Peste 70.000 de persoane au venit la Cluj-Napoca, pe 4 august 2016, în prima zi de UNTOLD. Organizatorii festivalului au promis că vor aduce pe scenele sale top 5 DJ ai lumii, iar Tiësto şi Dimitri Vegas & Like Mike au urcat pe scena festivalului încă din prima seară.

Citeşte şi: O nouă filă de poveste, în cea de-a doua zi de UNTOLD 2016

Tărâmul de poveste a prins viaţă

Încă din momentul în care intri la festival, poţi înţelege eforturile care au fost depuse de organizatori. Poate că Tomorrowland este o comparaţie puţin exagerată, dar UNTOLD oferă tuturor celor care îi calcă pragul o privire de ansamblu de poveste.

UNTOLD Festival 2016 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
UNTOLD Festival 2016 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto din prima zi!

Pe lângă spaţiile de relaxare, unde poţi lenevi în hamace şi perne uriaşe, copacii aleii principale a parcului sunt animaţi de feţe gigantice ale unor personaje de basm. Cu cât înaintezi prin parc, cu atât povestea pare că prinde viață.

Spaţiile special amenajate pentru joacă nu te lasă să îţi pierzi spiritul copilăresc. Participanţii se pot juca pe apă la Laguna, se pot bucura de un carusel la Transylvanian Corner şi pot gusta din bunătăţile pe care le oferă festivalul, altele decât muzica şi vibe-ul pozitiv, la Candyland.

Cum am supravieţuit primei zile de festival la UNTOLD Arena

Probabil că pentru mulţi dintre cei prezenţi la festival prima zi va rămâne cu adevărat memorabilă. Sub supravegherea atentă a bufniţei şi a magicianului, scena principală a fost deschisă de INNA, care a cucerit cu melodiile ei nu doar întreaga Românie, ci şi o bună parte din întreaga lume. A urmat Naughty Boy, iar, când cuvintele chiar nu mai însemnau nimic, muzica vorbea de la sine.

James Arthur, concert în prima zi de UNTOLD Festival 2016 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
James Arthur, concert în prima zi de UNTOLD Festival 2016 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto din prima zi!

Odată cu James Arthur a început încet, încet să se aglomereze stadionul. Cel mai probabil, fanii nu-şi vor mai putea folosi vocile în zilele următoare, deoarece multe dintre versurile melodiilor cântate de artist au fost fredonate şi de mulțime.

Unul dintre motivele principale pentru care fanii şi-au dorit să ajungă în prima zi de festival a fost concertul Faithless. Mulţi dintre ei nici nu au părăsit stadionul în pauza care a urmat pentru amenajarea scenei, ci au rămas să-şi astepte artiştii preferaţii. Faithless au fost primiţi cu braţele ridicate în aer şi mult zgomot. Punctul culminant a fost melodia „Insomnia”, când toate telefoanele au fost ridicate pentru a imortaliza momentul.

Faithless, concert în prima zi de UNTOLD Festival 2016 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Faithless, concert în prima zi de UNTOLD Festival 2016 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto din prima zi!

Încă de la începutul set-ului, fetele de la Nervo au obligat publicul să danseze împreună cu ele. Mâinile au fost ridicate în aer, fanii au păstrat ritmul până la sfârşit, iar apoi toţi cei prezenţi s-au bucurat de muzica lui Fedde Le Grand.

Când poveştile sunt cu adevărat impresionante, acestea devin istorie. Acest lucru s-a întâmplat în prima zi de festival la UNTOLD, când renumitul Tiësto a urcat la pupitru. Stadionul a fost mai mult decât plin, atât în faţa scenei şi pe teren, cât şi în tribune şi loje. DJ-ul a făcut un show incendiar, care a fost animat de efectele vizuale impresionante de pe ecrane, de artificii şi de CO2. Pe tot parcursul set-ului, mulţimea a dansat până la epuizare.

Tiësto, concert în prima zi de UNTOLD Festival 2016 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Tiësto, concert în prima zi de UNTOLD Festival 2016 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto din prima zi!

Cei care au încheiat de scris povestea din prima zi, pe scena principală, au fost Dimitri Vegas & Like Mike, legendari deja la Untold de anul trecut. Chiar dacă set-ul lor a început la ora 03:30, fanii au rămas în faţa scenei şi au dansat până când muzica s-a oprit şi luminile de pe stadion au fost aprinse.

Cum să te împarţi la toate scenele

Alchemy, scena amenajată în faţa Sălii Polivalente, a fost deschisă în prima seară de festival de ZO. Au urmat apoi Nerub, băieţii de la Made from Scratch, DJ Snow & MC Agent, CTC, Jeru The Damaja, Borgore şi Rudimental. Fiind cea mai apropiată scenă de stadion, acesta a găzduit de-a lungul serii o mare parte din mulţimea prezentă.

Fanii UNTOLD Festival 2016 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Fanii UNTOLD Festival 2016 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto din prima zi!

Pe Galaxy Stage au urcat în prima seară artiști precum: Route 94, The Martinez Brothers, DOP, Scream şi Marwan. În parc, scena Daydreaming i-a găzduit pe: Highroller, The Rabbit King, Moods, Pedestrian, FKJ, Mark Farina, Aquarius Heaven şi Kosta.

Forrest Stage a fost deschisă încă de la ora 12:00 de Cerpow, care a fost urmat de: Gelka, Tomma Alistar, Belau, Moonlight Breakfast, Nahko & Medicine for the People, Julian M, Trip Engineer şi A Walk In Town. La Stormkeep, participanții la UNTOLD au fost întâmpinaţi de DJ precum: Mike Maiden, Dj Vice, Andrew Case, CDJ, Mini, Raumakustic, U Gin, Paul Damixie, Maestros del Ritmo şi Audio State.

Rudimental DJ Set, în prima zi de UNTOLD Festival 2016 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Rudimental DJ Set, în prima zi de UNTOLD Festival 2016 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto din prima zi!

The Citadel, scena amenajată în Piaţa Unirii şi unde intrarea a fost liberă, a găzduit artişti precum: Vanotek, Yanka, Radu, Nicoleta Nucă, Antonia şi Carla’s Dreams.

Prima zi de UNTOLD Festival s-a dovedit un real succes. Chiar dacă, cei peste 70000 de participanţi, aşteptaţi încă din prima zi, au avut posibilitatea să-şi preschimbe biletele în brăţări cu o zi înainte de începerea festivalului, majoritatea au venit la festival în după-amiaza de joi. Astfel, din cauza numărului foarte mare de persoane, la porţile de acces s-au creat cozi ce păreau că nu se mai termină. Dar, după ce au intrat, fanii au dansat până a doua zi şi s-au bucurat de artiştii lor preferaţi în Capitala Magiei şi a Nopţii.

Fanii UNTOLD Festival 2016 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Fanii UNTOLD Festival 2016 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto din prima zi!

UNTOLD 2016 are loc în perioada 4-7 august, în Cluj-Napoca, iar pe scenele festivalului vor urca top 5 DJ ai lumii Dimitri Vegas & Like Mike, Armin van Buuren, Hardwell, Martin Garrix, Tiësto, alături de alţi peste 150 de artişti. Abonamentele pentru cele 4 zile de festival sunt sold out, dar mai pot fi achiziţionate bilete pe zile, de la casele de bilete de lângă intrare.

Recenzie de Andreea Pîrghie