13.000 mii de fani români şi străini ai formaţiei Linkin Park au avut parte de un show oferit de membrii trupei americane în seara de 6 iunie 2012, în cadrul Complexului Romexpo din Bucureşti. Concertul din Capitală a făcut parte din turneul mondial pe care trupa îl susţine în acest an, fiind totodată o premieră pentru România.

În deschiderea concertului susţinut de Linkin Park au cântat trei trupe româneşti. PhenomeOn a fost prima formaţie care a urcat pe scenă, urmată apoi de trupa Coma. Show-ul susţinut de Coma a fost destul de scurt, printre piesele interpretate numărându-se „Coboară-mă-n rai„, „În mine în şoaptă„, „Un semn” şi „Morphine„.

Cea de-a treia formaţie din deschiderea Linkin Park a fost Zdob şi Zdub. Membrii trupei Zdob şi Zdub au oferit un show plin de energie cu piese precum „Nuntă extremală„, „Ţiganul şi OZN„, „Mioriţa„, „DJ Vasile„,”Mămăligamania„, „Videli noch” sau „Ruţa-ruţa„.

Linkin Park au debutat în forţă

Nici nu se terminase bine show-ul celor de la Zdob şi Zdub, că majoritatea spectatorilor au început să scandeze numele Linkin Park. După aproximativ 20 de minute, pe scenă şi-au făcut apariţia Mike Shinoda (voce, clape, chitară ritmică), Chester Bennington (voce), Brad Delson (chitară solo, backing vocal), Rob Bourdon (baterie), Dave “Phoenix” Farrell (chitară bass) şi Joe Hahn (turntable, clape, backing vocal). Plini de energie, membrii Linkin Park au dat startul concertului cu „Faint„, „Papercut„, „With you” şi „Runaway„.

Vezi mai multe clipuri de la concertul Linkin Park!

Publicul de toate vârstele a cântat fiecare vers al fiecărei piese la unison cu Mike Shinoda şi Chester Bennington. Sonorizarea şi luminile de pe scenă au fost de o calitate optimă. De asemenea, pe ecranele imense din spatele scenei şi de pe lateral, cei prezenţi au avut parte şi de proiecţii vizuale, pe lângă imaginile live. Show-ul a cuprins la început şi piese precum „Given up„, „Blackout” şi „Somewhere I belong„.

Concertul a avut parte şi de un mic impas, când keyboard-ul lui Mike Shinoda a avut parte de o mică defecţiune, chiar după intro-ul piesei „New divide„. Cu toate acestea, membrii Linkin Park au trecut rapid la interpretarea următoarei piese, „A place for my head„, timp în care tehnicienii au remediat problema ivită. „New divide„, „Waiting for the end„, „Breaking the habit„, „The catalyst„, „What I’ve done” şi „One step closer” au fost piesele care au răsunat în continuare. Într-unul din momentele de pauză dintre piese, din partea unor spectatori s-au auzit şi câteva scandări ce aveau legătură cu personaje din fotbalul românesc.

Un final fără bis-ul mult aşteptat de public

Chester Bennington a ţinut să mulţumească publicului pentru prezenţă, dar şi pentru răbdarea cu care i-au aşteptat să concerteze. Chiar dacă soliştii Linkin Park nu au comunicat prea mult cu publicul, show-ul oferit de aceştia le-a încântat fanii. Mike Shinoda a coborât de pe scenă în timpul uneia dintre piese, urcându-se pe gardul despărţitor de public, şi ţinând microfonul pentru ca cei din primele rânduri să cânte.

Vezi mai multe clipuri de la concertul Linkin Park!

Show-ul s-a încheiat cu piesele „Burn it down„, „In the end„, „Numb” şi „Bleed it out„, spre delirul puştilor din public şi nu numai. La final, membrii Linkin Park le-au aruncat celor din primele rânduri mici suveniruri, precum pene de chitară, beţele de la tobe sau tricouri. După ce s-a retras de pe scenă, Linkin Park nu a revenit pentru bis, oricât de mult a insistat publicul.

Concertul Linkin Park de la Bucureşti a fost organizat de către Events şi a fost primul concert pe care membrii formaţiei l-au susţinut în zona balcanică.