Începutul de săptămână s-a dovedit a fi perfect pentru cei care au ales să fie prezenţi luni, 3 august 2015, la concertul susţinut în premieră la Bucureşti de trupa Korn. Şi de această dată, aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori la concertele rock, tot Arenele Romane au fost gazda concertului, dovedindu-se din nou o alegere destul de inspirată.

Vremea excelentă a fost în ton cu buna-dispoziţie a fanilor veniţi la eveniment din timp pentru a lua parte şi la warm-up-ul intens de care s-au ocupat cu brio trupe precum Planet H şi DJ Hefe, Implant Pentru Refuz, Point Blank din Macedonia şi Coma. Evenimentul a avut ca scop aniversarea a 20 de ani de carieră muzicală a celor de la Korn şi a avut un succes răsunator, înscriindu-se cu siguranţă pe lista celor mai reuşite concerte ale anului.

Publicul prezent la Arenele Romane - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Publicul prezent la Arenele Romane – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Cei care au dat startul unei seri minunate au fost Planet H împreună cu DJ Hefe, care au pregătit publicul pentru întâlnirea cu timişorenii de la Implant Pentru Refuz, o trupă extrem de apreciată în peisajul muzical autohton. Bucureştiul nu prea are ocazia să-i asculte de prea multe ori live pe băietii de la IPR, tocmai de aceea fiecare concert live susţinut aici este special şi reprezintă un prilej nemaipomenit pentru fani să-şi arate devotamentul faţă de formaţie. Concertul lor de la Arene nu a făcut excepţie şi a fost antrenant, iar fanii au încercat chiar să faca un „wall of death” măricel la piesa „Messages to Gods”.

La scurt timp după concertul Implant Pentru Refuz, scena le-a aparţinut macedonenilor de la Point Blank, o trupă care sună foarte bine live şi care şi-a consolidat deja un public numeros pe meleagurile româneşti. Atitudinea spectatorilor a fost cât se poate de dezinhibată şi seara se anunţa deja bestială.

Implant Pentru Refuz, în deschiderea trupei Korn - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Implant Pentru Refuz, în deschiderea trupei Korn – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Trupa care a avut sarcina de a închide sesiunea de warm-up a fost Coma, iar show-ul a fost grandios, lucru care nu ne mai miră când vorbim de una dintre cele mai admirate şi aclamate trupe rock din România. Fanii şi-au făcut datoria şi de această dată, au sărit de mama focului, au cântat cu trupa şi au realizat din nou un „wall of death”, de data aceasta unul şi mai mare decât precedentul. Unii dintre ei, cei mai norocoşi am putea spune, au fost răsplătiţi la final cu câteva tricouri pe care membrii formaţiei le-au aruncat în public, un dar pentru sprijinul pe care aceştia l-au acordat trupei timp de 15 ani.

Etern neobosiţi, băieţii de la Coma au întrecut orice aşteptări în materie de energie şi entuziasm şi au scos tot ce era mai bun din public. Printre piesele aflate în setlist s-au regăsit „În Mine Şoapta”, „Coboară-mă-n Rai”, „Chip”, „Stai” şi, nu în ultimul rând, „Cântă-mi Povestea”, piesa care a făcut deja istorie pentru cei de la Coma.

Coma, în deschiderea trupei Korn - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Coma, în deschiderea trupei Korn – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

La 21:30 trupa Korn a urcat pe scenă pe un fundal înţesat cu ropote de aplauze şi strigăte venite din partea celor mai înfocaţi fani, încununând o seară şi un eveniment cu totul excepţionale. Cred că puţini au mai văzut live un public atât de activ pe toată durata unui concert şi atât de receptiv la tot ce înseamnă o trupă metal. Senzaţia resimţită e greu de descris în cuvinte sau de imaginat pentru cineva care nu a luat parte la acest concert, însă, în mod sigur, chiar şi pe cei de la Korn i-a cam lăsat cu gura căscată atmosfera cu care au fost primiţi la Bucureşti. Semn că se poate, atunci când vrem.

Jonathan Davis şi compania a oferit fanilor un show pe cinste, cu totul memorabil şi care se detaşează cu mult în ierarhia celor mai bune concerte rock de anul acesta. Printre piesele cântate la Bucureşti s-au aflat „Blind”, „Shoots And Ladders”, „Falling Away From Me”, „Coming Undone” sau „Freak On A Leash” care au extaziat cele câteva mii de fani care au venit la concert.

Korn în concert la Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Korn în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Finalul nu a fost deloc uşor nici pentru trupă, dar nici pentru oamenii care i-au mai strigat timp de câteva minute bune sperând că vor mai primi şi un al doilea bis. Deşi nu a mai fost să fie, sperăm ca cei de la Korn să revină într-un viitor nu foarte îndepărtat în România pentru că de public sigur nu ar duce lipsă. Korn este o trupă care îşi merită pe deplin faima, o trupă originală care ştie să ofere tot ce are mai bun într-un concert şi care îţi imprimă inevitabil dorinţa de a o revedea şi asculta la infinit.

Setlist concert Korn la Arenele Romane din Bucureşti

1. Blind
2. Ball Tongue
3. Need To
4. Clown
5. Divine
6. Faget
7. Shoots and Ladders
8. Predictable
9. Fake
10. Lies
11. Helmet in the Bush
12. Daddy
Bis
13. Falling Away from Me
14. Here to Stay
15. Coming Undone
16. Freak on a Leash

Concertul Korn de la Arenele Romane din Bucureşti a fost organizat de Emagic.