Edvin Marton, supranumit Prinţul Viorii şi cunoscut în întreaga lume pentru talentul şi stiul său unic, a susținut pe 20 aprilie 2018, la Sala Palatului din Bucureşti, concertul-poveste „Stradivarius Concert Show„. Celebrul violonist a adus pe scenă cele mai electrizante şi cunoscute compoziţii muzicale şi a fost acompaniat de Orchestra Metropolitană Bucureşti, condusă de dirijorul Daniel Jinga.

Bun venit pe planeta Edvin Marton

Prima parte a concertului a fost deschisă de orchestră, într-o tonalitate liniştită, pregătind intrarea lui Edvin, care şi-a făcut apariţia pe scenă la mijlocul piesei, îmbrăcat simplu, cu pantaloni, tricou şi sacou de culoare neagră şi cu o energie pozitivă.

„În seara asta aş vrea să vă energizez sufletele”, le-a transmis artistul celor prezenţi, după care a făcut o scurtă demonstraţie cu nepreţuita sa vioară Stradivarius, evaluată la 7 milioane de dolari, realizată de celebrul lutier Antonio Stradivari, în anul 1699.

Vioara Stradivarius la care cântă Edvin Marton – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Întregul concert a fost o poveste despre elementele care l-au influenţat de-a lungul carierei sale, despre oamenii importanţi din viaţa sa, despre natura în cadrul căreia se regăseşte cu desăvârşire şi lucruri care îl definesc. Publicul a reacţionat la toate poveştile sale şi i-a transmis în fiecare moment admiraţia şi plăcerea de a-l asculta.

Prima poveste, „Tosca”, a fost legată de un moment marcant pentru carierea sa, Olimpiada de Iarnă de la Torino (2006). „Unul din cele mai frumoase momente din viaţa mea a fost performanţa de la Torino, unde prietenul meu, Evgeni Plushenko, a câştigat aur, medalie despre care spunea mereu că jumătate e a mea, însă nu am văzut nimic până acum”.

„Mereu sunt foarte fericit când compun muzică” a afirmat apoi artistul, iar melodia „Fireworks” s-a născut într-un astfel de moment, în urma unui eveniment în Italia.

Edvin Marton în concert la Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Despre următoarea melodie, artistul a declarat că a fost inspirit de şederea lui în SUA, mai precis „de natură, de mare, de apus, de păsări” şi astfel a apărut „Malibu Sunset”.

Următoarea sa poveste a avut originea la New York, unde şi-a început studiile, pe care le-a continuat în Moscova şi după în Viena. La un moment dat, după cum le-a mărturisit fanilor, se simţea sufocat de camerele mici în care stătea şi a simţit nevoia de mai mult spaţiu. Aşa a ajuns in Bahrain, unde a întâlnit un producător care i-a spus „Închide ochii şi imaginează-ţi o mulţime care te ascultă” şi „am spus că pot face asta şi aşa a apărut «Art on Ice»”.

Înaintea fiecări melodii, Edvin a interacţionat cu publicul şi, printre altele, a mărturisit că este o persoană foarte romantică, inspirată de natură, fiind crescut lângă Tisa, nu foarte departe de Satu Mare. Acesta a fost mometul care a făcut trecerea către melodia „Grandiosa”.

Edvin Marton acompaniat de Orchestra Metropolitană Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Ultima piesă din prima parte a concertului, care a smuls ropote de aplauze, „Love în Venice”, a fost dedicată tuturor celor îndragostiţi.

Sub semnul fericirii

Orchestra Metropolitană Bucureşti a deschis şi cea de-a doua partea a concertului, alături de care Edvin Marton a interpretat una din cele mai cunoscute melodii ale sale, „Hungaria Rhapsody”.

O altă confesiune a artistului a vorbit despre apariţia unei alte melodii cunoscute din repertoriul său „Eram în tur în China şi când am văzut Marele Zid Chinezesc, mi-am spus cât de fanatici sunt oamenii aştia să construiască un zid, aşa a apărut «Fanatico»”.

Edvin Marton şi Orchestra Metropolitană Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Următoarea melodie, „Happy Day”, a cuprins esenţa misiunii sale, accea de a-i face oamenii fericiţi şi să zâmbească.

Artistul a adus pe scenă şi piesa „Believe”, de care este foarte mândru şi pentru care a lucrat alături de nişte oameni minunaţi, Dima Bilan și Evgheni Plushenko. Melodia le-a adus premiul Eurovision în 2008.

Mai departea, acesta şi-a surpins publicul cu o melodie din repertoriul cunoscutei formaţii rock Metallica, „Nothing Else Matter”, interpretată într-o manieră unică şi fascinantă la vioară.

Edvin Marton în concert la Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Surpizele au continuat cu următoarele două melodii, care se vor regăsi pe noul său album, „Love Symphony”, ce urmează să fie lansat: „Tango for Streets” şi „Running for Happiness”.

Concertul s-a încheiat cu interpretarea piesei „Godfather”, pe care publicul a aplaudat-o minute în şir, mulţumindu-i astfel artistului pentru o prestaţie de excepţie, pentru poveştile împărtăşite cu ei şi pentru liniştea adusă în suflete.