Luni, 14 noiembrie 2016, de la ora 20:00, Zucchero susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti. Spectacolul face parte din „Zucchero Black Cat World Tour 2016”.

Zucchero a lansat recent „Black Cat”, album produs de către trei dintre cei mai importanţi producători ai scenei internaţionale din acest moment: T Bone Burnett (cel care produce pentru Elton John), Brendan O Brian (Bruce Sprinsteen sau Bob Dylan) şi Don Was (producătorul celor de la Rolling Stones). La sfarşitul lunii septembrie, artistul a început turneul mondial de promovare a albumului, turneu care include și două concerte în Romania, cel din Cluj-Napoca, pe 12 noiembrie 2016 şi cel din Bucureşti, pe 14 noiembrie 2016.

Noul material discografic are 13 piese şi include colaborări cu nume sonore ale rock-ului mondial, precum: Bono şi Mark Knopfler – vocalistul, chitaristul şi compozitorul Dire Straits. Melodia „Streets of Surrender” este rezultatul colaborării artistice cu Bono şi este orchestrată cu inconfundabila chitară a lui Mark Knopfler. Melodia este un tribut adus victimelor atentatului de la sala de concerte Bataclan din Paris din noiembrie 2015.

Cântăreţul italian de muzică rock Adelmo Fornaciari, cunoscut pe numele său de scenă, Zucchero, a debutat la începutul anilor ’70. Artistul a devenit cunoscut după ce a participat la mai multe festivaluri din Peninsulă, printre care şi celebrul Sanremo. În 1983 înregistrează primul album, „Un Po di Zucchero”, care îl propulsează în vârful topurilor internaţionale. Peste puţin timp, înregistrează mai multe materiale care sunt primite foarte bine de public. Până în prezent, artistul are la activ 12 materiale de studio, 3 albume live şi 7 compilaţii.

În cei peste 30 de ani de carieră, perioadă în care artistul a vândut peste 60 de milioane de albume, a cântat alături de unii dintre cei mai importanţi muzicieni ai vremii, precum: Eric Clapton, Ray Charles, B B King, Sting, Brian Adams, Iggy Pop, Brian May şi Luciano Pavarotti.

Printre cele mai cunoscute piese ale cântăreţului sunt: „Guantanamera”, „Wonderful Life” şi „Diamante”. De-a lungul carierei sale, Zucchero a primit mai multe premii, printre care două World Music Awards, şase IFPI Europe Platinum Awards şi o nominalizare la Grammy.

Bilete Zucchero la Sala Palatului din București

Biletele pentru concertul Zucchero la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 14 noiembrie 2016, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe site-ul www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria VII 348 lei cumpără bilete
Categoria VI 295 lei cumpără bilete
Categoria V 255 lei cumpără bilete
Categoria IV 220 lei cumpără bilete
Categoria III 178 lei cumpără bilete
Categoria II 138 lei SOLD OUT
Categoria I 78 lei SOLD OUT

Concertul Zucchero de la Bucureşti este orgnaizat de Diesel Events.