Seara de sâmbătă, 27 iunie 2015, a fost marcată de un concert în premieră al americanilor de la Godsmack, o trupă extrem de aşteptată şi în România. Concertul a făcut parte din turneul de promovare al celui mai recent album al trupei, numit „1000hp” şi ţara noastră a reprezentat ultima destinaţie din acest turneu, aşa că publicul a dat tot ce a avut mai bun pentru a-l impresiona pe Sully Erna şi compania.

Cum un concert de o asemenea anvergură avea nevoie şi de un preambul muzical, în deschidere au cântat formaţia românească Dirty Shirt şi, mai apoi, celebrul toboşar Mike Terrana.

Dirty Shirt a dat tonul la distracţie

Evenimentul a fost un adevărat succes de la început până la final, incluzând evoluţiile trupelor din deschidere. Românii de la Dirty Shirt au urcat pe scenă puţin după ora 20:00 şi au demonstrat tuturor de ce au meritat locul al doilea la importanta competiţie Wachen Metal Battle 2014, realizând un show de excepţie şi reuşind să incite oamenii la distracţie.

Mike Terrana alături de bandul său, în deschiderea concertului Godsmack - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Mike Terrana & Band, în deschiderea concertului Godsmack – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Au cântat piese proprii, precum „Dirtylicious”, dar şi cover-uri după piese folclorice româneşti celebre, cum ar fi „Ciocârlia” şi „Dulce-i vinu’”. Piesa „Hoţii” a încins spiritele şi mai tare, deoarece membrii formaţiei i-au îndreptat mesajul către Guvernul României, astfel că fanii au profitat de acest prilej pentru a scanda împotriva conducerii, cântând la unison împreună cu trupa.

O oră instrumentală intensă cu Mike Terrana

După câteva momente de pauză, celebrul toboşar Mike Terrana a pus stăpânire pe scenă pentru a oferi publicului una dintre cele mai intense ore posibile. Recitalul lui Mike Terrana, acompaniat de chitaristul Fabri Kiarelli şi basistul Alberto Bollati, care s-au ocupat şi de partea vocală, a fost mai mult decât exploziv, câştigând rapid atenţia publicului.

Mike Terrana, în deschiderea concertului Godsmack - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Mike Terrana, în deschiderea concertului Godsmack – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Bineînţeles că nu putea lipsi nici partea de umor, de care s-a ocupat Mike Terrana, în acelaşi stil înţepător care-l caracterizează. Printre piesele proprii, cei trei au mai strecurat şi cover-uri, printre cele mai cunoscute aflându-se „Living After Midnight” de la Judas Priest şi „Play That Funky Music White Boy” de la Wild Cherry.

Godsmack a marcat sfârşitul fulminant al serii

Cei de la Godsmack au urcat pe scenă la puţine minute după ora 23:00 în acordurile piesei „For Those About To Rock (We Salute You)”, a celor de la AC/DC. Sully Erna şi colegii de trupă au început concertul în forţă, cu piesa „1000hp”, cea care dă şi numele albumului. Din setlist-ul concertului nu au lipsit piese ca „Cryin’ like a bitch”, „Awake”, „Something Different”, „Voodoo” sau „I stand alone”.

Godsmack, concert în premieră la Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Godsmack, concert în premieră la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Un moment fascinant şi poate cel mai interesant al serii a fost drum battle-ul sau „La Batalla de Los Tambores”, care i-a avut ca protagonişti pe toboşarii Sully Erna şi Shannon Larkin. Duelul a cuprins pasaje din celebrul solo la tobe compus de Neil Peart, însă au fost prezente şi frânturi din piese precum „Walk This Way” de la Aerosmith, „Moby Dick” de la Led Zeppelin şi „Back in Black” de la AC/DC.

Întregul concert s-a derulat la 1000hp. Fanii au fost extaziaţi, au strigat numele trupei, au cântat piesele împreună cu membrii acesteia, au dansat şi au răsplătit prestaţia fără cusur a celor de la Godsmack cu un mosh pit uriaş la final. Şi fanii îşi vor primi răsplata către sfârşitul acestui an, când trupa va lansa filmul în care vor fi incluse şi înregistrările video de la concertul din România.

Godsmack, concert în premieră la Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Godsmack, concert în premieră la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Godsmack a interacţionat în permanenţă cu fanii şi, mulţumindu-le pentru sprijin şi minunându-se de frumuseţea oraşului şi a locului în care s-a desfăşurat concertul. Sully Erna le-a cerut fanilor să-şi arate toată dragostea faţă de trupă pentru a marca acest concert memorabil şi fanii nu l-au dezamăgit nicio secundă. Tocmai de aceea, cei de la Godsmack le-au promis fanilor că vor reveni în România şi anul viitor, iar noi abia aşteptăm să se ţină de cuvânt.

Setlistul concertului Godsmack la Bucureşti

For Those About to Rock (We Salute You) (AC/DC song) (Intro)
1. 1000hp
2. Cryin’ Like a Bitch
3. What’s Next
4. The Enemy
5. Straight Out of Line
6. Awake
7. Generation Day
8. Something Different
9. Keep Away
10. Love Hate Sex Pain
11. Voodoo
12. Moon Baby
Bis
13. Batalla de los Tambores
14. Whatever
15. I Stand Alone