Anul acesta, Moş Crăciun a venit mai devreme pentru iubitorii rock-ului, aducându-le un festival de două zile (15 şi 16 decembrie 2013) ce s-a desfăşurat în clubul The Silver Church din Bucureşti.

Cargo, primul headliner al Christmas Rock Fest 2013

Prima zi a fost dedicată trupei Cargo ce a umplut inimile fanilor de bucurie cu o doză de rock românesc de calitate superioară. Trupa a prezentat piesa al cărei videoclip a fost lansat pe 6 noiembrie, „A 5-a dimensiune”. Concertul Cargo a întărit convingerea trupei că „rock-ul nu este un gen de muzică, este o stare de spirit” cu piese ca: „Nu pot trăi fără tine”, „Dacă ploaia s-ar opri” sau „Frunza verde”.

Trupa Cargo, în prima seară, la Chirstmas Rock Fest 2013 - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Trupa Cargo, în prima seară, la Chirstmas Rock Fest 2013 – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la festival!

În deschiderea lor, au urcat pe scenă trupele Pseudonoise (alternativ metal) şi Stone Light (melodic heavy metal). Aceştia au încălzit publicul cu piesele lor şi cover-uri interesante într-o seară de duminică rece de iarnă.

Mike Terrana, invitatul special al celei de-a doua seri

A doua seară de Christmas Rock Fest i-a avut ca invitaţi pe celebrul baterist Mike Terrana, cu cel mai recent proiect al său Terrana Band. Încălzirea atmosferei a revenit formaţiei de heavy metal Trooper care, ca de fiecare dată, şi-a răsfăţat fanii oferindu-le mici atenţii.

Trooper au susţinut un concert puternic din care nu puteau lipsi piesele „Tari ca munţii” sau „Strigăt” cântate împreună cu publicul. Trooper, una dintre cele mai aclamate formaţii de la noi din ţară, cu o activitate de peste 18 ani pe scena muzicală au oferit celor prezenţi un concert de heavy metal dinamic.

Trooper în concert la Chirstmas Rock Fest 2013 - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Trooper în concert la Chirstmas Rock Fest 2013 – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la festival!

Seara a fost încheiată de Terrana Band, un proiect format din iniţiativa bateristului Mike Terrana aflat pentru a treia oară la noi în ţară, cea mai recentă vizită fiind în luna mai a acestui an alături de cunoscuta Tarja Turunen.

Alături de el, pe scenă au fost Fabri Kiarelli, un chitarist şi vocalist foarte bun şi Alberto Bollati, (bas şi voce). Cei trei au oferit publicului bucuria lor de a performa, au interpretat piese precum : „Hold on”, „All around the world”, restul concertului fiind o lecţie de istorie a rock-ului, setlistul lor fiind format din preluări după piese precum: „You really got me” (The Kinks), „Black Dog”, „Whole Lotta Love” (Led Zeppelin), piese care au făcut deliciul tuturor celor prezenţi, mai ales că fiecare dintre cei trei muzicieni şi-a dovedit virtuozitatea cu solo-uri ample.

„Highway to …” Christmas

Cunoscut publiculului pentru colaborările sale cu nume mari ale industriei muzicale: Tarja Turunen, Tony Macalpine, Yngwie Malmsteen, Axel Rudi Pell, Masterplan, Gamma Ray sau Rage., Mike Terrana  a oferit  la Bucureşti o prestaţie completată de carismă, umor şi modestie.

Mike Terrana Band la Christmas Rock Fest 2013 - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Mike Terrana Band la Christmas Rock Fest 2013 – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la festival!

După o porţie bună de glam rock, hard rock, condimentate cu puţin funk şi chiar swing, trupa a părăsit scena în aplauzele publicului român, aplauze care i-au convins să iasă la bis.

A urmat o nouă lecţie de istorie a rock-ului pentru că Mike Terrana&Co au început în forţă cu „Highway to Hell” (AC/DC) şi au continuat cu o preluare după Kiss „Rock ‘n’ Roll All Nite”, unde a fost invitat să participe şi publicul la refren.

Mike Terrana Band la Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Mike Terrana Band la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la festival!

Pentru ultimul moment al serii, au fost invitaţi pe scenă cei de la Trooper pentru un scurt jam session pe piesa „Smoke on the Water” a celor de la Deep Purple. Comunicativi şi dezinvolţi Terrana Band au mulţumit publicului şi s-au declarat încântaţi de atmosfera creată.

Christmas Rock Fest a fost organizat de Phoenix Entertainment.