Muse şi Iron Maiden vor concerta la Bucureşti în cadrul festivalului Rock the City, eveniment ce revine la Bucureşti, pe 29 şi 30 iulie 2016, după 2 ani de pauză. Trupele Muse şi Iron Maiden sunt headlinerii ediţiei din acest an şi astfel se confirmă zvonurile apărute în ultima perioadă, legate de prezenţa celor două trupe în concert la Bucureşti.

Concertul Muse este programat pentru 29 iulie 2016, iar în aceeaşi zi vor mai susţine concerte trupele Volbeat şi Birth of Joy. Concertul Iron Maiden va avea loc pe 30 iulie 2016, prima trupa din deschidere fiind The Raven Age. Noi confirmări vor fi anunţate în perioada următoare.

Muse, în concert la Bucureşti, pe 29 iulie 2016

Trupa Muse este un critic acid al societăţii, dar şi un vizionar distopic, versurile scrise la obiect şi puse pe un sound rock pompos mergând direct la public. Piese ca „Psycho”, „Dead Inside”, „Reapers” şi „Aftermath” stau mărturie.

În concertul de la Bucureşti, Muse promovează cel mai recent album, „Drones”, aceasta spune povestea protagonistului, într-un mod deosebit, prin relatarea diverselor stări pe care acesta le experimentează – de la abandon şi pierderea speranţei, la îndoctrinarea de către sistem ca dronă umană.

Cu peste 20 de milioane de albume vândute, peste 50 de premii primite, dintre care 3 Grammy, Muse pregăteste pentru concertul din cadrul festivalului Rock The City un show de excepţie care cuprinde piese noi de pe albumul „Dornes”, dar şi piese pentru care trupa se face remarcată.

Iron Maiden, concert la Rock the City, pe 30 iulie 2016

Cu peste 90 de milioane de albume vândute, peste 2000 de concerte live susţinute în 59 de ţări, zeci de milioane de fani şi 16 albume de studio, Iron Maiden şi-a câştigat statutul de cea mai influentă şi venerată trupă rock din toate timpurile.

Celebrul grup britanic, Iron Maiden va susţine la Bucureşti unul dintre ultimele show-uri din turneul „The Book Of Souls 2016”, turneu ce a avut un imens succes la nivel mondial, promovând cel mai recent album lansat, cu acelaşi nume.

Producţia evenimentului va fi o premieră pentru Romania, scena măsurând 20 de metri lungime, 15 metri adâncime şi 18 metri înălţime, cu un sistem de sunet şi lumini impresionat.

Din selist vor face parte piese emblematice ale trupei, „Fear Of The Dark”, „The Trooper”, „Powerslave”, „The Number Of The Beast” şi „Wasted Years”, împreună cu melodii de pe noul lor album de studio, „The Book Of Souls”.

Ultima ediţie a festivalului Rock the City a avut loc pe 27 şi 28 iulie 2013, în parcarea Romexpo din Bucureşti, iar printre headliner-ii evenimentului s-au numărat Rammstein, Bullet For My Valentine, Heaven Shall Burn sau Enslaved.

Bilete Muse şi Iron Maiden – Rock the City 2016

Biletele pentru festivalul Rock the City, ce va avea loc pe 29 şi 30 iulie 2016 Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor.

Biletele pot fi achiziţionate sub formă de abonament de două zile sau sub formă de bilete de o zi, începând cu 30 martie 2016, ora 16:00, pentru ziua Muse şi pentru membrii fan clubului Iron Maiden şi de pe 31 martie 2016, ora 16:00, pentru toţii fani Iron Maiden.

Categorie Preţ Muse Preţ Iron Maiden Preţ abonament
Diamond Circle 356.4 lei 291.6 lei 464.4 lei cumpără bilete
Golden Circle 270 lei 226.8 lei 367.2 lei cumpără bilete
Normal Circle 194.4 lei 172.8 lei 270 lei cumpără bilete
Normal – Early Bird 162 lei 145.8 lei 216 lei cumpără bilete

Festivalul Rock The City este organizat de Marcel Avram, East European Production şi D&D East Entertainment.