Formaţia Timpuri Noi a susţinut pe 22 aprilie 2013 concertul acustic „Unplugged pentru Tata„. Evenimentul a avut loc la cinematograful Scala din Bucureşti în faţa unui public cunoscător al muzicii trupei ce a făcut istorie în rockul românesc prin avangardismul cu care şi-a început cariera în anii ’80, trupă care a rămas în sfera underground până la începutul anilor ’90.

„Stere”, „Adeline” şi „Maricica” la Cinema Scala

Într-o atmosferă primitoare, cu instrumentele „aproape reci”, Timpuri Noi şi-a început concertul cu piesa care dă şi titlul ultimului album „Deschide-ţi mintea„. Au urmat alte piese de pe materialul discografic din 2012: „Rambo”, „Lady”, „E loc” sau „Hitu’„.

Alina Crişan, Berti Barbera şi Dan Iliescu (de la stânga la dreapta) - Foto: Daniel Robert Dinu
Alina Crişan, Berti Barbera şi Dan Iliescu (de la stânga la dreapta) – Foto: Daniel Robert Dinu

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Spre bucuria celor prezenţi în sală, trupa şi-a continuat setlist-ul cu piese mai vechi, începând cu „Stere” şi continuând cu „Mistreţul”, „Maricica”, „Adeline” sau „Tata„. Toate piesele au fost reorchestrate şi interpretate în variantă acustică, pe scenă alături de trupă s-au aflat: cvartetul Solartis, Alina Crişan – saxofon şi Berti Barbera la intrumente de percuţie, muzicuţă şi voce.

Pe parcursul concertului, cei prezenţi la eveniment s-au putut delecta cu muzică de calitate marca Timpuri Noi (Dan Iliescu – chitară, Sabin Penea – chitară bas, vioară, voce, Felician Sfura – tobe) pe ritmuri de reggae, funk, rock. Seara s-a încheiat, spre bucuria spectatorilor, cu un bis în cadrul căruia au mai cântat „Malu’, Valu'”„Catran” şi „Victoria”

Dan Iliescu - Foto: Daniel Robert Dinu
Dan Iliescu – Foto: Daniel Robert Dinu
Berti Barbera - Foto: Daniel Robert Dinu
Berti Barbera – Foto: Daniel Robert Dinu

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Pe 22 aprilie, în sala de la Cinema Scala au răsunat istoria rockului de la noi şi nostalgia, acestea împletindu-se armonios cu prezentul unei trupe care mai are încă multe de spus în peisajul nostru muzical.

Trupa nu se află la primul proiect de acest gen, în anul 1994, Timpuri Noi era prima formaţie din România care apărea unplugged într-un spectacol la Teatrul Ion Creanga din Bucureşti, un spectacol care a făcut istorie.