După 4 ani de la ultimul concert pe care l-au susţinut în România, membrii legendarei formaţii heavy metal Judas Priest au revenit în România pentru a susţine un nou concert exploziv în aer liber la Romexpo, în seara de 1 iulie 2015. Concertul a făcut parte din turneul de promovare al celui mai recen album, „Redeemer Of Souls”, iar în deschidere au evoluat trupa românească 9.7 Richter şi Helloween, o altă trupă metal extrem de cunoscută în întreaga lume.

Concertul Judas Priest se anunţa senzaţional încă de la început, iar vestea reîntoarcerii trupei în ţara noastră a iscat o adevărată isterie printre fani. Evenimentul a strâns câteva mii de metalişti adevăraţi în parcarea de la Romexpo, aceştia trăind intens fiecare piesă cântată de idolii unor întregi generaţii.

9.7 Richter şi Helloween au dat startul unei seri 100% metal

Evenimentul a început oficial la ora 18:30, când au urcat pe scenă băieţii de la 9.7 Richter, o trupă autohtonă care adoptă stilul heavy metal şi care se bucură din ce în ce mai mult de atenţie, graţie pieselor originale, cu un sound de-a dreptul zguduitor.

9.7 Richter, în deschiderea concertului Judas Priest de la Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
9.7 Richter, în deschiderea concertului Judas Priest de la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Formaţia compusă din Cosmin Aioniţă (voce), Adrian „Sinner” Rus (chitară şi backing vocals), Lucian „Trigger” Gruia (chitară), Marius Căliman (bass) şi Alex „Gomez” Dăscăloiu (tobe) primesc nenumărate laude după lansarea albumului „Ground Zero”, şi cu siguranţă îi aşteaptă o perioadă extrem de productivă pe plan muzical.

Germanii de la Helloween, o altă trupă legendară care a început să cunoască succesul încă din anii ’80, au luat în primire scena la ora 19:30, oferind publicului un concert de o oră în care au inclus piese de pe cele mai îndrăgite şi apreciate albume lansate de-a lungul carierei de peste 30 de ani. Bineînţeles, nu au lipsit nici piese de pe cel mai recent material discografic, lansat în mai 2015, intitulat „My God Given Right”.

Helloween, în deschiderea concertului Judas Priest de la Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Helloween, în deschiderea concertului Judas Priest de la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Ritmurile de power metal şi heavy metal au răsunat în mulţime, însă spectatorii nu au avut chiar cea mai entuziastă reacţie în timpul concertului Helloween. Atmosfera a devenit mai energică graţie carismei vocalistului Andi Deris, care a încercat în repetate rânduri să-i anime pe fani să cânte împreună cu trupa şi să aplaude. Printre piesele cântate de Helloween s-au aflat „My God Given Right”, „Straight Out of Hell”, „If I Could Fly”, „Power”, „Future World” sau „I Want Out”.

Un supershow la puterea Judas Priest

După o aşteptare de aproximativ jumătate de oră, cei de la Judas Priest şi-au făcut o intrare magistrală pe scena de la Romexpo, iar vocalistul Rob Halford, cel supranumit „Zeul” heavy metal-ului, a salutat fanii spunând: „Judas Priest s-a întors! Sunteţi pregătiţi de un heavy metal în stilul Judas Priest?”. Publicul a fost cum nu se poate mai receptiv şi formaţia a fost întâmpinată cu multe aplauze şi strigăte extaziate. Şi apoi a început show-ul.

Judas Priest, în concert la Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Judas Priest, în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Un show extrem de bine pus la punct, niciun detaliu nu a fost omis, iar trupa a dat dovadă de acelaşi profesionalism care i-a propulsat şi menţinut la un nivel înalt în cele mai bine de patru decenii de activitate. Piese precum „Dragonaut” şi „Metal Gods” au dat startul unui concert memorabil, plin de adrenalină. „Victim of Changes” şi „Halls of Valhalla” au fost un bun prilej pentru ca Rob Halford să demonstreze că încă poate susţine chiar şi cele mai complicate note şi că vârsta nu şi-a pus mai deloc vreo amprentă negativă pe vocea acestuia.

Am avut parte şi de lungi pasaje intrumentale şi de riff-uri maiestuoase ale chitariştilor Glenn Tipton şi Richie Faulkner, care au avut şi momente de sincronizare. Fanii prezenţi la Romexpo nu au ratat ocazia de a cânta împreună cu trupa unele dintre cele mai cunoscute piese ale acesteia. Astfel, „Turbo Lover”, „Beyond The Realms of Death” şi mai ales „Breaking The Law” au însemnat dezlănţuirea generală în rândul mulţimii. În semn de recunoştinţă pentru atitudinea publicului, Rob Halford şi-a mărturisit admiraţia pentru Romania, spunând: „Păcat că nu putem rămâne aici decât câteva ore. Iubim această parte a Europei, ne place să o vizităm şi ne plac mâncarea şi berea.”

Judas Priest, în concert la Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Judas Priest, în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Şi pentru ca show-ul să fie heavy metal până la capăt, Rob Halford a oferit publicului probabil cel mai savurat moment al acestui show: a intrat pe scenă conducând o motocicletă Harley Davidson de toată frumuseţea, demnă de talia unui „prinţ” al heavy metal-ului.

De altfel, întreaga evoluţie pe scenă a legendarului vocalist s-a aflat sub semnul excentricităţii, acesta schimbând pe durata concertului mai multe jachete şi pelerine cu modele extrem de originale. Nici partea vizuală nu a fost neglijată, astfel că pe ecranul gigant din spatele scenei au rulat continuu clipuri şi imagini cu teme metal.

Judas Priest, în concert la Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Judas Priest, în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Evenimentul a fost desăvârşit, iar prestaţia trupelor şi îndeosebi a celor de la Judas Priest a făcut ca show-ul să devină periculos de bun. Nu ştim cât timp vor mai continua să cânte, dar judecând după concertul acesta putem spune că mai au în faţă câţiva ani buni de activitate.

Setlist concert Helloween la Bucureşti

Walls of Jericho (Intro)
1. Eagle Fly Free
2. Dr. Stein
3. My God-Given Right
4. Waiting for the Thunder
5. Straight Out of Hell
6. Lost in America
7. If I Could Fly
8. Power
9. Halloween / Sole Survivor / I Can / Are You Metal? / Keeper of the Seven Keys
Bis
10. Future World
11. I Want Out

Setlist concert Judas Priest la Bucureşti

1. War Pigs (Black Sabbath song)
2. Battle Cry
3. Dragonaut
4. Metal Gods
5. Devil’s Child
6. Victim of Changes
7. Halls of Valhalla
8. Turbo Lover
9. Redeemer of Souls
10. Beyond the Realms of Death
11. Jawbreaker
12. Breaking the Law
13. Hell Bent for Leather
Bis 1
14. The Hellion
15. Electric Eye
16. You’ve Got Another Thing Comin’
Bis 2
17. Painkiller
18. Living After Midnight
19. Beginning of the End