Sufletele tuturor celor îndrăgostiţi de muzica portugheză s-au umplut de bucurie, duminică, 17 noiembrie 2019, atunci când Ana Moura a susţinut un nou concert la Sala Palatului. Concertul a venit la mai bine de trei ani de la ultima sa reprezentaţie la Bucureşti şi a avut loc în cadrul seriei de concerte Jazz Night Out. Graţie vocii sale uimitoare şi a prezenţei feminine şi delicate, Ana Moura şi al său fado sublim au fermecat publicul pe parcursul celor două ore de concert.

Show-ul a început puţin după ora 20:00, cu un intro desăvârşit la pian şi acorduri mistice care au încărcat atmosfera cu un soi de vrajă. După câteva momente, au început să urce rând pe rând pe scenă şi ceilalţi muzicieni care au conturat un moment instrumental pentru primirea Anei Moura. Cântăreaţa portugheză a păşit pe scenă cu mişcări elegante şi purtând o rochie gri superbă, extrem de strălucitoare, învăluită fiind şi de aplauzele publicului.

Ana Moura în concert la Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Această atmosferă magică de început a fost de fapt preludiul pentru prima piesă din setlistul pregătit de artistă pentru publicul prezent la Sala Palatului, şi anume „Moura Encantada”. Titlul şi versurile piesei fac referire la „moura” fermecată, o fiinţă supranaturală care apare în basmele portugheze şi cu care, bineînţeles, este asociat şi numele Anei Moura. Coincidenţă sau nu, vocea Anei Moura ar putea fi cu succes comparată cu această fiinţă fermecată prin faptul că este aproape nepământească, este desprinsă parcă din altă lume şi reuşeşte să te poarte printr-o mulţime de stări şi emoţii.

A urmat „Amor afoito”, o piesă încărcată de pasiune şi care are în centru o declaraţie de iubire. Este una dintre piesele cele mai sensibile ale Anei Moura, iar mesajul piesei a fost accentuat şi de gingăşia din vocea artistei. Pentru a mentine un echilibru, setlistul a îmbinat piese lente şi dinamice, şi în general piese de pe mai toate albumele lansate de cântăreaţă până în prezent, lucru care a fost pe placul fanilor.

Ana Moura în concert la Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

„Fado Dançado” a fost una dintre piesele mai dinamice si ne-a demonstrat, după cum spune chiar unul din versurile piesei, că pe ritmurile muzicii fado poţi să plângi, dar poţi să şi dansezi.

Supleţea din vocea Anei Moura a fost completată şi de supleţea figurii şi mişcărilor sale. Ana Moura este sinonim cu delicateţea şi în acelaşi timp emană o senzualitate deosebită pe care reuşeşte să o contopească perfect cu emoţia fado-ului, rezultatul fiind o muzică îmbietoare, pe care o poţi asculta la nesfârşit, o simfonie pentru simţuri.

Ana Moura în concert la Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Piesa „Ninharia” a fost un alt moment intens în care iubirea a fost tema principală, iar Ana Moura a cântat încă o dată cu toată fiinţa ei, adunând parcă tot dorul şi durerea în vocea sa.

Piesa „Maldição” a fost unul dintre cele mai emoţionante momente ale concertului, mai ales datorită mesajului puternic pe care aceasta îl transmite. Înainte ca Ana Moura să dea glas acestui cântec sfâşietor, despre o iubire neîmplinită, toţi instrumentiştii au părăsit scena, cu excepţia lui Ângelo Freire şi a lui guitarra, care a acompaniat-o pe cântăreaţă, punându-i perfect în valoare vocea.

După piesa „Porque Teimas Nesta Dor” Ana Moura a părăsit scena şi le-a dăruit-o muzicienilor săi pentru un moment instrumental foarte animat, care a durat câteva minute şi care le-a scos în evidenţă abilitatea şi măiestria artistică.

Ana Moura în concert la Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Ana Moura a revenit apoi pe scenă, de data aceasta într-o rochie roşie fermecătoare, la fel de sclipitoare ca şi prima, şi care i-a pus şi mai mult în valoare frumuseţea. A cântat apoi „No Expectations”, piesa celor de la Rolling Stones şi singura piesă în limba engleză din setlistul pregătit pentru concertul de la Bucureşti. De altfel, este şi piesa pe care Ana Moura a cântat-o live alături de Rolling Stones într-un concert pe care trupa l-a susţinut la Lisabona.

Finalul concertului ne-a adus piese mai dinamice, mai animate, cum ar fi „Valentim”, „Dia de Folga” şi „Desfado”, iar acest lucru i-a ridicat imediat în picioare pe cei din sală, care au început să aplaude ritmat şi chiar să fredoneze câteva versuri împreună cu Ana Moura. Ca de fiecare dată, Ana Moura a ştiut să aducă zâmbete pe feţele oamenilor cu fado-ul ei care adună atât de multe poveşti şi emoţii.

Ana Moura în concert la Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Fado este despre dragoste, dor, amăgire, regret, şi în acelaşi timp poartă cu el frânturi de istorie, oameni şi locuri, iar Ana Moura le cântă sincer, trăieşte fiecare cuvânt şi fiecare notă făcând astfel ca barierele dintre ea şi public să dispară instantaneu.

Setlist concert Ana Moura la Sala Palatului

 1. Moura Encantada
 2. Amor Afoito
 3. O Meu Amor Foi para o Brasil
 4. Fado Dançado
 5. Ninharia
 6. Maldição
 7. Porque Teimas Nesta Dor
 8. No Expectations
 9. Despiu a Saudade
 10. Tens os Olhos de Deus
 11. Vou Dar De Beber À Dor
 12. Valentim
 13. Dia de Folga
  Bis
 14. Loucura (Sou do fado)
 15. Desfado