Sodom a concertat în seara de 5 noiembrie 2011, la Arenele Romane din Bucureşti, în faţa unui public exuberant. Concertul nemţilor a fost primul din seria de concerte din cadrul Rock Legends Festival.

Publicul a început să-şi facă simţită prezenţa pe măsură ce se apropia ora de începere a concertului celor de la Sodom. Trupele care au antrenat publicul pentru show-ul Sodom au fost L.O.S.T din Bucureşti, Nadimac din Belgrad, Serbia şi Sincarnate din Bucureşti. Fiecare trupă a avut aproximativ 30 de minute la dispoziţie pentru show-ul propriu. Scena din cortul încălzit de la Arenele Romane a fost asaltată cu riff-uri alerte, voci puternice şi percuţie energică.

Fanii s-au dezlănţuit pe piesele preferate

După retragerea de pe scenă a celor de la Sincarnate, a început agitaţia în rândul fanilor Sodom. După aproape 40 de minute de aşteptare şi pregătire a scenei, scandarea numelui trupei a avut rezultatul scontat.Din boxe a început să răsune „In war and pieces„, iar pe scenă au apărut legendele rock: Sodom. Din acel moment, timp de 90 de minute, fanii Sodom s-au dezlănţuit pe cele mai cunoscute piese ale trupei. „Sodomy and lust” şi „M-16” au fost primele piese care le-au dat unora dintre fani curajul de a face puţin crowd surfing.

Tom Angelripper, Bernd „Bernemann” Kost şi Marcus Freiwald şi-au purtat publicul prin toată discografia trupei. Tom Angelripper – membru fondator al formaţiei, a comunicat cu publicul după fiecare piesă. După mai puţin de jumătate de oră se declara surprins şi încântat de primirea avută din partea publicului. Aflaţi pentru prima dată în România, solistul a recunoscut că nu se aşteptau la un asemenea entuziasm al fanilor. Iar publicul nu i-a dezamăgit.

Show-ul nemţilor a urmat cu piese ca „Outbreak of evil„, „The art of killinf poetry„, „City of God„, „Blasphmer” ,”Agent Orange” şi „Sodomized„. În scurt timp, publicul avea să audă de pe scenă, cât de grozav este şi mai ales, că este iubit de trupă. Şi ca mulţi alţi artişti, Angelripper a declarat că aici a văzut unele dintre cele mai frumoase femei. Fanii mult prea energici şi-au descărcat forţele la pogo, în primele rânduri din faţa scenei.

Surprize din partea Sodom

Sodom face parte din legendele clasice ale rock-ului după 30 de ani de muzică. Alături de Kreator şi Destruction, trupa este considerată una dintre “cele trei trupe mari” ale trash metal-ului teutonic. Iar asta s-a văzut pe scena de la Arenele Romane. Tom Angelripper a dedicat aproape fiecare piesă interpretată fanilor, diferitelor personalităţi ale rock-ului sau unor evenimente. Una din surprizele oferite de artişti a fost interpretarea coverul-ului „The Ace of Spades” a celor de la Motorhead. Tom a adoptat chiar şi poziţia renumită a lui Lemmy Kilmister, în faţa microfonului. Din când în când, solistul nu ezita să-şi toarne sticle de apă pe cap, răcorind şi fanii din primul rând totodată.

Spre final, atmosfera creată era una ameţitoare, contopindu-se cu riff-urile celor două chitare de pe scenă. Finalul concertului a venit o dată cu piesele „Remember the fallen„, dedicată tuturor dictatorilor şi „Bombenhagel„. Sodom nu s-au retras de pe scenă până nu a mulţumit încă o dată fanilor pentru prezenţa şi atmosfera creată. Chiar dacă publicul a mai aşteptat un bis, artiştii nu au revenit pe scenă.

Concertul Sodom face parte din Rock Legends Festival, festival ce săptamâna viitoare îi va avea ca invitaţi pe faimoşii membrii ai trupei Venom. Evenimentul ce are loc la Arenele Romane este o producţie Big Name Entertainment şi Axa Valaha Productions.

Galerie foto Rock Legends Festival 2011

Foto: Anca Tudosă