Acest eveniment a avut loc in data de 12 Nov 2011.
Vezi alte evenimente cu , , , .
Vezi alte evenimente la din .

În perioada 5 şi 12 noiembrie 2011, la Arenele Romane din Bucureşti are loc festivalul Rock Legends. În cadrul Rock Legends Festival vor concerta pentru prima oară în ţara noastră trupele Sodom şi Venom.

Primele două ediţii Rock Legends se desfăşoară în primele două weekenduri ale lunii noiembrie 2011. Pe scena de la Arenele Romane vor urca, pe lângă headlineri, şi o serie de trupe din România şi nu numai.

Astfel, pe 5 noiembrie 2011, Sincarnate, Nadimac şi L.O.S.T vor urca pe scena din Parcul Carol alături de legendara trupă thrash metal germană Sodom, considerată una din cele 3 trupe teutone ale zonei thrash.

În următorul weekend trei trupe româneşti se vor alătura britaniciilor de la Venom. Este vorba de Mediocracy, Kistvaen şi Apa Sîmbetii, trei trupe ce cu siguranţă pot fi încadrate ca şi revelaţii ale scenei rock româneşti din ultimii ani.

Line-up Festivalul Rock Legends 2011

[tab: 5 noiembrie 2011]
Sodom
Sincarnate
Nadimac
L.O.S.T

[tab: 12 noiembrie 2011]
Venom
Mediocracy
Kistvaen
Apa Sîmbetii

[tab:END]

Venom şi originile „black metal-ului”

În anul 1979 în Newcastle upon Tyne, Marea Britanie lua naştere o trupă ce urma să schimbe istoria muzicii rock influenţând zeci de trupe şi artişti prin stilul lor unic. Venom s-a diferenţiat de orice alt produs muzical de pe piaţa britanică încă de la primele show-uri. În încercarea permanentă de a se autodepăşi şi de a depăşi artişti ca Ozzy Osbourne, Venom a creat piese cu un sound complet nou pentru acea perioada.

http://www.youtube.com/watch?v=j-JNkSlFCk4&hd=1

Versurile cu teme întunecate duse la extremă şi solo-urile de chitară revoluţionare le-au adus în câţiva ani recunoaşterea criticilor muzicali. Primele două albume „Welcome to Hell” (1981) şi „Black Metal” (1982) sunt considerate „vinovate” pentru dezvoltarea unor subgenuri ale extrem metalului ca thrash metal sau black metal. Trupa Venom este recunoscută pentru influenţa adusă  The Big Four: Metallica, Slayer, Anthrax şi Megadeth.

Sodom, parte a tripletei de aur a thrash metal-ului

Considerată în primii ani de activitate ca o clonă nu tocmai reuşită a celor de la Venom, Sodom a schimbat rapid părerea criticilor şi fanilor devenind una dintre cele mai influente trupe din rockul german. Spre finele anilor ’80 trupa, care avea deja peste 7 ani de activitate pleacă într-un turneu european alături de Coroner.

http://www.youtube.com/watch?v=5asGizwcW7E

La întoarcere întră în studio şi crează „Agent Orange„, album ce avea să le definească cariera şi să le asigure un loc între The Big Three ai Teutonic thrash metal, alături de Kreator şi Destruction. Deşi de-a lungul carierei trupa a trecut printr-o mulţime de schimbări de componenţă, influenţa trupei germane asupra death metal-ului este incontestabilă.

Bilete Rock Legends Festival

Accesul la Rock Legends Festival 2011 se va face fie pe baza biletelor individuale (pentru fiecare zi în parte), fie pe baza abonamentului.

Bilet Sodom: 75 lei

Cumpara bilet

Bilet Venom: 75 lei

Cumpara bilet

Abonament Rock Legends Festival: 120 lei

Cumpara bilet

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro

În ziua concertelor, biletele vor fi disponibile doar la casa de bilete de la Arenele Romane la preţul de 85 lei, iar preţul abonamentelor va rămâne 120 lei.

Rock Legends este o producţie Big Name Entertainment şi Axa Valaha Productions, în parteneriat cu promoterul şi impresarul Niki Constantinescu şi prezintă un nou concept în materie de evenimente live, ce face posibilă prezenţa mai multor titulaturi considerate clasice de către ascultătorii de muzică rock.

Arenele Romane: Parcul Carol, Str. Cuţitul de Argint nr. 26, Bucureşti