Hiturile verii, dar şi piese mai vechi, momente surpriză şi o varietate de genuri muzicale au alcătuit programul celei de-a cincea ediţii Europa FM Live pe Plajă. Evenimentul a avut loc în weekendul 29-31 iulie 2016, pe plaja dintre Venus şi Saturn. Peste 25 de artişti au susţinut concerte, în faţa a peste 200.000 de fani, în cele trei seri de spectacol.

Smiley, Loredana, Andra, Delia, Carla’s Dreams şi Viţa de Vie au fost printre artiştii care au concertat pe plajă, iar Alina Eremia, Connect-R, Feli, Dan Bittman, Nicoleta Nucă, Mihail şi Alexandra Ungureanu s-au numărat printre invitaţii surpriză. Evenimentul prezentat de George Zafiu, director de programe şi realizator al matinalului „Deşteptarea” de la Europa FM, a început în fiecare seară în jurul orei 20:00 şi a continuat până după miezul nopţii.

Un show plin de insomnie şi cuvinte magice în prima seară

Adrian Sînă şi Lidia Buble au deschis seara în forţă prima seară. Atmosfera „a fost o nebunie”, când Alina Eremia, primul invitat surpriză, şi-a făcut apariţia pe scenă. Spectacolul a continuat cu membrii DeMoga Music Show, în frunte cu producătorul Marius Moga. Aceştia ne-au purtat într-o călătorie de 30 de minute plină de cover-uri după artiști precum Beyonce sau Ed Sheeran.

Connect-R la Europa FM Live pe Plaja 2016 - Foto: Mircius Aecrim / Europa FM
Connect-R la Europa FM Live pe Plaja 2016 – Foto: Mircius Aecrim / Europa FM

Connect-R, al doilea invitat surpriză al serii, a cântat hitul „Vara nu dorm”, acompaniat de miile de spectatori. Băieții de la Fly Project au susținut un show pe ritmuri dance, însoţit de coregrafii provocatoare, care a transformat plaja într-un club de noapte.

Un alt moment important al show-ului de vineri a fost concertul celor de la Voltaj. Călin Goia, solistul trupei, a invitat publicul să se simtă „ca la 20 de ani, fără griji și fără bani”. De asemenea, George Zafiu şi-a ascultat piesa preferată, „Creioane colorate”, interpretată de Feli.

Smiley la Europa FM Live pe Plaja 2016 - Foto: Mircius Aecrim / Europa FM
Smiley la Europa FM Live pe Plaja 2016 – Foto: Mircius Aecrim / Europa FM

Starea de nesomn introdusă de Connect-R a fost accentuată de „insomniile lui Smiley”, care au ţinut publicul treaz şi în mişcare. Artistul „oarecare” s-a simţit ca „acasă” pe scenă şi a interacţionat cu fanii la fiecare piesă.

Ultimul concert din prima seară a fost alimentat de energia Loredanei, alături de prietenii din band-ul Agurida. Cu o pălărie magică de cowboy şi cu o chitară fermecată în mâini, Lori şi-a declarat sentimenetele adevărate pentru fani, pe melodia „Te iubesc”, pe fundalul căreia fanii fredonând „cele două cuvinte magice”.

Loredana la Europa FM Live pe Plaja 2016 - Foto: Mircius Aecrim / Europa FM
Loredana la Europa FM Live pe Plaja 2016 – Foto: Mircius Aecrim / Europa FM

Melodii de dragoste, interpretate cu emoţie de artiştii momentului

Concertul formaţiei Proconsul a deschis show-ul de sâmbătă. Melodii vechi şi noi ale trupei au răsunat pe scena Europa FM, iar recitalul a culminat cu piesa „Cerul”. Apoi, a umat o călătorie pe tărâmul Maraboo, unde ghidul Antonia a întreţinut atmosfera cu o energie debordantă. Exuberantă şi plină de viaţă, viitoarea mămică a cântat special pentru acest concert şi „Vorbeşte lumea”, o piesă pe care o interpretează foarte rar în concerte.

Andra Europa FM Live pe Plaja 2016 - Foto: Mircius Aecrim
Andra Europa FM Live pe Plaja 2016 – Foto: Mircius Aecrim

Cu o naturaleţe specifică doar ei, Andra a urcat pe scenă şi a oferit emoţia necesară oricărui spectacol. A cântat, a comunicat cu fanii, a fredonat alături de ei şi a oferit mai multe lecţii de viaţă prin melodiile sale, printre care şi: „Niciodată să nu spui niciodată” şi „Iubirea schimbă tot”. De asemenea, a reinterpretat şlagărul „Mă întorc la tine mare albastră” şi melodia „Cântă cucu”, oferind o notă de autenticitate spectacolului. După recitalul emoţionant al Andrei, a intrat în forţă primul artist surpriză al serii, Dan Bittman, care a cântat pentru toţi „îngerii şi demonii” de pe plajă.

Delia la Europa FM Live pe Plaja 2016 - Foto: Mircius Aecrim / Europa FM
Delia la Europa FM Live pe Plaja 2016 – Foto: Mircius Aecrim / Europa FM

Pop-rock-ul şi-a făcut simţită prezenţa, atunci când băieţii de la Vunk şi-au susţinut recitalul. Piesele „Scapă-mă de ea”, „Pleacă” şi „Fă-mi cu mâna” s-au auzit live pe plajă, cântate de Cornel Ilie, împreună cu band-ul său. A urmat cea mai difuzată piesă la Radio Europa FM din 2015, „Nu sunt”, interpretată de Nicoleta Nucă.

Ultimile două concerte ale serii au fost pe cât de nonconformiste, pe atât de aşteptate de întreg publicul. Delia şi Carla’s Dreams şi-au susţinut pe rând momentele, care au oferit nota de nebunie şi mister de care avea nevoie evenimentul. Între cele două concerte, cel de-al treilea cântăreţ surpriză, Mihail, a urcat pe scenă şi a cântat la chitară hitul „Mă ucide ea”.

Carla's la Dreams Europa FM Live pe Plaja 2016 - Foto: Mircius Aecrim / Europa FM
Carla’s la Dreams Europa FM Live pe Plaja 2016 – Foto: Mircius Aecrim / Europa FM

Energie şi forţă pe ritmuri rock, în a treia seară a show-ului

A treia seară, dedicată rock-ului, a fost deschisă de băieţii de la Les Elephants Bizarres. Cu un rock mai cuminte, dar cu multă energie, elefanţii au încins bine atmosferă pentru concertele ce aveau să urmeze. Apoi, Grimus au susţinut un concert în forţă, în care s-au declanşat mai multe energii alternative, în concordanţă cu genul lor muzical. Alături de trupă, Alexandra Ungureanu a urcat pe scenă şi au cântat împreună duetul „Culoare”.

byron la Europa FM live pe PLaja - Foto: Mircius Aecrim / Europa FM
byron la Europa FM live pe PLaja – Foto: Mircius Aecrim / Europa FM

Trupa byron a urmat să concerteze în seara rock, iar momentul lor a venit cu o surpriză specială pentru solist. Dan Byron a primit un tort din partea organizatorilor, iar toată lumea i-a cântat „La mulţi ani”. În continuare, băieţii de la Robin and the Backstabbers au adus pe litoral o latură mai teatrală a rock-ului românesc. Cu vocea sa languroasă, solistul Robin a interpretat cele mai cunoscute piese ale trupei.

Zdob şi Zdub la Europa FM live pe Plaja - Foto: Mircius Aecrim / Europa FM
Zdob şi Zdub la Europa FM live pe Plaja – Foto: Mircius Aecrim / Europa FM

Zdob şi Zdub au promovat din nou stilul lor unic, combinaţia dintre rock, punk, hip-hop şi folk. Moldovenii au susţinut un concert plin de culoare şi voie bună, cu accente de peste Prut şi interpretări în limba rusă.

Seara s-a încheiat cu cei de la Viţa de Vie. „Basul şi cu toba mare”, „Luna şi noi” şi „Praf de stele” au fost câteva dintre piesele cântate de Adrian Despot şi trupa sa. Ultima melodie care s-a auzit live pe plajă a fost „Liber”, iar băieţii de la Viţa de Vie au părăsit scena, lăsând publicul cu o dorinţă neîmplinită: un bis.