Zaz a revenit în România, de data aceasta la București, în cadrul „Organique Tour”, și a scris încă o pagină în istoria jazz-ului cu un concert unde s-a cântat și s-a dansat neîncetat. Artista de origine franceză a susținut un spectacol de neuitat la Sala Palatului, pe 11 iunie 2023.

Ca la orice concert de-al său, cântăreața și-a făcut apariția din public, începându-și reprezentația artistică printre fanii săi, îmbrăcată într-o salopetă plină de paiete, cu un zâmbet cald pe față și o atitudine jucăușă. Pe o scenă plină de lumânări care au adus o notă de intimitate întregii seri, Zaz și-a desfășurat arta prin muzică, dans și voie bună. Repertoriul ei a început în forță, cu „Les jeux hereuse” și “Imagine”, două melodii care au ținut publicul în picioare, în pași de dans.

Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

„Comment ça va” (Ce faceți?) a fost prima interacțiune a cântăreței cu publicul, după care i-a salutat pe toți în limba română, cu o mână ridicată în aer, strigând „Bună!”. A urmat un discurs în limba română, pe care artista l-a citit emoționată de pe o foaie pregătită de echipa sa, mulțumind tuturor celor prezenți și setând miza evenimentului: „În această seară, vreau să sărbătorim cele 5 elemente ale lumii: apă, aer, pământ, foc și noi!”. Acesta a fost startul unei petreceri jazz senzoriale cu tematică franțuzească, unde fanii s-au bucurat cântând și dansând ca la un mare chef.

Jocurile de lumini și cromatică nu a lipsit din show-ul artistei, în special pe melodia “Que Vendra”, unde ritmurile latine s-au îmbinat perfect cu nuanțele de roșu și galben care acaparau scena, dar și pe piesa „De couleurs vives”, unde s-a creat un efect de caleidoscop. De asemnea, în mod contrastant, pe momentul muzical „Ma valse”, a existat doar o lumină pală, galbenă și lumânările care completau cadrul intim în care Zaz și-a exprimat cele mai adânci trăiri.

Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Deși muzica sa are diverse influențe, jazz-ul a fost genul care a dominat spectacolul, artista declarând că este mare sa iubire. „Les passants”, „Comme ci, comme ça”, „Paris sera toujours Paris” și „Laissez-moi” au fost doar câteva dintre demonstrațiile muzicale ale acestui stil care a consacrat-o pe Zaz la nivel internațional. Totodată, solista a arătat publicului român și partea sa mai întunecată, pe ritmurile rock ale piesei „On s’en remet jamais” și și-a onorat rădăcinile și influențele artistice, interpretând cântecul „Dans ma rue” de la Edith Piaf.

Ultima parte a concertului a reprezentat și punctul culimnant al serii, deoarece artista a păstrat cei mai bun pentru la final, energia ajungând la cote maxime pe hiturile „On ira” și „Je veux”, care au fost cântate la unison de public. Zaz a mulțumit încă o dată audienței pentru energia și căldura cu care a fost primită, și-a prezentat instrumentiștii, iar apoi a continuat cu un moment de bis, la cererea publicului, format din melodia „Le chant des grives” nemuritoarea „La vie en rose”, cântecul emblemă al regretatei Edith Piaf.

Concertul Zaz de la Sala Palatului a fost organizat de German Quality Entertainment.