După două concerte foarte reuşite în 2014 şi 2015, care i-au făcut să se îndrăgostească de publicul român, băieţii de la 2CELLOS au revenit în concert la Bucureşti, marţi, 5 decembrie 2017, în cadrul turneului de promovare al albumului „Score”. Ca şi până acum, concertul a fost găzduit la Sala Palatului, un loc de care trupa a început deja să se ataşeze.

Se spune că trei e număr norocos şi se pare că aşa a fost şi pentru trupa 2CELLOS. Al treilea concert în Capitală al băieţilor care fac adevărate vrăji muzicale cu violoncelul a fost cu siguranţă şi cel mai reuşit de până acum, din toate punctele de vedere. Totul a fost impecabil atât acustic, cât şi vizual, iar atmosfera incendiară pe care au creat-o e greu de descris în cuvinte. 2CELLOS e o trupă care se autodepăşeşte cu fiecare concert, iar acest lucru ne-a fost confirmat de această ultimă reprezentaţie.

2CELLOS în concert la Sala Palatului din Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Deşi piesele pe care le interpretează sunt numai cover-uri după piese celebre, atunci când cei doi fac corzile violoncelelor să vibreze, sunetele par să capete energii nebănuite şi, într-un final, rezultatul este de cele mai multe ori mai bun decât originalul. Vigoarea pe care 2CELLOS reuşeşte să o imprime pieselor este covârşitoare şi acordurile te domină pe tot parcursul concertului.

Seara a debutat cu ropote de aplauze de îndată ce Luka Šulić şi Stjepan Hauser au păşit pe scena îmbrăcată în negrul întretăiat pe alocuri de câteva lumini albastre timide. Înconjuraţi de data aceasta şi de o minunată orchestră, concertul a început cu acorduri duioase.

2CELLOS în concert la Sala Palatului din Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

După cum ne-au obişnuit, la începutul concertului a predominat armonia şi rigoarea, piesele alese făcând parte dintr-un registru domol şi romantic. „Chariots of Fire”, „Speak Softly Love”, piesa pe care am asociat-o imediat cu filmul „The Godfather” şi „Moon River” ne-au cufundat într-o stare de reverie şi echilibru. Şi pentru că din acest setlist romantic şi înălţător nu putea lipsi muzica lui Hans Zimmer, am ascultat cu încântare cover-urile unor piese ca „Now We Are Free” şi „Mombasa”.

Concertul a crescut brusc în intensitate odată cu interpretarea soundtrack-ului celebrului serial „Game of Thrones”. Piesa a trezit nenumărate sentimente în rândul publicului şi a fost momentul zero al serii, cel care a determinat spectatorii să fie mai dinamici şi să-şi arate entuziasmul nestingheriţi. Datorită acestui moment, Luka Šulić, Stjepan Hauser şi întreaga orchestră au primit din nou un val de aplauze răsunător, pregătind perfect atmosfera pentru „Smooth Criminal”, a lui Mickael Jackson.

2CELLOS în concert la Sala Palatului din Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Cea de-a doua parte a concertului a însemnat revenirea la piesele care le-a adus faima celor de la 2CELLOS. Desigur că nu a lipsit setul marca AC/DC, din care au făcut parte piesele „Thunderstruck”, „You Shook Me All Night Long”, „Back in Black” şi „Highway To Hell”. „Highway To Hell” l-a dezlănţuit mai ales pe Stjepan Hauser care a intrat foarte bine în tema piesei şi a purtat pe cap două corniţe de un roşu aprins. Într-o formă de zile mari şi dornic de distracţie, nu s-a sfiit să danseze ţopăit pe scenă şi nici să coboare de pe scenă şi să meargă printre rândurile de scaune, spre deliciul fanilor. De remarcat a fost şi nebunescul şi în acelaşi timp virtuozul solo la tobe realizat de Dusan Kranjc, care ne-a lăsat pe toţi cu gura căscată.

Pentru că setea de muzica a fanilor a fost foarte greu de satisfăcut, concertul s-a prelungit cu două bis-uri, fiecare urmând unei serii necontenite de aplauze şi strigăte din partea publicului. După interpretarea magistrală şi plină de dinamism a piesei „The Trooper”, trupa s-a aventurat să cânte şi ceva din mainstream-ul actual, astfel că am ascultat „Wake Me Up” de la Avicii, şi se poate spune că rezultatul final a fost mai mult decât reuşit.

2CELLOS în concert la Sala Palatului din Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Şi pentru că tot am menţionat muzica mainstream, cel de-al doilea bis a debutat cu piesa „Despacito”, care a stârnit destul de mult amuzament în rândul fanilor, dar care, la drept vorbind, a sunat foarte bine în acordurile de violoncel. Păstrând simetria, concertul s-a încheiat la fel de romantic cum a început, cu piesa „With or Without You”, când spectatorii au aprins o mare de luminiţe, iar la final aplauzele pentru trupă au fost mai mult decât binemeritate.

În ansamblu concertul a fost superb, a avut forţă, emoţie, fantezie şi un strop de dramatism şi ne-a arătat cât de mult a evoluat trupa 2CELLOS de la primul concert susţinut la Bucureşti acum trei ani. Totul a fost mai bine legat, muzica şi proiecţiile vizuale, armonia dintre instrumente şi colaborarea dintre muzicieni. Totodată, băieţii au fost mult mai relaxaţi, dovadă fiind şi nenumăratele glume pe care le-a făcut Stjepan Hauser de-a lungul serii şi care au stârnit de fiecare dată hohote de râs în sală. Deşi glumele s-au încadrat mai mult într-un umor negru şi de foarte multe ori autoironic, publicul a savurat intens fiecare moment.

2CELLOS în concert la Sala Palatului din Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Aşteptăm cu interes următorul concert 2CELLOS pentru a fi din nou martorii pasiunii, delirului şi vervei contopite în acest instrument elegant şi atât de plin de mister, violoncelul.

Setlist concert 2CELLOS la Sala Palatului din Bucureşti

 1. Chariots of Fire (Vangelis cover)
 2. Speak Softly Love (Love Theme From The Godfather) (Nino Rota cover)
 3. Moon River (Henry Mancini cover)
 4. Rain Man: Main Theme (Hans Zimmer cover)
 5. Theme From Love Story (Orchester Francis Lai cover)
 6. My Heart Will Go On (Céline Dion cover)
 7. Now We Are Free (Hans Zimmer cover)
 8. Mombasa (Hans Zimmer cover)
 9. Game of Thrones: Medley (Ramin Djawadi cover)
 10. Smooth Criminal (Michael Jackson cover)
 11. Thunderstruck (AC/DC cover)
 12. Drum Solo
 13. Smells Like Teen Spirit (Nirvana cover)
 14. You Shook Me All Night Long (AC/DC cover)
 15. Highway to Hell (AC/DC cover)
 16. (I Can’t Get No) Satisfaction (The Rolling Stones cover)
 17. Back in Black (AC/DC cover)

Encore:

 1. The Trooper (Iron Maiden cover) (Overture)
 2. Wake Me Up (Avicii cover)

Encore 2:

 1. Despacito (Luis Fonsi cover)
 2. Cinema Paradiso (Ennio Morricone cover)
 3. With or Without You (U2 cover) (Con Te Partiro snippet in the end)