Luni, 12 aprilie, Sala Palatului a fost gazda unui concert special – Mozart Rocks 2010. Evenimentul, ajuns la a patra ediţie, a adunat foarte mulţi fani ai muzicii clasice, dar şi pe cei care vroiau să-i vadă pe unii dintre cei mai buni chitarişti de la noi din ţară.

Proiectul Mozart Rocks a început în oraşul Brăila în 2006, la iniţiativa lui Constantin Teodorescu. Originalitatea acestui tip de concert a câştigat repede mulţi admiratori şi astfel s-a ajuns ca ediţia din 2010 să umple Sala Palatului într-o zi de luni. De asemenea, evenimentul de aseară a avut şi un scop caritabil: o parte din banii stranşi din vânzarea biletelor se va duce la Asociaţia Telefonul Copilului. O iniţiativă demnă de laudat.

Concertul a început punctual, cum scria şi pe afisul de prezentare, ora 8 fix. Horea Crisovan ne-a încantat cu „Nunta lui Figaro”. Acesta a fost ajutat magistral de orchesta Filarmonicii George Enescu, condusă de Tiberiu Soare şi de Călin Grigoriu. Un alt detaliu impresionant este faptul ca orchestra, în frunte cu dirijorul, a cântat aseară pro-bono.

O surpriză a acestei ediţii a constat în apariţia pe scena a chitaristului Trond Holter, interpretând „Sleeping Sun” a formaţiei Nightwish, alături de Elena Vasile. Acesta este cunoscut din formaţiile Dream Police și Wig Wam. Probabil o să mai revină la noi în ţară în toamnă, când o să-şi lanseze albumul său cu opera rock: „The Taste Of Transylvania”. Un alt moment impresionant a fost interpretarea piesei „Carmina Burana” cu ajutorul corului, care a fost prezent în una dintre loje. Vocile, chitarile şi orchestra s-au unit într-o armonie perfectă.

Dan Helciug a fost de asemenea prezent şi a interpretat „High Hopes” de la Pink Floyd. A sunat bine şi a fost apreciat de toţi cei din sală prin aplauze răsunătoare. Nadine Tromin a impresionat prin interpretarea piesei „Kashmir” de la Led Zeppelin, iar chitaristul Cezar Popescu a ridicat nivelul decibelilor în sală prin interpretarea bucăţii „Fortuna Imperatrix Mundi”. Au mai interpretat la chitară Adrian Ciuplea de la Viţa de Vie „Allegro Appasionato”, Remus Carteleanu „Simfonia a V-a” a lui Beethoven și Florin Demea.

Seara s-a încheiat alături de Ioan Gyuri Pascu, cu „Țara arde, babele se piaptănă”, iar aplauzele publicului i-a adus la un bis pe chitarişti, care au mulțumit muzical tuturor celor care au venit la spectacol. O seară în care pentru trei ore muzica clasică şi rockul s-au înţeles de minune.

Vezi galeria foto a concertului!

Foto: Maria Diana