În acest an, „sărbătoarea iubirii” de la sfârşitul lunii februarie a fost „Weekend-ul Andra”, între 24 şi 26 februarie 2017. Genuri variate, hituri reinterpretate cu ajutorul unui band live şi a 3 orchestre diferite, decoruri simbolice, ţinute spectaculoase, invitaţi speciali, surprize la tot pasul şi sentimente veritabile – aceasta a fost reţeta de succes, care a reunit peste 12.000 de spectatori în cele trei zile de concerte. Cu o atitudine pozitivă şi multă energie, Andra a urcat pe scena Sălii Palatului din Bucureşti şi a fost personajul principal în propria trilogie, care a avut un mesaj sincer şi transparent: „Iubirea schimbă tot”.

„Weekend-ul Andra” a început în mod normal, de vineri, odată cu lansarea unui nou album, „Iubirea schimbă tot”, al 13-lea din cariera artistei. Sâmbătă, „sărbătoarea iubirii” a continuat pe aceleaşi ritmuri, care au dus povestea mai departe. În ultima zi de spectacol, Andra si-a văzut visul devenit realitate.

Peste 4000 de oameni au fost prezenţi şi la concertul de duminică, de la copii la tineri şi până la vârstnici, care s-au regăsit în muzica cântăreţei. Înainte de începerea show-ului, în partea din faţă a scenei, pe o pânză albă era proiectată, cu ajutorul unei lumini roşii, o siluetă feminină şi o harpă, întruchipând imaginea sirenei din mitologie, acompaniată de instrumentul ei magic. Sunetele clare ale nobilului instrument redau fidel melodiile Andrei.

După ce cortina a căzut, ne-a fost dezvăluit un întreg „arsenal artistic” care reprezenta o altă lume, plină de culoare, ritm şi voie bună: lumea Andrei. Artista a intrat în scenă împreună cu baletul CoBo şi a deschis seara cu un mesajul: „Niciodată să nu spui niciodată”. Chiar dacă a fost o reinterpretare, solista a ales să păstreze şi părţile de rap din melodie, pentru care l-a avut alături pe Cabron. Spectatorii au intrat repede în atmosfera de concert, mai ales când au auzit că până la final „Inevitabil va fi bine”.

Andra, în concertul „Iubirea schimbă tot” de la Sala Palatului – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

A urmat un moment de răgaz, în care Andra şi-a salutat fanii şi le-a mulţumit pentru prezenţă, în timp ce scena era complet luminată, dezvăluind întreaga echipă. În spatele artistei şi al dansatorilor, se afla band-ul ei, compus din 2 chitarişti, un basist, doi clăpari, un percuţionist şi un toboşar. De asemenea, pe scenă se afla şi o orchestră, aranjată foarte organizat: în spatele scenei era colţul suflătorilor, iar podiumurile poziţionate de o parte şi de alta a scenei erau rezervate instrumentelor cu arcuş.

După pauza scurtă, călătoria a continuat cu „Avioane de hârtie”, unde artista a avut şi un copilot special, pe Shift. Fundalul de pe ecranele din spatele scenei se schimba la fiecare piesă, în funţie de context, pentru un efect audio-vizual deosebit. Aşa se face că decorul şi efectele vizuale au simulat diverse prognoze „K la meteo”, care l-au adus pe scenă pe What’s UP. Cântăreţul a oferit tuturor o plimbare cu un „Taxi”, care a avut ca destinaţie perioada de debut a Andrei,  reprezentată de single-ul „În noapte mă trezesc”. În continuare, publicul a cântat şi a dansat pe un mashup format din două hituri lansate la diferenţă de 10 ani: „Vreau sărutarea ta” şi „Aşa e dragostea”.

Andra, în concertul „Iubirea schimbă tot” de la Sala Palatului – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Surprizele au continuat atunci când atenţia tuturor a fost acaparată de un solo la vioară şi de o inimă luminoasă, poziţionată în spatele scenei, care a început să se umple din picături, transformându-se apoi într-o harpă uriaşă. Momentul a fost completat de vocea Andrei, care transmitea un mesaj sub forma unei invitaţii: „Muzica şi iubirea au ceva în comun: ne fac să visăm. Aş vrea să vă cânt melodia mea preferată, melodia care mi-a spus dintotdeauna că muzica este destinul meu. Cu toţii trebuie să urmăm curcubeul din suflet. Pe mine, el m-a adus aici, cu voi”. Fără alte introduceri, cântăreaţa a interpretat piesa „Over the Rainbow”, acompaniată de întrega orchestră. La sfârşitul melodiei, acesta a fost prezentat ca „prietenul Smiley”, care visa din nou la „Cai verzi pe pereţi”.

Atmosfera de la carnavalurile din Brazilia a acaparat întreaga sală atunci când pe scenă au urcat trupa de percuţie SuperChill şi un grup de dansatoare îmbrăcate în costumaţii exotice. Cu toţii au ajutat la realizarea unor momente latino veritabile pe melodiile „Falava” şi „Without You”.

De la ritmuri exotice la muzică populară: artista şi-a încântat fanii cu un colaj de melodii tradiţionale: „Mamă numa o fată ai”, „Cântă cucu-n Bucovina”, „Constantine, Constantine” şi „Lie Ciocârlie”, acompaniată de Orchestra Abahov din Chişinău. După ce cântăreaţa a primit flori de la spectatorii din primele rânduri, a făcut o afirmaţie, care a stârnit râsetele tuturor: „Dacă ştiam, cântam muzică populară mai devreme”.

Andra si tatăl ei, Alexandru Mihai, în concertul „Iubirea schimbă tot” de la Sala Palatului – Foto: comunicat de presă

Ca la fiecare concert, solista a fost însoţită de întreaga familie, iar câţiva membri au urcat pe scenă alături de ea, pentru a demonstra de unde provine talentul artistei. Mai întâi, Andra a cântat alături de tatăl său, Alexandru Mihai, melodia „Hai lume şi iar hai”, iar apoi a împărţit scena cu fratele său şi cu soţia lui, pe cântecele: „Lucru mare-i omenia” şi „Drumul vieţii ne desparte”.

Spectacolul a continuat cu o scurtă pauză şi cu încă o schimbare de decor, care a transformat întreaga scenă într-un tărâm al florilor, în frunte cu cea mai frumoasă dintre toate, „Floarea de nu mă uita”. Cu multă naturaleţe şi sinceritate, Andra şi-a etalat încă o dată toate trăirile şi sentimentele: „Sunt fiică, sunt mamă, sunt soţie şi sunt prietenă, prietena voastră. Iubirea schimbă tot”.

Pe lângă educaţia şi talentul primite din familie, solista a avut o mulţime de modele care i-au marcat cariera muzicală şi pentru care a oferit un omagiu special. Mădălina Manole, Mihaela Runceanu, Corina Chiriac, Angela Similea, Laura Stoica şi Loredana au fost artistele care au apărut pe marele ecran de pe scenă, în semn de mulţumire pentru contribuţia lor la formarea Andrei.

Andra, în concertul „Iubirea schimbă tot” de la Sala Palatului – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Emoţia a ajuns la cote maxime atunci când Monica Anghel a vorbit despre artistă, după ce a împărţit scena cu aceasta pe propria piesă: „Spune-mi”. „Este a treia seară când visul este din nou împlinit. Pentru ea, iubirea a schimbat tot. Nu întâmplător acest concert s-a numit aşa”, a mărturisit Monica Anghel. Dacă în primele seri, Monica a povestit despre relaţia cântăreţei cu soţul ei, Cătălin Măruţă, respectiv cu tatăl ei, Alexandru Mihai, la ultimul concert a vorbit despre mama Andrei. Lacrimile nu au întârziat să apară, iar ambele artiste au fredonat refrenul cântecului „De ziua ta, mămico”.

Energia debordantă a revenit în ultima parte a show-ului, playlist-ul fiind compus din melodiile: „Băieţii şi fetele”, „Un lucru să-mi dai” şi „Cred că m-am îndrăgostit”, piesă la care a cântat şi Pepe, completând lista de invitaţi speciali.

După mai mult de două ore de spectacol, cântăreaţa şi-a anunţat ultima piesă, „Atâta timp cât mă iubeşti”, aceasta fiind şi condiţia de îndeplinit de către fani pentru ca ea să le cânte mereu. De la un asemenea concert nu puteau să lipsească momentele de bis, aşa că Andra a revenit pe scenă pentru a mulţumi întregi sale echipe şi pentru a transmite încă o dată cele mai importante mesaje pentru ea: „Inevitabil va fi bine” şi „Iubirea schimbă tot”.

Concertul de duminică a reprezentat încununarea muncii unei întregi echipe de producţie şi organizare, în frunte cu o artistă care continuă să scrie istorie.

Citeşte despre: , , , , ,