Britanicii de la Iron Maiden ar putea concerta din nou în România, pe 30 iulie 2016, în Piaţa Constituţei din Bucureşti, conform unei broşuri care anunţă datele turneului mondial „The Book of Souls”. Pentru moment, niciun organizator de concerte din România nu a confirmat un show Iron Maiden la Bucureşti.

Turneul trupei de heavy metal promovează cel de-al şaisprezecilea album, „The Book of Souls”, lansat pe 4 septembrie 2015. Turneul cuprinde concerte în peste 35 de ţări de pe cele 6 continente. Membrii trupei, echipa tehnică şi cele 12 tone de echipamente vor fi transportate cu un avion Boeing 747-400 personalizat, supranumit „Ed Force One”, ce va fi pilotat de vocalistul Bruce Dickinson, fiind deja programate zboruri ce însumează 88500 kilometri în jurul planetei.

Foto: Facebook / Cosmin Aionita
Foto: Facebook / Cosmin Aionita

The Book of Souls World Tour a început pe 24 februarie 2016 cu un show în Statele Unite ale Americii. Turneul va continua cu alte concerte pe teritoriul Amercii de Nord, urmat de concerte în America de Sud şi apoi o întoarcere în America de Nord, pentru alte oraşe din America şi Canada. După 20 aprilie britanicii vor zbura către Asia, pentru concerte în Japonia şi China, urmate de show-uri în Noua Zeelandă şi Australia. După două concerte în Africa de Sud, la sfârşitul lunii mai, Iron Maiden încep turneul european care va dura peste 2 luni de zile.

Multe dintre concertele trupei de rock fac parte din festivaluri ca: Wacken Open Air, Rock in Roma Sonisphere, VOLT Festival, Download Festival şi altele. Este posibil ca şi concertul de la Bucureşti să fie inclus într-un festival, alături de alte trupe cu care se poartă negocieri: Whitesnake, Rammstein şi Muse.

Cel mai recent concert al trupei Iron Maiden la Bucureşti a avut loc pe 24 iulie 2013. Show-ul „Maiden England” a reprodus spectacolul de scenă din turneul care a avut loc în 1988, „7th Tour of a 7th Tour”. Prima apariţie a celor de la Maiden în România a fost în anul 1995, într-o componenţă provizorie, după ce Bruce Dickinson a părăsit trupa şi a fost înlocuit de Blaze Bailey. A urmat un nou concert Iron Maiden la Bucureşti în 2008, în faţa celor 22.000 de spectatori prezenţi pe Stadionul Cotroceni. Anul 2010 a adus peste 30.000 de fani ai trupei Iron Maiden la o reprezentaţie de zile mari, care a avut loc în inima Transilvaniei, la Cluj-Napoca.