Nana Mouskouri, una din vocile feminine marcante ale generaţiilor trecute, a umplut Sala Palatului în seara de 4 decembrie 2011. Artista a susţinut la Bucureşti un show cu scopuri caritabile, o parte din încasări fiind donate organizaţiei UNICEF a cărui ambasador este. Sensibilitatea, talentul şi strălucirea artistei au făcut ca toţi cei prezenţi în sală să îşi reamintească de ce Nana Mouskouri este o doamnă a muzicii.

Cu puţin după ora 20:00 luminile au fost stinse şi cinci instrumentişti şi-au făcut apariţia pe scenă. Ritmurile tradiţionale de mandolină şi aplauzele spectatorilor au transformat intrarea Nanei Mouskouri pe scena Sălii Palatului într-un moment grandios. Artista de origine greacă, cea care a încântat tinereţea multor persoane din sală, a primit flori încă de la a doua melodie, când atmosfera abia se încălzise.

Îmbrăcată într-o rochie albă, Nana nu şi-a arătat cei 77 de ani împliniţi anul acesta. A cântat melodii atât în limbile engleză şi franceză, cât şi în greacă, spaniolă şi germană. Publicul a fost entuziasmat atunci când artista a interpretat cântece precum „Gloria Eterna” sau „The White Rose of Athens„, cântece care au făcut din fetiţa cretană o femeie cunoscută în toată lumea. Fanii s-au delectat şi cu alte piese la fel de cunoscute ale cântăreţei, printre acestea „Amazing Grace„, „I Have A Dream” şi „Only Love„.

Nana Mouskouri a comunicat cu publicul pe tot parcursul serii. La început a mulţumit spectatorilor pentru prezenţă şi a spus câteva cuvinte despre ce înseamnă pentru ea muzica şi cum aceasta are propriul său limbaj. A vorbit în limba engleză, dar şi în franceză, pentru a fi sigură că mesajele ei ajung la toţi spectatorii.

Pe lângă melodiile care au făcut-o celebră, Nana Mouskouri a cântat şi melodii tradiţionale greceşti, printre care un cântec din secolul al XVI-lea despre o poveste tragică dintre doi tineri îndrăgostiţi. Nana a încântat publicul atât cu melodii lente, de dragoste, cât şi cu melodii dinamice, precum „Guantanamera” şi „Opa Ni Na Nai„.

După aplauzele de la final, Nana Mouskouri a interpretat încă două melodii, una în limba greacă şi cealaltă în germană, luându-şi la revedere de la publicul extaziat. Artista a încheiat evenimentul cu câteva cuvinte în limba română, care au făcut spectatorii să tresalte de bucurie: „Mă bucur să fiu în România. Sărbători fericite!

Acesta a fost al doilea concert susţinut de Nana Mouskouri în Bucureşti, după cel susţinut în 2008 în cadrul Galei UNICEF. Evenimentul de la Sala Palatului a fost produs de către Project Events în colaborare cu European Event Services.

Galerie foto Nana Mouskouri 

Foto: Cristina Păcuraru