În a doua zi de Electric Castle Festival 2013, 22 iunie, pe scenele de la Castelul Banffy au urcat: Morcheeba, Şuie Paparude, Dope D.O.D., Fritz Kalkbrenner, Robin & The Backstabbers, Silent Strike, R.O.A. şi mulţi alţii.

RECENZIE: Dub Pistols şi Stanton Warriors în prima zi de Electric Castle

Sâmbătă vremea s-a arătat capricioasă, soarele arzător n-a fost deajuns, fulgerele ameninţătoare au crezut că ne alungă cu câteva demonstraţii, ploaia rece mai-mai să ne disperseze. În ciuda ploii au fost mai mulţi spectatori ca în prima zi, demonstrând că şi pe ploaie publicul român se bucură de muzică bună.

Fie ploaie fie vânt…

Înainte de a urca Silent Strike pe scenă, la Bonţida s-a iscat o vijelie de nicăieri. Chiar dacă aveam ochii plini de praf, sufletele noastre se bucurau de muzica lui Silent Strike şi a band-ului lui. Dacă în faţa scenei lumea se mişca uşor după tonul dat de pe scenă, mai în spate oamenii stăteau relaxaţi pe iarbă şi savurau undele. Au fost şi „Detaşare” şi „27„, iar „România” a sunat de excepţie aseară. Păcat că show-ul s-a terminat puţin cam repede. După concertul de la Electric Castle vă recomand să vedeţi un concert cu Silent Strike şi toţi cântăreţii cu care a colaborat.

Robin and The Backstabbers la Electric Castle Festival 2013 - Foto: Irina Iacob / iConcert.ro
Robin and The Backstabbers la Electric Castle Festival 2013 – Foto: Irina Iacob / iConcert.ro

Vezi mai multe fotografii din a doua zi de festival în galeria foto!

Următorul la microfon a fost Robin cu ai lui băieţi, The Backstabbers, o trupă cu o ascensiune fulminantă pe piaţa muzicală românească. După „Când te-am cunoscut Cristina” şi „Bacovia overdrive” a început ploaia, o ploaie ce n-a încetat să cadă pe toată durata concertului. Spectatorii speriaţi s-au adăpostit în The Mill şi The Stables, cele două scene indoor ale festivalului, în timp ce curajoşii şi-au pus pelerinele şi au îndurat ploaia biciuitoare.

Rainy Morcheeba

Poaia a continuat să cadă, dar chiar şi aşa publicul a fost mai numeros ca în prima seară. O mare de pelerine şi o prezenţă caldă pe scenă, cam aşa poate fi descris concertul Morcheeba de la Electric Castle. Comunicarea cu publicul a fost excelentă, oamenii chiar ştiu să fie aproape de fanii lor… am aflat că nu e prima dată când concertează lângă un castel. Atmosfera a fost încălzită de piese precum „Rome wasn’t built in a day”, „Be yourself” sau „Even though”. Vremea s-a mai răzbunat la sfârşitul concertului când ploaia s-a oprit.

Morcheeba & Şuie Paparude la Electric Castle Festival 2013 – Foto: Irina Iacob / iConcert.ro
Morcheeba & Şuie Paparude la Electric Castle Festival 2013 – Foto: Irina Iacob / iConcert.ro

Vezi mai multe fotografii din a doua zi de festival în galeria foto!

Şuie Paparude, nu mai au nevoie de nici o introducere, fac spectacol pe unde cântă. Aşa a fost şi aseară la Electric Castle, spectacol în adevăratul sens al cuvântului, muzică pentru suflet, zâmbete pe faţă şi un strop de bucurie pură. „Moartea boxelor”, „Cu zâmbetul pe buze”, „Soundcheck” sau „Armada verbală” sunt doar o parte din piesele interpretate de trupă. Foarte, foarte, foarte multă lume la Şuie, efectiv nu puteai trece de oameni şi toată marea aceea de oameni răspundea la impulsurile venite de pe scenă. Mi-am adus aminte de ce-au făcut anul trecut la Peninsula, mai că au dărâmat cortul în care concertau. Bis peste bis, „nu ne-am mai săturat de voi„, cred că Şuie Paparude a fost concertul serii ca desfăşurare de forţe.

Say Dope D.O.D.

Cu câteva zeci de minute întârziere faţă de programul oficial, pe Main Stage au urcat cei de la Dope D.O.D. Revoltă, alcool, energie, nebunie, gălăgie, concert Dope D.O.D. Publicul român a avut ocazia să-i mai vadă o dată pe olandezi anul trecut la B’ESTFEST, însă concertul de la castel a fost unul aparte. Chiar dacă rândurile s-au mai rărit, în faţa scenei principale au rămas adevăraţii fani cu care băieţii de la Dope D.O.D. au împărţit saluturi şi strângeri de mână. Chiar s-au dat jos de pe scenă să facă asta.

Dope D.O.D. la Electric Castle Festival 2013 – Foto: Irina Iacob / iConcert.ro
Dope D.O.D. la Electric Castle Festival 2013 – Foto: Irina Iacob / iConcert.ro

Vezi mai multe fotografii din a doua zi de festival în galeria foto!

Se vede că pun suflet în ceea ce fac, comunicarea cu publicul a fost excelentă, am fost antrenaţi în tot felul de jocuri pe piese precum „Psychosis”, „Gatekeepers” sau „Witness the Crispness„. Din păcate spectatorii se cam grăbea spre la Dance Garden şi bisul n-a mai venit. Cortul care a găzduit Dance Garden l-a avut ca şi oaspete pe Fritz Kalkbrenner care a încălzit publicul ce a suportat pe parcursul zilei şi soare şi ploaie şi vânt.

Ultima zi de Electric Castel Festival se anunţă a fi una electrizantă. Nebunia va continuă pe scenele de la Castelul Banffy din Bonţida cu Pendulum, A-Skillz vs Krafty Kuts, Télépopmusik, CTC şi mulţi alţii.

Vezi galeria foto a primei zile de festival!