Sala Palatului din Bucureşti s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cele peste 4000 de persoane care au fost prezente la concertul susţinut duminică, 25 noiembrie 2012, de diva muzicii româneşti, Loredana Groza. Concertul a însemnat o dublă aniversare, marcând, pe de-o parte 25 de ani de carieră artistică, dar şi lansarea unui nou material discografic, „Dragoste”.

În jurul orei 20:00, cei prezenţi la marele concert se grăbeau să îşi găsească locurile în sală fiind în acelaşi timp surprinşi cu mixajele oferite de unul dintre cei mai în vogă DJ-i români, Gojira. Ultimul gong care anunţa începerea concertului a cufundat sala în întuneric, iar zeci de lasere multicolore au dat startul concertului energic care urma să fie.

Sunetele instrumentelor conturau linia melodică a single-ului „Apa”, iar Loredana Groza şi-a făcut apariţia pe scenă alături de trupa sa de dans. La scurt timp, primul invitat al serii, Cabron, a coborât pe scenă pentru a continua piesa alături de Lori. Următoarea melodie de pe noul album „Shukar” a stârnit publicul la zeci de aplauze.

Întoarcerea în timp şi călătoria prin întreaga discografie

„Bună seara, bine v-am găsit, azi celebrăm muzica, viaţa şi dragostea!” a spus Loredana revenind pe scenă. Artista şi fanii acesteia au pornit călătoria în timp cu melodia „Vaporul”.„Mă întreb ce să fac” îşi spunea Loredana la 16 ani, neştiind atunci că va ajunge ceea ce este acum, o voce de valoare a României.

Piesa „Macarale” a reunit pe scenă vocile şi dansul copiilor de la Urban Kids. Duetul cu Lazăr Bernard (concurent la Vocea României) pentru piesa „O inimă de 16 ani” a precedat urările Loredanei pentru concurenţii de la Vocea României prezenţi în sală, exprimate în melodia „Ce va fi”. „Suflet drag” şi „Tomilio” au încheiat povestea fetiţei care la 3 ani îşi dorea să ajungă o mare stea şi care a reuşit.

Piese noi şi piese vechi cu Lori şi invitaţii săi

După ce dansatorii şi-au încheiat momentul artistic, Caddy (B.U.G. Mafia) şi Loredana au prezentat publicului „Gliteratti”, piesă care face parte de pe cel mai nou album „Dragoste”. Pentru a continua în acelaşi registru, B.U.G. Mafia au readus în memoria tuturor celor prezenţi piesa care făcea valuri în anul 1998 „Lumea e a mea”.

Următoarele piese „Dance, dance” şi „Cine te crezi” au prins contur. Unul dintre momentele speciale ale serii a fost debutul lui Petru Călinescu, fiul lui Florin Călinescu, pe scena muzicală, având un duet impresionant cu Loredana pentru piesa „Coborâtă din rai”. „Extravaganza” şi „Zig zagga” au încheiat alternanţa dintre vechi şi nou şi au ridicat publicul în picioare.

Vezi galeria foto de la concertul Loredana de la Sala Palatului!

Ceea ce a urmat a trezit publicul la viaţă, aplauzele şi dansul fiind nelipsite preţ de câteva zeci de minute. Pe de-o parte colajul de muzică populară, lăutărească şi ţigănească, pe de altă parte cele peste 10 ţinute colorate ale Loredanei au ţinut spectatorii într-o mare de energie. Piese ca „Foicica bobului”, „Dar-ar naiba”, „Flori mărunte”, „Cine iubeşte şi lasă” au arătat celor prezenţi încă o dată calităţile membrilor Agurida, a surorilor Osoianu de la Chişinău, a lui Ionică Minune şi a Fanfarei din Codru cu care Loredana colaborează cu plăcere de fiecare dată.

Muzica ţigănească a fost completată cu piese ca „Şatra” sau „Suflet de vânzare”. O surpriză plăcută a fost Smiley, care a urcat pe scenă alături de Loredana şi au cântat piesa „Depărtare” ridicând sala în picioare. Colajul care a creat şi mai multă animaţie în sală a fost cel care a cuprins pasaje din piese ca „Vodka Tequila”, „Gypsy Love” sau „Ia d-aici că n-ai servici”.

Cristi Minculescu alături de Loredana pe scena Sălii Palatului

Schimbând registrul, Loredana a surprins publicul cu o serie de invitaţi speciali. Primul dintre aceştia a fost Dragoş Chircu, care a cântat alături de Lori piesa „Ochii din vis”. „O fată singură în noapte” a scos la vedere latura rebelă a artistei.

Momentul surpriză al serii a fost apariţia lui Cristi Minculescu, care a făcut echipă cu Loredana pentru a interpreta cea mai celebră piesă marca Iris „Strada ta”. Publicul a fost extaziat la apariţia lui Cristi pe scenă şi la interpretarea de excepţie şi plină de emoţie pe care a avut-o, cântând până la final alături de cei doi artişti versurile melodiei.

„Sexthing”, „Mona Lisa”, „Tzuki” şi „Lele” interpretate în modul specific Loredanei, au creat nebunie în sală, publicul neoprindu-se din dans şi aplauze. Momentul plăcut a fost baia de confetti, care a acoperit întregul public.

Piesele care au bifat primul bis al Loredanei au fost „Trandafir de la Moldova” şi „Periniţa”, care le-a readus în scenă pe surorile Osoianu.

Show-ul incendiar al divei s-a încheiat cu cea mai cunoscută şi iubită piesă „Bună seara, iubite”, iar publicul a contribuit cu vocea, cu dansul şi cu aplauzele de final.

Loredana a reuşit să se reinventeze constant şi să se menţină în atenţia publicului. Calităţile vocale deosebite, temperamentul şi stilul său unic i-au permis să abordeze toate genurile muzicale.

Despre concertul de la Sala Palatului, artista a declarat: „Aseară, am adus în faţa fanilor care au crezut şi cred în mine, povestea mea, aşa cum a început şi aşa cum continuă, dar şi toată dragostea mea pentru ei. Este de nepreţuit tot ce am primit în toţi aceşti ani din partea publicului, iar acesta este modul meu de a le mulţumi fanilor pentru sentimentele pe care le-au investit în mine, sentimente care m-au făcut ceea ce sunt astăzi: o femeie împlinită, care îşi poate urma visul! Nici nu am simţit când au trecut cele trei ore, a fost un vis frumos ce nu s-ar fi putut realiza fără energia oamenilor care au venit la Sala Palatului”.

Setlist Loredana la Sala Palatului

Act 1
Loredana Acapella
Intro: proiecţii ecran, muzică Gojira
1. Apa
2. Sukar
Copilărie act
3. Vaporul – intro Gojira
4. Mă întreb ce să fac
5. Macarale – intro Gojira
6. O inimă de 16 ani – intro Gojira
7. Ce va fi
8. Suflet drag
9. Tomilio
Buffer Agurida & Gojira
10. Gliteratti feat. Caddy
11. Lumea e a mea feat. B.U.G. Mafia
Buffer
12. Dance Dance – negativ
13. Cine te crezi
14. Coborâtă din rai
15. Extravaganza – negativ
16. Zig Zagga
Act 2
1. Acapela Surorile Osoianu
2. Osoianu şi Agurida – Paparoda
3. Foicica bobului,Dar-ar naiba, Flori Mărunte
4. Cine iubeste şi lasă (intrare fanfară pe început)
5. Turceasca (intrare Ionică Minune)
6. Şatra
7. Suflet de vânzare
8. Depărtare
9. Vodka Tequila/Gypsy love/ Ia de aici ca n-ai servici/ Vodka tequila
Act invitaţi
1. Moment percuţii
2. Ochii din vis cu Dragoş Chircu
3. O fată singură în noapte
4. Strada ta cu Cristi Minculescu
5. Sexting – negativ
6. Monalisa şi Julik
7. Tzuki cu fanfara şi Osoianu
8. Lele
Bis 1
Trandafir
Periniţa
Bis 2
Bună seara, iubite