După doi ani de la primul concert susţinut în România, în 2013, Slash a revenit la Bucureşti pentru a oferi fanilor un show de excepţie duminică, 28 iunie 2015. Formula a fost aceeaşi, Slash fiind acompaniat tot de Myles Kennedy şi The Conspirators, însă, de data aceasta, am avut parte de un concert în aer liber, la Arenele Romane, un spaţiu mult mai potrivit pentru o zi de vară condimentată cu multă muzică rock.

În deschiderea concertului au mai cântat românii de la RoadKillSoda şi britanicii de la Raven Eye. Show-ul celebrului chitarist american a încheiat un weekend încărcat de concerte, fanii având posibilitatea să-i mai asculte şi pe cei de la Godsmack şi Toto cu numai o seară înainte.

Început în forţă cu Roadkillsoda şi Raven Eye

Evenimentul a debutat punctual la ora 20:00 tot cu o trupă românească, RoadKillSoda, care a devenit reprezentativă în ţară pentru stilul stoner rock pe care îl adoptă. Îmbină nenumarate genuri, lucru care le oferă o originalitate aparte, iar efectul pe care muzica lor îl are asupra fanilor spune totul.

Sebastian Stancu - solistul RoadKillSoda, în deschiderea lui Slash - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Sebastian Stancu – solistul RoadKillSoda, în deschiderea lui Slash – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Cu un sound puternic şi influenţe care merg de la Black Sabbath până la Elder şi Baroness, membrii formaţiei, şi anume Sebastian Stancu (voce), Mihnea Ferezan (chitara), Victor „Vava” Ferezan (bass) şi Alex „Para” Ghiţă (tobe), au reuşit să-şi mărească semnificativ numărul de fani, devenind în scurt timp o trupă extrem de apreciată pe plan local.

La numai 20 de minute după RoadKillSoda, a venit rândul trio-ului britanic Raven Eye să ia cu asalt scena, debordând de energie şi entuziasm. Scena le-a revenit timp de mai bine de jumătate de oră, în care au încercat să atragă atenţia publicului cu piese precum „Breaking Out”, „Hey Hey Yeah”, „You Got It” sau „Get It Started”.

Raven Eye, în deschiderea lui Slash, la Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Raven Eye, în deschiderea lui Slash, la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

În ciuda faptului că e o trupă extrem de tânără, EP-ul de debut fiind lansat cu numai 2 luni în urmă, membrii formaţiei au în spate o experienţă muzicală generoasă. Băieţii posedă un talent pur şi sunt argint viu pe scenă, astfel că nu ne miră că i-au atras atenţia până şi marelui Slash. Totuşi, concertul de la Arene nu a fost tocmai pe măsura talentului lor, fanii dezmorţindu-se abia spre final, când i-au aplaudat destul de timid.

Slash – o sursă inepuizabilă de inspiraţie

Extrem de punctual, Slash a urcat pe scenă la ora 21:30, aşa cum era prevăzut, acompaniat de vocalistul Myles Kennedy de la Alter Bridge şi trupa The Conspirators. Aşa cum îl ştiam şi aşa cum şi-l vor aminti mereu fanii, faimosul chitarist a apărut în faţa publicului cu acelaşi joben care l-a individualizat de-a lungul timpului, ochelari de soare şi pantaloni din piele, aceeaşi imagine cu care ne obişnuise pe vremea Guns’n Roses şi Velvet Revolver. Nu ştiu de ce, dar e reconfortant să vezi că unele lucruri nu se schimbă.

Slash în concert la Arenele Romane din Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Slash în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Cum era de aşteptat, am avut parte de un show nebun de la început până la final. „You’re A Lie” a fost piesa de debut a concertului, urmând ca fanii să înceapă să se dezlănţuie cu adevărat ascultând riff-urile magistrale ale piesei „Nightrain”, de pe arhicunoscutul album „Appetite for Destruction” de la Guns’n Roses.

Concertul a fost o reiterare a întregului parcurs muzical al chitaristului, incluzând atât piese de pe albumele celebre lansate în formula GNR, cât şi piese din era post GNR, lansate alături de Velvet Revolver şi Myles Kennedy & The Conspirators. Deşi fanii erau sceptici la început în privinţa lui, vocalistul Myles Kennedy s-a dovedit a fi cea mai bună alegere pentru acest nou proiect al lui Slash, deoarece reuşeşte să se plieze perfect pe stilul lui Axl Rose (Guns’n Roses) şi Scott Weiland (Velvet Revolver) atunci când e nevoie, păstrându-şi în acelaşi timp nota de originalitate din voce.

Slash feat. Myles Kennedy - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Slash feat. Myles Kennedy – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Pentru piesele „Doctor Alibi” şi „Welcome To The Jungle”, Myles Kennedy i-a cedat controlul la voce chitaristului Todd Kerns, mulţimea fiind deja extaziată. Riff-urile senzaţionale de la piesele „Welcome To The Jungle”, „Starlight” au atins climaxul cu un solo de chitară de 15 minute a lui Slash la piesa „Rocket Queen”, care a lăsat fanii cu gura căscată şi aproape hipnotizaţi de perfecţiunea acordurilor.

„Anastasia”, „Sweet Child O’Mine” şi „Slither” au dus frenezia momentului la cote maxime, iar publicul a savurat neîncetat viteza incredibilă şi abilitatea cu care chitaristul îşi mişcă mâinile pe corzile chitărilor sale unice. Căci artistul a schimbat atâtea chitări încât aproape le pierduserăm numărul.

Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators la Bucuresti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators la Bucuresti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Concertul s-a încheiat pe acordurile piesei „Paradise City”, fanii au aplaudat frenetic şi au cântat împreună cu trupa aproape neîntrerupt, imaginându-şi probabil un oraş de vis în care Slash să le ofere magia muzicii sale în fiecare zi.

O legendă care creşte de la an la an

Cel de-al doilea concert al lui Slash în România a fost un real succes şi nu suntem deloc surprinşi. Deşi a avut o perioadă muzicală mai puţin fertilă între cele două proiecte, Velvet Revolver şi Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators, actualul proiect dovedeşte că a meritat din plin aşteptarea.

Fanii prezenţii la concertul Slash de la Bucuresti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Fanii prezenţii la concertul Slash de la Bucuresti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Ne bucură că la nici trei ani de la lansarea albumului „Apocalyptic Love”, Slash reuşeste din nou să umple arene în întreaga lume. Am putea spune că succesul se datorează şi colegilor de trupa, alături de care nu numai că îşi consolidează iarăşi cariera muzicală, dar cu care a legat şi o strânsă prietenie.

Este minunat să priveşti către scenă şi să observi cu câtă relaxare şi pasiune cântă acest titan al rock-ului şi al chitării. Dar un lucru cu adevărat remarcabil este faptul că Slash nu face nimic ostentativ, nu pare că încearcă să atragă atenţia în vreun fel, ci se vede numai modul profund în care simte muzica, care parca îi curge prin vene. Nu pune stăpânire pe centrul scenei decât rareori, când intensele solo-uri de chitară cer acest lucru. Altfel, Myles Kennedy şi The Conspirators nu se află în niciun moment umbriţi de grandoarea lui Slash care îşi păstrează acelaşi unghi retras din stânga scenei.

Slash feat. Myles Kennedy - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Slash feat. Myles Kennedy – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Show-ul susţinut la Arenele Romane a fost cu adevărat impresionant, Myles Kennedy & The Conspirators au strălucit chiar mai mult decât la primul concert de la Sala Palatului, iar finalul a fost marcat de o ploaie de confetti. Deşi nu a interacţionat prea mult cu fanii, nici nu era nevoie de asta, pentru că simţeam cu toţii cât de mult îi plăcea să se afle pe scenă. Le-a mulţumit fanilor pentru entuziasm, spunând numai că a fost unul din motivele pentru care a vrut să revină în România, iar în rest a lăsat chitara să vorbească în numele lui.

Setlist concert Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators

1. You’re a Lie
2. Nightrain (Guns N’ Roses cover)
3. Avalon
4. Halo
5. Back from Cali (Slash cover)
6. Wicked Stone
7. Double Talkin’ Jive (Guns N’ Roses cover)
8. You Could Be Mine (Guns N’ Roses cover)
9. Doctor Alibi (Slash cover)
10. Welcome to the Jungle (Guns N’ Roses cover)
11. Starlight (Slash cover)
12. Beneath the Savage Sun
13. The Dissident
14. Rocket Queen (Guns N’ Roses cover)
15. Bent to Fly
16. World on Fire
17. Anastasia
18. Sweet Child O’ Mine (Guns N’ Roses cover)
19. Slither (Velvet Revolver cover)
Bis
20. Paradise City (Guns N’ Roses cover)