The Troggs şi The Animals & Friends sunt capetele de afiş ale Festivalului Internaţional Rock în Parc 2013 de la Bucureşti. Alături de cele două trupe pe scena Arenelor Romane vor urca pe 13 şi 14 iunie trupe româneşti ce vor obţine această şansă în urma unor etape de calificare.

The Troggs sunt apreciaţi pentru aportul adus punk-rockului britanic cu piese ca „Wild Thing„, „With a Girl Like You” sau „Love Is All Around„. Trupa va  urca pe scena Rock în Park pe 13 iunie 2013.

Fanii blues-rockului ştiu cu siguranţă cât de influenţi au fost cei de la The Animals în anii ’60-’70. Piese ca „The House of the Rising Sun„, „We Gotta Get out of This Place„, „It’s My Life” şi „Don’t Let Me Be Misunderstood” au făcut istorie în topurile muzicale şi vor putea fi ascultate pe 14 iunie la Bucureşti

Cele două trupe ar fi trebuit să concerteze în Capitală pe 26 februarie 2013, însă evenimentul a fost reprogramat sub forma a două concerte distincte ce ar urma să se desfăşoare în luna mai. Cele două show-uri ar trebui să aibă loc pe 12 si 23 mai 2013, însă acestea nu apar în programele de pe site-urile oficiale ale trupelor.

O nouă etapă de calificare pentru Rock în Parc pe 29 martie 2013

Alături de headlineri-i festivalului, la Arenele Romane vor concerta şi trupele finaliste ale primei ediţii de calificare, de pe 30 noiembrie 2012, şi anume: Psychogod, 9,7 Richter, Masked Toys şi Loungerie II, şi trupele care se vor califica în următoarele două ediţii, de pe 29 martie şi 26 aprilie 2013.

Regulile de participare sunt aceleaşi ca la prima ediţie de calificare: fiecare trupă va cânta piese din repertoriul propriu, iar timpul de evoluţie pe scenă este de 20 de minute. Se pot înscrie doar 12 formaţii, câştigătorii fiind aleşi în urma votului publicului (50%) şi al juriului (50%).

Phoenix Entertainment şi Sfinx Experience doresc să promoveze muzica de calitate, accesul publicului la Arenele Romane fiind gratuit atât la festival cât şi la etapele de calificare.