În seara de 25 aprilie 2013, începând cu orele 20:00, Avishai Cohen a susţinut un concert de excepţie la Sala Radio din Bucureşti. Cum evenimentul a fost unul sold-out şi cererea a fost foarte mare, organizatorii au suplimentat numărul biletelor, astfel au existat fani ai artistului care au preferat sa stea în picioare decât sa rateze evenimentul.

Începând cu orele 20:00 au intrat pe scenă celebrul Avishai Cohen alături de colegii săi, Nitai Hershkovits la pian şi Ofri Nehemya la tobe. Talentul deosebit al basistului israelian a fost remarcat încă de la începutul concertului, când acesta făcut un număr solo demonstrând că se află într-o strânsă conexiune cu contrabasul. Apoi i-a lăsat locul pianistului care a acaparat atenţia publicului printr-o reprezentaţie de excepţie, declanşând o furtună de sunete şi emoţii. Piesa s-a terminat brusc, smulgând astfel instant un ropot de aplauze şi aclamaţii.

Nitai Hershkovits, Avishai Cohen şi Ofri Nehemya (de la stânga la dreapta) - Foto: Daniel Robert Dinu
Nitai Hershkovits, Avishai Cohen şi Ofri Nehemya (de la stânga la dreapta) – Foto: Daniel Robert Dinu

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

După această introducere de efect, Avishai Cohen i-a salutat pe cei prezenţi spunând că este încântat să revină în ţara noastră sub această formulă despre care crede că este cea mai bună şi cu care se simte cel mai bine pe scenă. Artistul a cântat prima dată în România în anul 2008 la Festivalul de Jazz de la Timişoara şi în 2011 la Festivalul de Jazz de la Gărâna.

Un mix de accente grave şi calme

Spectacolul a continuat în acelaşi stil – o fuziune perfectă între pasaje liniştitoare şi momente de tensiune maximă, un dialog al instrumentelor, publicul aplaudând măiestria artiştilor chiar şi în timpul pieselor. Cei trei au cântat împreună, însă pe parcursul serii au avut şi diferite pasaje solo.

Avishai Cohen - Foto: Daniel Robert Dinu
Avishai Cohen – Foto: Daniel Robert Dinu
Ofri Nehemya - Foto: Daniel Robert Dinu
Ofri Nehemya – Foto: Daniel Robert Dinu

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Piesa „C Sharp Minor” a început într-o notă calmă, însă pe parcurs tensiunea a început să crească până în momentul culminant al melodiei când toboşarul, deşi extrem de tânăr, a demonstrat că talentul nu are vârstă reuşind un număr solo acaparant care, din nou, a smuls aplauzele publicului.

Publicul fermecat a cerut trei bisuri

După aproximativ 90 de minute, Avishai Cohen a anunţat titlul ultimei melodii a serii, „Seven Seas” care a durat mai bine de 10 minute. După ce trioul a părăsit scena, într-un interval de câteva secunde toţi cei prezenţi la Sala Radio s-au ridicat în picioare, aplaudând şi solicitând zgomotos un bis. Pe scenă a revenit doar Avishai care a mulţumit cald şi a interpretat melodia „Iroko„. La finalul acestei piesei, Nitai Hershkovits şi Ofri Nehemya s-au întors pentru a cânta împreună celebra piesă „Besame Mucho„.

Avishai Cohen în faţa fanilor prezenţi la Sala Radio - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Avishai Cohen în faţa fanilor prezenţi la Sala Radio – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Artiştii au părăsit din nou scena, însă publicul s-a ridicat în picioare încă o dată, cerând încă un bis. Spre bucuria celor prezenţi, cei trei s-au înduplecat şi au revenit pentru a interpreta mult aşteptata „Remembering„. Aplauzele şi entuziasmul fanilor i-a readus încă o dată pe scenă pe cei trei, de data asta ei plecându-se şi mulţumind publicului pentru căldură şi apreciere.

Deşi concertul organizat de Twin Arts era planificat pentru 90 de minute, Avishai Cohen, Nitai Hershkovits şi Ofri Nehemya au oferit două bisuri, prelungind durata spectacolului cu 30 de minute, manifestându-şi astfel recunoştinţa şi respectul pentru publicul prezent.

Avishai Cohen şi trupa sa sunt într-un turneu european până la sfârşitul anului 2013, urmatoarele ţări de unde vor concerta cei 3 sunt Germania, Austria şi Franţa.