Cântăreţ, actor, dansator, prezentator, acesta a fost Horia Brenciu în spectacolul „Fac ce-mi spune inima!„, ce a avut loc vineri 25 martie 2011, la Sala Palatului din Bucureşti. Un spectacol nebun, plin de energie, cu multă distracţie şi aplauze din rândurile celor peste 4000 de oameni prezenţi la concert.

După ora 20:00, când în Sala Palatului încă se adunau spectatorii, iar scena era acoperită de o cortină neagră, s-au stins luminile şi pe ecranele suspendate în lateralele scenei a început să ruleze videoclipul piesei „Prologue„, din care răsuna clară şi puternică, vocea lui Horia. Publicul îşi îndreptase atenţia înspre cortină, aşteptându-se ca de aici să apară artistul serii, însă melodia s-a terminat şi Horia nu a apărut. Cortina a căzut, dezvăluind scena special amenajată în alb şi negru, pe care aştepta pregătită HB Orchestra. Horia Brenciu şi-a făcut apariţia din sală şi a mers spre scenă prin public, învăluit de luminile reflectoarelor, pe ritmurile vesele ale melodiei „Funky Party„, anunţând că vom asista la o petrecere cum nu s-a mai văzut la Sala Palatului.

Şi-a făcut încălzirea cu fragmente din mai multe melodii străine, de la „Abracadabra” a lui Steve Miller Band, până la „I Gotta Feeling” a celor de la The Black Eyed Peas. Apoi, muzicienii din orchestra lui Horia Brenciu au început să cânte pe rând, în alte limbi, versuri din Fac ce-mi spune inima”. Când Horia a început să cânte în română, publicul l-a acompaniat la fiecare vers al melodiei care a dat şi numele show-ului.

Dacă vreţi să mai staţi, trebuie să munciţi. Adică să aplaudaţi.”

Trecuse o jumătate de oră de când se afla pe scenă şi a surprins mulţimea luându-şi la revedere şi spunând că acesta a fost tot spectacolul, ieşind în culise cu tot cu trupă. La reacţia nemulţumită a publicului faţă de această veste, s-a întors şi a spus „Dacă vreţi să mai staţi, trebuie să munciţi. Adică să aplaudaţi. Multe aplauze. Şi ca să revină şi trupa, trebuie să daţi un test.” Muzical, bineînţeles. Astfel, Horia a dat tonul, publicul l-a urmat şi HB Orchestra li s-a alaturat pentru a cânta celebra melodie „Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be)„.

Au urmat câteva momente inedite, în care Horia a cântat împreună cu invitaţii săi speciali de pe scenă: Smiley („Love is for free„), Mihai Mărgineanu („Melci, scoici, raci, craci„), dar şi din public: Oana Sârbu („Ani de liceu„). Tot pe scenă a avut-o invitată specială pe Adina Răducan şi au cântat împreună melodia „New York, New York„. Micuţa cântăreaţă de numai 12 ani va reprezenta România la cel mai mare festival pentru copii din Europa, San Remo Junior, la ediţia din 2011.

http://www.youtube.com/watch?v=QCkK1OnDYp4

Spectacolul a continuat cu reprezentaţii inedite ale lui Horia Brenciu, atât pentru piesele sale, cât şi pentru fragmentele şi adaptările unor piese internaţionale celebre, dar mai ales pentru pasiunea şi nebunia cu care face fiecare pas pe scenă şi cu care rosteşte fiecare vers. A cântat întins pe jos, pe scenă, a cerut apă de la o spectatoare pe care a întrebat-o dacă are cont pe Facebook şi a invitat alături de el pe Pavel, un băieţel din sală, pe care l-a incurajat să spună o poezie şi să cânte un cântecel. Puştiul nu a avut nicio reţinere să îi facă jocul lui Horia, nu fost deloc emoţionat şi pentru asta a fost răsplătit cu un CD al artistului.

Energie si melancolie la un loc, un cocktail de emoţii

Pe parcursul spectacolului, Horia Brenciu a trecut de la o stare la alta, a  interacţionat frecvent cu publicul, a făcut glume în care i-a implicat şi pe spectatori şi a vorbit despre pagina sa de pe Facebook, unde a mărturisit că în fiecare dimineaţă acolo îşi salută cei peste 60 000 de prieteni. A cântat singur sau împreună cu  băieţii din trupă, pe care i-a adus în atenţia publicului, rând pe rând: chitaristul a ţinut un solo scurt, băiatul de la clape a fost pedepsit să facă 10 flotări, violonistul şi-a dovedit calităţile vocale, iar trompetiştii i-au ţinut isonul tot concertul. Cele 3 baking vocals au bucurat privirile spectatorilor prin ţinute provocatoare şi intr-un moment incendiar, la interpretarea piesei „Lady Marmalade„.

În contrast cu toată veselia de la început, Horia şi-a arătat şi latura romantică, începând cu piesele „Vino” şi „Ultimul dans” şi culminând cu momentul de maximă emoţie şi trăire transmisă până la ultimul loc din sală. La bis, într-o interpretare vibrantă a celui mai recent single al său,Septembrie, Luni, toată lumea a înmărmurit şi l-a răsplătit la final, cu mii de aplauze şi urale. Şi ca să nu incheie într-o notă tristă şi sentimentală, s-a întors la stilul de petrecere promis la debutul concertului, cântând refrene din piese celebre româneşti, precum: „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seară…„, „Astăzi e ziua ta„, „Ţărăncuţă, ţărăncuţă„, „Dacă pleci” şi altele.

Concertul “Fac ce-mi spune inima!” a fost organizat de Asociaţia Culturală Dracula şi a fost înregistrat de către Televiziunea Română, urmând să fie difuzat pe postul naţional în cadrul programelor speciale organizate cu ocazia Sărbătorilor de Paşti.

Vezi galeria foto de la concertul Horia Brenciu!

Foto: Vlad Ionuţ Pîrîu