După ce în prima seară Summer Well 2013 ne-a oferit o alternanţă între energie şi calm, a doua seară a avut o direcţie foarte clară: din ce în ce mai energic. De la începutul relaxat cu The Family Rain, Spector la electricitatea publicului pe Everything Everything, The Vaccines şi Suede, a doua seară de festival a fost una reuşită din toate punctele de vedere.

RECENZIE: The xx şi Glasvegas în prima zi de Summer Well 2013

A doua zi de Summer Well cu The Family Rain, dar fără ploaie

Deşi mulţi din fanii Summer Well au venit în a doua zi amintindu-şi cu regret că nu au apucat să vadă trupe precum The Stone Roses la ediţia din 2012, anul acesta am avut noroc de o vreme excelentă şi de un festival foarte reuşit. A doua zi de concerte a fost deschisă de trupa, o trupă relativ tânără din Anglia, cu un potenţial foarte mare. Ca şi în ziua de dinainte, concertul fiind programat destul de devreme, publicul a fost destul de restrâns, dar extrem de receptiv. Chiar dacă soarele încă ardea, cei prezenţi la Domeniul Ştirbey au dansat pe melodii precum „Reason to die” şi „Pushing it”.

The Family Rain la Summer Well 2013 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
The Family Rain la Summer Well 2013 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la festival!

Pe măsură ce trupa cânta, oamenii continuau să sosească la festival, fiind o atmosferă mult mai destinsă decât ziua de dinainte. După ce în pauza dintre concerte ne-am relaxat pe marginea lacului, zâmbind cu oamenii care distrau copii cu baloane uriaşe de săpun, trupa Spector şi-a făcut apariţia pe scenă. Trupa londoneză s-a comportat ca şi cum ar fi fost într-un grup mai mare de prieteni, cântând foarte degajat. Întâmplarea a făcut ca în timpul festivalului, toboşarul trupei, Danny Blandy să îşi serbeze ziua de naştere, astfel că, atât trupa, cât şi publicul i-au cântat „Happy Birthday”, momentul fiind completat de una dintre cele mai cunoscute melodii ale trupei, „Chevy Thunder”. Cu siguranţă, trupa nu va uita prea curând Bucureştiul, având în vedere cât de bine s-au simţit băieţii pe scena Summer Well.

Everything Everything pe scena Summer Well 2013 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Everything Everything pe scena Summer Well 2013 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la festival!

În jurul orei 19:30, şi-au făcut apariţia pe scenă şi trupa Everything Everything. Cu un public destul de numeros deja, energia a continuat să se adune şi cu falsetto-urile lui Jonathan Higgs. Trupa a cântat melodii mult aşteptate precum „Come Alive Diana” „Cough Cough” şi hit-ul „Kemosabe”, concertul luând sfârşit după melodia „Don’t try”.

The Vaccines: Second time lucky

După ce anul trecut trupa The Vaccines a vizitat Bucureştiul, însă nu a apucat să cânte în cadrul celei de-a doua zi de Summer Well, Justin, Freddie, Arni şi Pete au profitat de a doua şansă şi au făcut un adevărat spectacol. Deşi activitatea formaţiei a început abia în urmă cu trei ani, cam toată lumea le auzise melodiile deja, însă concertul ne-a depăşit aşteptările. Formaţia a intrat pe scenă cu puţin înainte de ora 21:00, cântând sugestiv „Blow it up”. După o aşteptare de un an, publicul a fost atât de entuziasmat să vadă The Vaccines live încât întreg concertul s-a dansat şi sărit fără oprire, mai ales având în vedere ca setlist-ul a continuat cu hit-ul „Teenage Icon”.

Solistul Justin Hayward-Young şi-a rezervat puţin timp să discute cu publicul, mai ales după ce un banner ironic cu „Nice to see you again” şi-a făcut apariţia în public, spunând că trupa abia aştepta ocazia să îşi ia revanşa pentru anul trecut şi că se bucură enorm că sunt acolo. După acest mic discurs, concertul parcă a trecut imediat, cu melodii precum „A Lack of Understanding”, „Wetsuit”, „Wolf Pack”, „Post Breakup Sex”, „I Always Knew”, show-ul luând sfârşit la fel de plin de energie pe melodia „Noorgard”.

Încheiere memorabilă cu trupa Suede

Probabil cea mai aşteptată cântare, şi totodată cea care închidea festivalul, concertul Suede a strâns cel mai numeros public din tot festivalul, asta după ce organizatorii tocmai anunţaseră că Summer Well a ajuns să fie sold out. Concertul trupei Suede a început cu o mică întârziere, la ora 22:30, foarte sugestiv cu melodia „Introducing The Band”, o raritate în setlist-urile lor obişnuite. Din momentul când trupa a ajuns pe scenă până la ultimul acord cântat, ţipetele şi aplauzele nu s-au oprit nicio secundă, fiind foarte clar că trupa a fost aşteptată cu foarte mare entuziasm. Concertul a continuat cu melodii de pe ultimul album, „Bloodsports”, cum ar fi „Barriers” şi „It Starts And Ends With You”.

Suede, headliner-ii din a doua zi de Summer Well 2013 - Foto: Daniel Robert  Dinu / iConcert.ro
Suede, headliner-ii din a doua zi de Summer Well 2013 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la festival!

Chiar dacă au trecut aproximativ două decenii de când solistul Brett Anderson s-a apucat de cântat, solistul a avut o energie fantastică, întreg concertul sărind şi dansând, energie care s-a transpus foarte clar şi pe public. La fel de plăcut a fost când, după finalul melodiilor, britanicul spunea timid „mulţumesc” pe graiul nostru.

Încă de la primele acorduri ale melodiei „Trash”, publicul a început să sară frenetic, viziunea fiind completată şi de visual-urile din spatele trupei, parcă ajutând povestea fiecărei melodii. Concertul a continuat cu melodii puţin mai vechi, cum ar fi „Animal Nitrate”, „New Generation”, combinate perfect cu cele mai noi precum „Sometimes I Feel I’ll Float Away”.

Foarte sugestivă pentru concertul de la Summer Well a fost melodia „Electricity”, când atât electricitatea şi energia vocalului cât şi a publicului s-au îmbinat atât de bine încât experienţa a fost absolut hipnotizantă. Printre melodiile care au mai urmat au fost: „Filmstar”, „Can’t get enough”, „Everything Will Flow”, „So Young”, „Metal Mickey”, „Wild Ones” şi, spre final, „The Beautiful Ones”.

Deşi pe perioada întregului concert vocalistul trupei s-a mişcat foarte mult pe scenă şi s-a apropiat destul de fanii săi, atunci când Suede s-a întors să cânte la bis melodia „Saturday Night”, Brett Anderson s-a plimbat întregul cântec dintr-o parte în alta a gardului, spre bucuria nemărginită a fanelor prezente. Probabil că cea mai mare satisfacţie de pe urma acestui concert va rămâne faptul că după tot dansul, ţipatul şi cântatul, trupa a rămas vizibil impresionată de publicul Summer Well, părăsind scena cu un zâmbet larg pe feţe.

Trăgând linia peste cele două zile de evenimente, putem spune cu siguranţă că acest festival are un viitor foarte promiţător în faţă şi sperăm să ne revedem anul viitor cu line-up la fel de bun şi, poate, cu mai multe activităţi de festival.