul validat nu poate fi transferat către o altă persoană sau revândut. Reproducerea biletelor este ilegală.

În 2017, la prima ediție Red Bull SoundClash din România, CTC a învins Carla’s Dreams într-un show cu sala plină. În 2018, Grasu XXL a câștigat în fața Loredanei un meci disputat la sânge. În 2019, Vița de Vie a făcut un uluitor egal cu Subcarpați, o premieră absolută în istoria evenimentului la nivel global. În 2022, Irina Rimes și Spike au devenit virali cu momentele electrizante pe care le-au pus în scenă, iar Spike a câștigat la mustață. Anul trecut, formația Vama și Killa Fonic au dus o confruntare muzicală intensă, care s-a soldat cu un incredibil scor de 397,6 vs. 397,5 pentru Vama.

De 18 ani, Red Bull SoundClash aduce în fața fanilor dueluri artistice cu miză emoțională enormă. Prima ediție a avut loc în Olanda, iar de atunci a făcut înconjurul lumii pe cinci continente, în peste 100 de dueluri.

Bilete Red Bull SoundClash 2024: Connect-R vs. Șuie Paparude

Biletele pentru Red Bull SoundClash 2024: Connect-R vs. Șuie Paparude ce va avea loc în data de 23 mai 2023 la Romexpo din București pot fi achiziționate din rețeaua iaBilet și online pe iaBilet.ro și pe redbull.ro/soundclash la următoarele prețuri:

Acces general: 100 lei
VIP: 200 lei

Red Bull SoundClash 2024: Connect-R vs. Șuie Paparude este un eveniment organizat de Red Bull Music Events.