De fiecare dată când un artist italian vine în concert la Bucureşti, trebuie să ne aşteptăm să avem parte de o petrecere în stil mare. Nu a făcut excepţie nici seara de luni, 14 noiembrie 2016, când renumitul Zucchero Fornaciari a susţinut un concert de nota zece, la Sala Palatului. Evenimentul a făcut parte din turneul „Zucchero Black Cat World Tour 2016” prin care artisul doreşte să promoveze ultimul material discografic „Black Cat”.

Concertul lui Zucchero a însemnat şi o întâlnire între generaţii, în sală aflându-se atât spectatori care au prins perioada de început a carierei artistului italian, dar şi spectatori mai tineri, care i-au descoperit muzica mai târziu şi pe care, cu siguranţă, i-a fermecat stilul său muzical nonconformist şi atât de plin de viaţă.

Cu o experienţă muzicală de mai bine de patru decenii, Adelmo Fornaciari, numit şi Zucchero, a adus pe scena Sălii Palatului imaginea a ceea ce înseamnă bucuria deplină manifestată prin muzică. Alături de un grup de muzicieni foarte talentaţi, Zucchero a interpetat o sumedenie de piese, adevărate bijuterii muzicale care i-au marcat cariera şi care i-au adus faima mondială.

Zucchero în concert la Sala Palatului din Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Zucchero în concert la Sala Palatului din Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Concertul de la Bucuresti a fost structurat în trei părţi, care s-au desfăşurat de-a lungul a trei ore. Au fost trei ore în care buna dispoziţie a fost la ea acasă şi în care publicul a răspuns minunat îndemnurilor lui Zucchero de a cânta şi a dansa cu poftă. De altfel, Zucchero le-a mărturisit fanilor că nu îi plac deloc feţele triste şi apatice la concerte şi că vrea mereu să-i vadă pe oameni bucurându-se, exprimându-se liber şi dând frâu liber mişcărilor pe ritmurile muzicii.

Prima parte a concertului s-a concentrat în jurul albumului „Black Cat”, ultimul material discografic lansat de Zucchero. Deşi are în spate mulţi ani de activitate muzicală, cântăreţul italian nu şi-a pierdut nici până azi originalitatea şi dispoziţia de a le oferi fanilor piese pline de substanţă, care se bazează pe sentimente şi trăiri profunde. Albumul „Black Cat” este dominat de influenţe soul şi blues şi include colaborări cu muzicieni faimoşi, precum Mark Knopfler, Bono şi chiar Alejandro Sanz, pentru versiunea în limba spaniolă.

Zucchero în concert la Sala Palatului din Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Zucchero în concert la Sala Palatului din Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

După cum a mărturisit însuşi Zucchero, „Black Cat” este cel mai întunecat album lansat până acum, deoarece omagiază şi victimele atentatului de la Bataclan din noiembrie 2015. Coincidenţă sau nu, concertul susţinut la Bucureşti a venit la o zi de la împlinirea unui an de la tragicul eveniment, însă, Zucchero a ales să înlocuiască tristeţea cu multă voie bună, iar publicul a fost extrem de receptiv. Piese precum „Partigiano reggiano”, „Ti voglio sposare”, „L’anno dell’amore”, „Fatti di sogni”, „La tortura della luna” şi „Voci” au făcut Sala Palatului să vibreze de acorduri blues, soul şi chiar gospel.

În cea de-a doua parte a concertului fanii au putut asculta cele mai celebre piese ale artistului, Sala Palatului asistând la o explozie de energie pe ritmurile unor piese precum „Baila (Sexy Thing)”, „Il volo”, „L’urlo”, „Chocabeck”, „Feels Like a Woman” şi „Miserere”, aceasta din urmă fiind şi un omagiu adus lui Luciano Pavarotti, alături de care a realizat duetul pentru piesă.

Zucchero în concert la Sala Palatului din Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Zucchero în concert la Sala Palatului din Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

A treia parte a concertului a avut ca puncte centrale albumele „Oro incenso e birra”, „Spirito DiVino” şi „Blue’s”, cele mai bine vândute albume ale artistului. Zucchero a readus în auzul spectatorilor notele pop ale pieselor „Overdose d’amore”, „Diamante”, „Cosi celeste”, „X colpa di chi” şi „Diavolo in me”.

Zucchero a păstrat pentru bis tot ce avea mai bun şi şi-a luat rămas-bun de la fani pe acordurile melodiilor „Wonderful Life”, „Senza una donna” şi „Guantanamera”. Cei mai mulţi dintre fani au dansat pe aproape toată durata concertului, iar la final l-au răsplătit pe artistul italian şi pe instrumentiştii săi cu ropote de aplauze.

Concertul lui Zucchero de la Bucureşti a fost cel mai frumos cadou de început de săptămână şi nu ar fi deloc o exagerare să spunem că a fost la fel de dulce ca zahărul, aşa cum şi numele artistului lasă să se înţeleagă, creându-ne deja o dependenţă pe care sperăm să o tratăm la următorul concert al cântăreţului italian.

Setlist concert Zucchero la Sala Palatului din Bucureşti

La solitudine
I
1. Partigiano reggiano
2. 13 buone ragioni
3. Ti voglio sposare
4. Ci si arrende
5. Ten More Days
6. L’anno dell’amore
7. Hey Lord
8. Fatti di sogni
9. La tortura della luna
10. Love Again
11. Terra incognita
12. Voci
II
13. Vedo nero
14. Baila (Sexy Thing)
15. Never Is a Moment (Jimmy LaFave cover)
16. Il volo
17. Rossa mela della sera
18. L’urlo
19. Chocabeck
20. Feels Like a Woman
21. Il suono della domenica
22. Un soffio caldo
23. Miserere
24. Freedom Jazz Dance (Eddie Harris cover)
25. Rock Me Baby (B.B. King cover)
III
26. Overdose (d’amore)
27. Solo una sana e consapevole libidine salva il giovane dallo stress e dall’Azione Cattolica
28. Diamante
29. Così celeste
30. X colpa di chi?
31. Diavolo in me
Bis:
32. Wonderful Life
33. Senza una donna
34. Guantanamera