Acest eveniment a avut loc in data de 11 May 2023.
Vezi alte evenimente cu , .
Vezi alte evenimente la din .

Joi, 11 mai 2023, începând cu ora 20:00, la Romexpo  din București are loc cea de-a cincea ediție Red Bull SoundClash din România. Bătălia se va da între Vama și Killa Fonic, pe două scene poziționate față în față, și va consta în 4 probe prin care artiștii vor trebui să cucerească publicul, succesul lor fiind măsurat în decibeli după fiecare dintre cele 4 runde. Gazda de anul acesta va fi Adrian Despot, iar la pupitrul de DJ se va afla ZDA.

Red Bull SoundClash este o confruntare ce pune artiștii la încercare, urmărind să scoată de la ei tot ceea ce au mai bun de oferit pentru a impresiona publicul. Aceștia trebuie să își adune valențele artistice, ingeniozitatea și imaginația pentru a crea un show cât mai inedit, aplauzele și reacțiile publicului urmând să fie decisive în determinarea învingătorului.

În decursul celor 17 ani petrecuți pe scenă, Vama a reușit să devină sinonimă cu ineditul și creativitatea, regăsite în cele 3 albume de studio, „Vama” (2008), „2012” (2012), “Better” (2017), și în hituri arhicunoscute cum sunt „Perfect fără tine”, „Copilul care aleargă către mare” sau „Post Iubire”. Cei cinci membri, Tudor Chirilă, Eugen Caminschi, Gelu Ionescu, Lucian Cioargă și Dan Opriș, susțin unele dintre cele mai antrenante concerte de pe scenele din România, abordând în muzica lor teme dintre cele mai diverse, de la iubire până la societatea actuală și problemele acesteia.

“Pentru noi, Red Bull SoundClash este confruntarea cu un artist total diferit, din toate punctele de vedere. Va fi, cu siguranță, o provocare, iar cum nouă ne plac provocările, ne-am băgat. Unii dintre noi l-am descoperit pe Killa cu ceva timp în urmă și o altă parte l-a descoprerit odată cu propunerea Red Bull SoundClash. Ne plac atitudinea și mesajul pe care Killa le transmite, iar prima piesa pe care am ascultat-o împreună a fost «Niciun glonț nu doare cât dragostea». Va fi o bătălie a decibelilor, așa că avem nevoie de toți fanii noștri pe 11 mai. O să fie bine, Bro!”, au declarat membrii Vama.

Killa Fonic, unul dintre cei mai cameleonici artiști români la ora actuală, și-a demonstrat calitățile în cele 9 albume lansate din 2016 până în prezent: Ramses 1989” (2016), „Lamă Crimă” (2017), EP-ul „Emotiv Munteana” (2018), „Trendsetter” (2019), „III” (2020), „BeetleJuice” (2020), „2089” (2021), „Terra Vista” ș„Osvaldo” (2022). Hituri precum „Niciun Glonț Nu Doare Cât Dragostea”, „Miami Bici” sau celebrele sale colaborări „Cum Am Știut” sau „Bandana” sunt dovada vie că artistul poate experimenta cu aproape orice, reușind să câștige inimile celor care îi ascultă muzica.

Red Bull SoundClash înseamnă distracție, înseamnă fun, înseamnă experimental. Pe Tudor l-am cunoscut și e foarte tare. Într-un spirit competitiv sportiv, am așa un drag special să fac asta cu ei, cu Vama. Îi știu pe băieți, am făcut research. Sunt foarte buni, sunt veterani, sunt șmecheri, iar chitaristul lor e unul dintre cei mai de top din România. Mi-am făcut temele și le-am găsit adversari pe măsură, ca instrumentiști. Fanii mei știu că acolo unde vin, noi trebuie să ne întâlnim. Eu îi numesc camarazii mei, îi chem la apel șștiu că vor veni. Mă bazez pe asta, ca întotdeauna”, a spus Killa Fonic.

Confruntarea dintre cei doi artiști va avea loc astfel:

  • THE WARM UP– Rivalii își încălzesc fanii cu 3 piese din repertoriul lor.
  • RUNDA 1: ‘THE COVER’ – Artiştii abordează un hit celebru în dulcele stil propriu.   
  • RUNDA 2: ‘THE TAKE OVER’ – Vama începe o piesă, Killa Fonic o preia din mers pe cealaltă scenă şi o continuă în stilul propriu, apoi începe Killa și preia Vama și tot așa între cele 2 scene… timp de 4 piese.
  • RUNDA 3: ‘THE CLASH’ – Artiștii reinterpretează 3 piese proprii în 3 stiluri muzicale diferite.
  • RUNDA 4: ‘THE WILDCARD’ – Pe fiecare dintre scene își face apariția un invitat surpriză.

Red Bull SoundClash aduce față în față artiști încă de acum 17 ani, primul eveniment de acest gen având loc în Olanda. În România, Red Bull SoundClash are o istorie de 4 ediții, prima fiind cea din 2017. De atunci, publicul a fost martor competițiilor între CTC și Carla’s Dreams, Grasu XXL și Loredana, Vița de Vie și Subcarpați și Irina Rimes și Spike.

Bilete Red Bull SoundClash 2023: Vama vs. Killa Fonic

Biletele pentru Red Bull SoundClash 2023: Vama vs. Killa Fonic ce va avea loc în data de 11 mai 2023 la Romexpo din București pot fi achiziționate din rețeaua iaBilet și online pe iaBilet.ro și pe redbull.ro/soundclash la prețul Earlybird de 69 lei.

Red Bull SoundClash 2023: Vama vs. Killa Fonic este un eveniment organizat de Red Bull Music Events.