Pentru festivalul Rock în Parc din 13 şi 14 iunie 2013 de la Arenele Romane din Bucureşti, ale cărui capete de afiş sunt The Animals şi The Troggs, au fost puse la dispoziţie ultimele detalii privind accesul în locaţie şi programul concertelor în cadrul acestui eveniment. Accesul la eveniment va fi liber în ambele zile.

Rock, indiferent de vreme

Phoenix Entertainment şi Sfinx Experience s-au pregătit temeinic pentru ca publicul să nu fie afectat de capriciile vremii, astfel încât o copertină împotriva ploii este deja montantă la Arenele Romane. Aşadar, spectatorii nu au de ce să se teamă de posibilile condiţii meteo nefavorabile.

În incinta locaţiei, este interzis accesul cu: mâncare şi băutură din exterior (inclusiv apă), arme şi obiecte contondente (de tipul bricegelor, cuţitelor), droguri şi alte substanţe interzise de lege. La Arenele Romane, oferta de mâncare şi băutură va fi îmbelșugată, iar conform organizatorilor prețurile vor fi la prețuri prietenoase.

The Troggs, cap de afiş în prima zi de Rock în Parc

Trupele româneşti, mai puţin Riff, şi-au câştigat dreptul de a urca pe aceeaşi scenă cu legendele classic rockului în urma etapelor de calificare Rock în Parc, desfăşurate în lunile noiembrie, martie şi aprilie la Arenele Romane. În cadrul acestor preselecţii, trupele au oferit prestaţii extraordinare care au convins publicul şi juriul că merită să îşi ducă mai departe povestea la Festivalul Rock în Parc.

Programul primei zile a evenimentului (13 iunie 2013) va fi următorul:

15:50 – Vespera
16:40 – Rock4ce
17:25 – Reborn
18:15 – Red Cat Bone
19:10 – Plastik Charm
20:05 – George Sărluceanu
21:00 – Tudor Turcu feat. The Colours
22:00 – The Troggs

Vespera este trupa care deţine în prezent titlul de cea mai bună trupă din cadrul competiţiei de la Posada Rock Festival, stilul muzical pe care îl abordează este heavy metal/power metal. Rock4ce promovează un rock vesel, molipsitor pentru cei din jur, iar trupa Reborn va oferi publicului de la Rock în Parc o porţie de metal straşnic care îi va îndemna pe cei prezenţi la headbanging, ei deschizând în ultimii ani concertele unor trupe ca Motorhead sau Die Toten Hosen.

Red Cat Bone a fost înfiinţată ca o trupă tribut The Doors, astăzi muzica trupei este un amestec de jazz, rock progresiv sau grunge, susţinând spectacole alături de A.G.Weinberger sau Mike Godoroja. Plastik Charm a adus în prim-plan curentul electro-rock, începând cu anii 2008-2009, iar prin piesa „Human Emotion” au demonstrat că au un cuvânt greu de spus pe scena muzicală.

George Sărluceanu este un proiect muzical complex ce are elemente de blues, progresiv rock sau jazz. Tudor Turcu este câştigătorul emisiunii concurs X Factor România, iar reprezentaţia lui va fi susţinută de trupa The Colours, deschisă muzicii bune şi provocărilor.

The Animals şi Riff pe aceeaşi scenă în doua zi 

Programul celei de-a doua seri a festivalului a suferit o schimbare, faţă de cel anunţat iniţial, trupa Clar de lună a fost nevoită să se retragă. Astfel, vineri pe scenă vor urca 8 trupe, seara încheiindu-se invitaţii speciali Riff şi legendarii The Animals:

15:40 – DinUmbră
16:40 – Loungerie II
17:40 – 9.7 Richter
18:40 – Just another lie
19:35 – Burning Table
20:30 – Stema
21:30 – Riff
22:30 – The Animals

DinUmbră este o trupă al cărei stil este gothic doom cu accente de rock psihedelic şi chiar power metal,aceste combinaţii reprezentând ingrediente le necesare unei prestaţii interesante. Loungerie II promovează prin muzica sa fuziunea: jazz, punk, rock cu un strop de electronic. Loungerie II a reuşit de fiecare dată să încânte audienţa, oricât de diversă s-a dovedit a fi: de la publicul din parcuri sau muzee până la cel din salonul oficial al Casei Regale.

Just Another Lie sunt pata de culoare a zilei de sâmbătă. Versuri acide şi atitudine puternică la adresa societăţii şi a valorilor promovate în zilele noastre, pe acorduri de punk şi ska punk vor transmite „un mesaj serios pe ritm de dans și dezmăţ„, după cum au declarat membrii trupei.

Burning Table este o adevărată revelaţie a muzicii rock din zilele noastre. Stilul lor este vizibil influenţat de Alice în Chains, Pink Floyd sau Porcupine Tree, iar trupa a reuşit să iasă în evidenţă cu fiecare concert susţinut. Trupa Stema a fost înfiinţată în anul 2011, la iniţiativa lui Silviu Sanda (Timpuri Noi, Sarmalele Reci, Phoenix), iar stilul lor este rock urban cu influenţe electro-pop.

Festivalul Rock în Parc va fi filmat și difuzat de TVR 2, în calitate de co-producător al acestui eveniment.