Status Quo a transformat Sala Palatului din Bucureşti într-un loc plin de energie şi rock’n’roll de calitate, în seara de 17 octombrie 2012. Concertul britanicilor a făcut parte din turneul de promovare al celui de-al 29-lea album de studio al trupei, “Quid Pro Quo“.

Seara a început cu punctualitatea şi pofta de concert a celor de la VH2. După cum a spus chiar solistul trupei, Gabriel Cotabiţă, VH2 a reprezentat doar „aperitivul de voie bună” pentru Status Quo. Repertoriul lor a fost unul scurt, dar suficient cât să inducă o stare de bună dispoziţie celor prezenţi în sala de concert. Publicul a ascultat „Balada controlorului„, „Să crezi în tine„, „Fiecare zi fără tine” şi „Daca n-ai iubi„.

O oră şi jumătate de show complet

După o pauză de aproape jumătate de oră, scena de concert şi publicul erau gata să-i primească pe cei de la Status Quo. Iar britanicii nu s-au lăsat aşteptaţi, oferind energie încă de la prima piesă, „Caroline„. Deşi au debutat cu 50 de ani în urmă, membrii trupei Status Quo nu au lăsat nicio clipă impresia că timpul ar avea vreun efect asupra pasiunii lor pentru muzică. Francis Rossi (chitară), Rick Parfitt (chitară), Andy Bown (clape şi chitară), John „Rhino” Edwards (bass) şi Matt Letley (tobe) au ţinut spectatorii în mişcare pe tot parcursul concertului, chiar şi pe cei care au renunţat mai târziu la confortul scaunelor din sală.

După coverul piesei „Something ‘bout You Baby I Like” a lui Tom Jones, Status Quo şi-a delectat fanii cu „Rock ‘n’ Roll ‘n’ You„, „Mean Girl„, „Beginning Of The End„, „What You’re Proposing” sau „The Oriental„. Fanii Status Quo au renunţat din primele minute la şezutul pe scaune, s-au mişcat şi au dansat pe ritmul pieselor tot concertul. Cei mai îndrăzneţi au stat aproape de marginea scenei, bucurându-se de fiecare moment în care britanicii se aproapiau la câţiva centrimentri de ei.

In The Army Now” pentru prima oară live la Bucureşti

Ritmul energic, carisma artiştilor şi glumele lor au fost alte detalii care au completat show-ul Status Quo. Trupa este, la ora actuală, una dintre cele mai influente formaţii din istoria rock-ului. Numeroşi artişti, de la Ozzy Osbourne la Coldplay au fost inspiraţi de muzica Status Quo. De altfel, muzica Status Quo este una pe placul tuturor generaţiilor, dovadă fiind publicul de toate vârstele, prezent la Sala Palatului.

Printre piesele interpretate s-au regăsit şi celebrele „In The Army Now” „, „Roll Over Lay Down” şi „Whatever You Want„, dar nu au lipsit nici „Big Fat Mama„, „Creepin’ Up on You„, „Down Down” şi „Rockin’ All Over The World„, cover al piesei lui John Fogerty. Matt Letley a oferit un solo de percuţie energic, iar fanii l-au susţinut cu aplauze ritmate. Pentru partea de bis, Status Quo a revenit cu aceeaşi energie a boogie rock-ului care i-a consacrat. Finalul concertului a cuprins şi „Rock and Roll Music” şi „Bye Bye Johnny„, cover-uri Chuck Berry.

Vezi galeria foto a concertelor Status Quo şi VH2 la Bucureşti!

Concertul Status Quo de la Sala Palatului din Bucureşti a fost organizat de către Emagic şi a fost primul pe care trupa britanică l-a susţinut în Capitală.