Pentru iubitorii de jazz, dar şi de influenţe latine, săptămâna a început cum nu se putea mai bine deoarece Al Di Meola a revenit în concert la Bucureşti, la aproape un an şi jumătate de la ultimul său concert în Capitală. Evenimentul a avut loc marţi, 27 noiembrie 2018, fiind găzduit de Sala Palatului şi a făcut parte din turneul de promovare al ultimului album al chitaristului, „Opus”.

Chitaristul american de origine italiană este deja un obişnuit al publicului din România, acesta susţinând de-a lungul ultimilor ani mai multe concerte în ţara noastră, atât în Bucureşti, cât şi în Cluj-Napoca şi Timişoara. Există deja o relaţie călduroasă artist-public şi, drept urmare, atmosfera de care s-a putut bucura publicul a fost deosebit de relaxată şi emoţionantă.

Al Di Meola în concert la Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Concertul a început la ora 20:00 şi a durat aproximativ două ore, timp în care Al Di Meola şi-a vrăjit publicul cu acorduri de chitară sublime şi piese de pe aproape toate albumele lansate până în prezent. Piesa care a dat startul primei părţi a concertului a fost „Azzura”, inclusă pe albumul „The Guitar Trio” şi care a fost lansată acum mai bine de 20 de ani. Nota personală a lui Paco de Lucia în compoziţia acestei piese este evidentă pe alocuri, sonorităţile andaluze fiind extrem de intense.

A urmat „Milonga Noctiva”, prima piesă pe care Al Di Meola a compus-o pentru albumul „Opus”. După cum o sugerează şi numele, piesa transmite emoţia covârşitoare a tango-ului, iar acordurile inspiră o intimitate aparte, şi întructva dramatism. „Mawazine” a fost prilejul perfect pentru artist să îşi amintească de un moment frumos din cariera sa, şi anume participarea la un festival important din Maroc acum doi ani.

Al Di Meola în concert la Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Al Di Meola a mărturisit publicului că a scris piesa într-o cameră de hotel pe când se afla în Rabat şi că a avut ocazia să filmeze un DVD acolo şi să cânte împreună cu câţiva muzicieni de-ai locului. Influenţele marocane au fost pe gustul publicului, astfel că artistul a primit multe aplauze la final. În prima jumătate a concertului publicul a mai putut asculta alte două piese de pe albumul „Opus”, şi anume „Frozen In Time” şi „Ava’s Dream Sequence Lullaby”, o piesă pe care artistul a compus-o pentru fetiţa lui.

După o pauză de aproximativ un sfert de oră, Al Di Meola a revenit pe scenă împreună cu colegii săi instrumentişti, iar a doua parte a concertului a fost oarecum un tribut adus lui John Lennon, Paul McCartney şi lui Astor Piazzolla. Prima piesă din setlistul celei de a doua părţi a concertului a fost „Because”, inclusă pe albumul „All Your Life (A Tribute To The Beatles)”. „Café 1930” a readus publicului farmecul tangoului argentinian, Al Di Meola a interpretat compoziţia lui Piazzolla cu multă măiestrie, iar altmosfera din sală a devenit mai caldă şi mai romantică. Tot în acceaşi notă, dar aducând un plus de dinamism, chitaristul a intepretat şi „Misterio”, tot după o compoziţie a lui Piazzolla.

Al Di Meola în concert la Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Din setlist nu au lipsit nici piesele „Broken Heart” şi „Cerreto Sannita”, ambele apărând pe albumul „Opus”. „Cerreto Sannita” a reprezentat un moment plin de emoţie deoarece Al Di Meola a vorbit despre semnificaţia deosebită a acestei piese. Chitaristul a dedicat-o satului Cerreto Sanita, din provincia Benevento, unde a crescut bunicul său şi care i-a trezit sentimente copleşitoare atunci când l-a vizitat pentru prima oară. Al Di Meola nu şi-a cunoscut bunicul niciodată, însă a mărturisit că, păşind în acel loc, s-a simţit cu adevărat conectat cu originile sale.

Concertul s-a încheiat cu un bis fără de care fanii nu l-ar fi lăsat pe artist să plece. În ansamblu, evenimentul s-a ridicat la aşteptările publicului, Al Di Meola reuşind mereu să creeze momente unice şi intime şi să impresioneze prin căldura şi versatilitatea sa muzicală.