Sâmbătă, 24 Iulie, cei aproximativ 20.000 de oameni prezenţi pe plaja H2O din Mamaia pot spune fără nicio urmă de îndoială că au luat parte pentru 90 de minute la o poveste. O poveste care a început pe scena amplasată pe plajă şi care i-a captat pe toţi şi i-a atras în lumea de basm a lui MIKA.

În jurul orei 20:00 pe scenă au urcat australienii de la Cut Copy. Conştienţi de faptul că lumea nu îi cunoaşte foarte bine, cei trei au urcat pe scenă puţin emoţionaţi, iar primele cuvinte ale solistului Dan Whitford au fost „We’re not Mika! We’re Cut Copy from Melbourne, Australia”, iar publicul i-a primit cu aplauze. Timp de 45 de minute, cei trei au cântat piese mai vechi şi mai noi ale trupei cum ar fi „Hearts on fire„, „Far Away” sau „Where I’m Going„. Chiar dacă muzica trupei nu este una comercială, în sensul cu care publicul român este obişnuit, membrii trupei s-au străduit să deschidă show-ul lui Mika aşa cum trebuie. Şi în mare parte au reuşit. Piesa care a atras atenţia publicului a fost de departe „Feel the love„, de pe coloana sonoră a uneia dintre cele mai cunoscute reclame Orange.

Au urmat zeci minute de aşteptare, timp în care decorul scenei a fost modificat. În jurul orei 22:00 luminile s-au stins. Pe scena plină de floarea soarelui, cu un pian decorat cu o mulţime de flori şi cu litere colorate ce formau numele artistului, Mika a păşit zâmbitor şi extrem de dezinvolt. Cu joben, îmbrăcat cu pantaloni şi cămaşă albă, cu un frac albastru şi purtând o pereche de pantofi strălucitori, copilul rebel al pop-ului britanic a salutat publicul încă de la primele acorduri ale piesei „Relax, take it easy„.

În faţa unui public care îl aştepta de aproape patru ani, Mika a strălucit. Fanii veniţi din toată ţara pentru Mika se aşteptau la un show de zile mari, dar nu erau pregătiţi pentru ce s-a desfăşurat pe scena din staţiunea Mamaia: o explozie de culoare şi lumină, un artist care a uimit prin talent, energie şi comunicativitate şi care a venit cu lecţia bine pregătită de acasă, cu un spectacol impresionant, fără nici cea mai mică greşeală.

Timp de o oră şi jumătate britanicul nu a stat locului. A cântat impecabil, a ţopăit, a dansat, a bătut la tobe şi a cântat la pian. A vorbit cu publicul în engleză, iar mai apoi a încercat să traducă în română ceea ce spusese, spre deliciul publicului. A aruncat spre mulţime baloane colorate urişe şi un pantof roz gonflabil pe piesa „Big girls (You are beautiful)„, s-a jucat cu o păpuşă gonflabilă imensă pe piesa „Love Today”  şi a fluturat pentru câteva secunde un steag ce fusese coborât pe scenă la „Billy Brown„.  A schimbat trei ţinute, iar la un moment dat a renunţat la cămaşă rămânând la bustul gol spre încântarea fanelor.

A cântat atât piese proprii de pe albumele „Life in cartoon motion”  şi „The boy who knew too much” , dar şi un cover impecabil după piesa „Sweet dreams” a trupei Eurythmics.  Publicul a reacţionat extrem de bine pe piese ca „Rain„, „We are golden” şi „Blame it on the girls” şi s-a bucurat de piese ca „Stuck in the middle” sau „Dr John„, care nu au fost promovate la noi. Toţi cei prezenţi au dansat, au cântat şi s-au bucurat de muzica extrem de bună şi de vocea extraordinară a britanicului.

Finalul a fost unul pe măsura întregii seri. Revenit la bis cu joben şi o cămaşă extrem de colorată, Mika a cântat două piese. „Grace Kelly„, piesa care l-a făcut cunoscut în toată lumea, a fost punctul culminant al serii. Fiecare vers al melodiei a fost cântat de public alături de artist. Pentru piesa de final, „Lollipop„, scena s-a umplut de personaje de poveste cu haine colorate şi măşti, iar Mika şi-a luat rămas bun de la fani, care s-au lăst cu greu convinşi să părăsească plaja.

Concertul Mika de la Mamaia a fost de departe unul dintre cele mai aşteptate show-uri ale anului. Foarte bine organizat de Orange România şi Livada, spectacolul s-a încheiat cu un minunat foc de artificii.

Setlist concert Mika în România: Relax, take it easy/ Big girls (You are beautiful)/ Stuck in the middle/ Dr John/Blue Eyes/ Billy Brown/ Touches You/ Rain/Blame it on the girls/Sweet dreams (cover- Eurythmics)/ Happy Ending/ Love Today/We are golden/ Grace Kelly/ Lollipop.

Foto: Anna Pope

Vezi mai multe poze de la concertul Mika de la Mamaia!
Vezi video de la concertul Mika din România!