Duminică, 17 noiembrie 2019, de la ora 20:00, Ana Moura susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul seriei de evenimente „Jazz Night Out”. Artista a mai concertat de câteva ori în Capitală şi acum îşi propune să ne încânte din nou cu ritmurile fado autentice.

Ana Moura este una dintre cele mai cunoscute şi apreciate cântăreţe de fado la nivel mondial, iar muzica ei este inspirată de idolul ei, Amalia Rodrigues. A cântat primul ei fado,”Cavalo Ruço”, la vârsta de şase ani, însă în adolescenţă a cântat mai mult în trupe rock, un gen muzical mult mai popular. Însă talentul pentru muzica fado i-a fost descoperit de un chitaristul António Parreira, în timp ce cânta fado într-un bar din Carcavelos şi, din acel moment, Ana Moura s-a dedicat cu totul acestui gen de muzică atât de special.

În 2003 a lansat albumul de debut intitulat „Guarda-me a vida na mão”, care a fost urmat de alte două albume: „Aconteceu” (2005) şi „Para Além da Saudade” (2007), acesta din urmă consacrând-o şi mai mult în Portugalia. A avut o ascensiune muzicală rapidă, ajungând în scurt timp cunoscută şi pe plan internaţional.

În 2005, a acceptat invitaţia de a cânta în faimoasa sală Carnegie Hall din New York, iar în 2007 s-a alăturat pe scenă celor de la Rolling Stones pentru a cânta piesa „No Expectations” cu Mick Jagger, în cadrul unui concert de-al trupei în Lisabona. O altă colaborare inedita a fost şi cea cu Prince, alături de care a cântat piesele „A Sós com a Noite” și „Vou dar de beber à dor”.

În 2009 Ana Moura a lansat albumul „Leva-me aos Fados”, care i-a adus un disc de platină, ajungând în top 10 al celor mai bine vândute albume. Albumele „Desfado” şi „Moura” au consacrat-o definitiv şi au înregistrat vânzări record pentru un artist portughez. În total, Ana Moura numără peste 300.000 de albume vândute.

Printre distincţiile primite de Ana Moura se numără două Golden Globes, două distincţii Amália Rodrigues și o nominalizare de cea mai bună artistă în cadrul Songlines Music Awards.

Bilete Ana Moura la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul Ana Moura de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 17 noiembrie 2019, pot fi achiziţionate din reţeaua iaBilet, dar şi online de pe www.iabilet.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria VIP 290 lei bilete
Categoria 1 220 lei bilete
Categoria 2 180 lei bilete
Categoria 3 150 lei bilete
Categoria 4 120 lei bilete

La minimum 4 bilete cumparate din aceeaşi categorie, discount 15%
La minimum 6 bilete cumparate din aceeaşi categorie, discount 20%

Concertul Ana Moura de la Sala Palatului din Bucureşti este organizat de Twin Arts.