Finalul lunii martie a venit cu 3 seri de muzică tradiţională laiko şi dansuri greceşti. Unul dintre cei mai renumiţi cântăreţi din Grecia, Nikos Vertis, a revenit pe scena Sălii Palatului, pe 27, 28 şi 29 martie 2019, cu un nou spectacol inedit, dar cu aceleaşi ritmuri tradiţionale îndrăgite deja de toţi românii.

Într-o atmosferă specifică meleagurilor grecești, redată prin scurte momente instrumentale la bouzukia, celebrul artist Nikos Vertis a întâmpinat publicul cu o replică în limba română: „Bună seara, România!”.

Cântăreţul a continuat cu o scurtă introducere în limba română pentru a crea o legătura cu publicul său: “Avem 3 concerte la rând aici şi este minunat să călătorim din Grecia în România în acest scop. Nu am cuvinte de mulţumire pentru asta. Dumnezeu să vă binecuvinteze! Vreau să aud aplauzele voastre pentru prietenii mei – trupa mea, care este de fapt familia mea”.

Nikos Vertis – concert la Sala Palatului din Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

A urmat un spectacol grecesc veritabil la care publicul a răspuns pozitiv şi s-a conectat uşor cu arta lui Vertis, chiar dacă limba nu era puntea de comunicare pentru majoritatea spectatorilor.

Dragostea a fost tema principală a spectacolului, fiind evidenţiată prin diverse cântece originale greceşti: “Pote the se dw” (When I will see you), “Prosexe kala” (Be careful), “Konta sou” (Close to you) şi “Pame psihi mu” (Let’s runaway my soul).

De asemenea, aceeaşi temă a fost susţinută de artist şi prin scurtele declaraţii în limba română: “Te iubesc, Romania!”, “Te iubesc, Bucureşti!”. Un gest provenit din acelaşi tip de sentimente s-a remarcat atunci când Vertis a primit un trandafir alb de la o fană din primele rânduri.

Nikos Vertis – concert la Sala Palatului din Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Un moment emoţionant al serii a fost reprezentat de interpretarea piesei pe care şi-a auzit prima dată vocea la radio, “Asteri mou” (My star), în timp ce steagul ţării sale natale flutura în miniatură din mâinile mai multor fani din sală. “Uneori ne întrebăm de ce unele cântece devin hituri. Ele sunt precum copiii noştri”, a mai declarat Vertis după care a mai cântat o piesă cu mare însemnătate în cariera sa: “Thelw na me niwseis” (I want you to feel me).

Nikos Vertis – concert la Sala Palatului din Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Au urmat mai multe cântece ritmate: “San trelos (Like crazy)”, “Ela kai pame” (Let’go), Esu gia ola ftes (It is your fault for everything), unde cântăreţul a invitat mulţimea să danseze “ca în balcani”. În acelaşi timp, artistul a pregătit şi câteva momente dedicate tuturor îndrăgostiţilor, în care a interpretat câteva balade la chitară, care au ţinut iubirea şi emoţia în aer până la finalul spectacolului.

“Nu există cuvinte de mulţumire. Sper doar sa vă revăd curând. Vă mulţumesc enorm. Noapte bună”, au fost cuvintele pe care Nikos Vertis le-a rostit înainte de a părăsi scena, care ne-au oferit certitudinea că va exista clar o dată viitoare.