Rock Legends Festival s-a încheiat pe 12 noiembrie 2011 cu un concert în forţă al britanicilor de la Venom. Prima ediţie a festivalului i-a adus în premieră pe Sodom şi Venom în România, în primele două weekenduri ale lunii noiembrie, la Arenele Romane din Bucureşti.

Citeşte recenzia concertului Sodom de la Rock Legends Festival!

Seara a început în jurul orei 19:00, cu un concert al formaţiei Apa Sâmbetii, una din trupele new-comer reprezentative ale underground-ului autohton. După aceştia, pe scenă au urcat membrii trupei Kistvaen. Cu o carieră de aproape patru ani, Kistavaen a oferit la Arenele Romane o reprezentaţie de black metal depresiv. După aplauzele de rigoare, care au însoţit retragerea trupei de pe scenă, a urmat show-ul celor de la Mediocracy.

Membrii Mediocracy, ultima trupă din deschiderea Venom, au aprins publicul cu energia lor, şi mai ales a solistului. Acesta nu a stat locului o clipă pe scenă, sărind şi mişcându-se într-un ritm ameţitor. Iar la un moment dat a părăsit şi scena, sărind în faţa spectatorilor din primul rând şi cântând cu aceştia. La final, solistul le-a mulţumit celor prezenţi, care aplaudau performaţa trupei.

Venom au urcat pe scenă printre fani

Aşteptarea pentru Venom a durat aproape 45 de minute, timp în care scena era pregătită, instrumentele acordate, penele de chitară pentru fani lipite de microfonul solistului. Totuşi, membrii Venom le-au făcut spectatorilor o mică surpriză: Cronos (solo, bass), Dante (baterie) şi Rage (chitară) au trecut printre fani, atunci când au urcat pe scenă. Din acel moment, fanii Venom s-au dezlănţuit şi mai tare. Primele sunete ale piesei „Black metal” nu au făcut decât ca fanii să scandeze numele Venom din ce în ce mai tare.

Fondatorii genului muzical black metal au scos la iveală în 90 de minute toată energia fanilor. Pogo-ul, scuturatul pletelor şi chiar crowd surfing-ul s-au desfăşurat aproape tot timpul concertului. Cronos a comunicat cu publicul, şi-a salutat şi fanii bulgari prezenţi, i-a încurajat pe cei prezenţi să se simtă bine, în felul lor. Publicul a cântat la unison cu britanicii. „Bloodlust„, „Welcome to hell„, „Ressurection„, „Evil one„, „Antichrist” au fost câteva din piesele de la început, care au agitat energia publicului.

http://www.youtube.com/watch?v=628G99REd-o

Venom au cântat câteva piese în premieră – „Hail Satanas„, „Nemesis” şi „Hammerhead„. Fanii britanicilor aplaudau şi ţipau după fiecare piesă. Fiecare din piesele interpretate au arătat îndemânarea şi energia de care britanicii dispun. Alte piese la care publicul a reacţionat foarte energic au fost „Countess Bathory„, „At war with Satan„, „Warehead” şi „Metal Black„. În jurul orei 23:00, Cronos le-a mulţumit celor prezenţi şi le-a urat noapte bună.

Fanii însă nu s-au oprit din scandat şi aplauze, până când Venom nu au revenit pe scenă pentru bis. Iar britanicii au revenit nu o dată, ci de două ori. Ultimele piese interpretate au fost „Pedal to the metal„, „In league with Satan” şi „Witching hour„. După ultima piesă, Cronos, Rage şi Dane şi-au luat rămas-bun de la fani, cu promisiunea de a reveni în România.

Evenimentul susţinut la Arenele Romane din Bucureşti a fost o producţie Big Name Entertainment şi Axa Valaha Productions.

Galerie foto Rock Legends Festival 2011

Foto: Anca Tudosă