Trăgând o linie după concertul lui Robbie Williams, l-aş putea rezuma prin următoarele cuvinte cheie: „fucking amazing” spectacol, artist de un profesionalism bun de predat şi altora, o piaţă burduşită de mii de oameni, multă, multă dezorganizare şi o sete teribilă.

Exact drumul de la extaz la agonie, fără semnalmente de tulburări bipolare însă. Nu ştiu dacă aţi auzit de romanul unui norvegian, „Foamea”, premiat cu Nobel acum vreo sută de ani. După ore de aşteptat după cartele şi lichide, cred că se găsesc destui fani de-ai artistului care s-au gândit că ar putea scrie unul în oglindă, intitulat previzibil „Setea”.

Publicul prezent la concertul Robbie Williams de la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Publicul prezent la concertul Robbie Williams de la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Cel mai aşteptat concert al anului, susţinut de cântăreţul britanic Robbie Williams a adunat vineri, 17 iulie 2015, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, peste 60.000 de fani. Dupa Delia şi Lemar, artist din Marea Britanie, Robbie a urcat pe scena la 21:00, cu piesa „Let me entertain you”, care dă titlul turneului său actual, susţinut în peste 10 ţări.

Îmbrăcat într-o ţinută neagră, artistul plin de adrenalină a molipsit şi publicul, care la a doua melodie – „Rock DJ”- îi ţinea loc de backing vocals. Salutul în limba română,”Bună seara, Bucureşti!”, a surprins plăcut pe cei prezenţi. „Sunt foarte faimos aici, permiteţi-mi să mă prezint: numele meu e Robbie fucking Williams, aceasta este trupa mea şi, în următoarele două ore, ne vom distra împreună„, a continuat artistul, care între timp a renunţat la sacou.

Robbie Willliams: „I love you, daddy!”

Interacţiunea cu spectatorii abia începuse. Artistul a coborât de pe scenă şi a dat mâna cu cei din primele rânduri. După piese ca „Monsoon”, „Minnie the Moocher” şi „Ignition”, cântăreţul a oferit celor prezenţi un moment accapela, alături de alţi patru solişti.

Robbie Williams în concert la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Robbie Williams în concert la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

„Incredibil! Ştiu că sunt cunoscut în Marea Britanie, dar nu mă aşteptat să fie la fel şi în România. Îmi pare rău că este prima dată când vin aici”, a spus Robbie Williams.

Un moment cu adevărat emoţionant a fost cel în care un Robbie Williams şi-a invitat tatăl pe scenă. Cei doi au interpretat împreună „Better Man”, o piesă cu versuri cu şi despre dragoste: „Send someone to love me/ I need to rest in arms/ Keep me safe from harm” („Trimite-mi pe cineva să mă iubească/Simt nevoia să mă odihnesc în braţele cuiva/ Freşte-mă de tot ce e rău”.

Robbie Williams în concert la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Robbie Williams în concert la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Williams Junior a ţinut să precizeze că înainte de a fi un superstar, a fost un „oarecare”, cu momente nu întotdeauna uşoare. În acest sens, artistul a amintit de curele de dezintoxicare şi de problemele cu greutatea.

Urări pentru George Michael, tribut pentru Freddie Mercury

Într-o baie de lumini neon, proiectate pe cele trei ecrane din spatele şi lateralele scenei, Robbie Williams a cântat alături de fani „We Will Rock You” şi „No regrets”. Exhibiţionist din fire, starul le-a arătat spectatorilor că şi-a asortat lenjeria intimă la ţinută. În aplauzele publicului, artistul a coborât de pe scenă şi a ales o constănţeancă pe care a convins-o să meagă împreună în patul lui vertical. „Ştiu că e ciudat faţă de soţul tău, dar ai vrea să vrei să vii în pat cu mine?”, a întrebat el înainte.

După „Millenium” şi „Candy”, starul britanic a interpretat piesa „Freedom”, aducându-i un tribut marelui Freddie Mercury, şi apoi i-a cântat, împreună cu cei peste 60.000 de oameni, „La mulţi ani!” lui George Michael.

Artistul a părăsit scena pe refrenul piesei „Angels”, cântat împreună cu fanii români, nu înainte de a primi un steag al României. Primul concert Robbie Williams în România s-a ridicat la aşteptările înalte ale spectatorilor, pe care artistul a promis să nu-i dezamăgească încă dinainte de a veni la Bucureşti.

57:60.000:57 – Când setea celor dintâi stă în apa şi berea ultimilor

Nu dezamăgiţi de Robbie au fost cei 60.000 de fani, ci de haosul organizatoric. Din date neoficiale, ar fi fost numai 57 de angajaţi să vândă bere, sucuri şi apă celor prezenţi. Însetaţii au stat la coadă să-şi procure cardurile pe care să le folosească ulterior la cumpărarea băuturilor, pentru care au mai aşteptat chiar şi două ore. Pe reţelele de socializare au apărut imediat după concert reacţii.

Cozile de la baruri - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Cozile de la baruri – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

„Am 27 de ani şi cred că sunt destul de bine antrenat din punct de vedere fizic. Mă simt pregătit pentru situaţii în care să îmi împing limitele. Dar la concertul din seara asta am simţit o puternică stare de leşin din cauza deshidratării” e postarea unui tânăr pe Facebook.

Un altul a menţionat că i-au fost necesare două ore pentru a-şi lua o bere, drept pentru care s-a plâns de condiţiile oferite de organizatorii „patetici şi jalnici”. Un comentator a sesizat că la chioşcurile de distribuţie nu au existat dozatoare, iar comercianţii turnau băutura direct din sticle de plastic. O fană a asociat situaţia cu cea din 2007, de la concertul Rolling Stones la Bucureşti, amintind că ungurii au oferit, două zile mai târziu, apă gratuită celor prezenţi la spectacol.