UPDATE: Concertul a fost relocat în Hard Rock Cafe. Biletele achiziţionate pentru Sala Palatului sunt în continuare valabile şi vor fi echivalate cu accesul la concertul de la Hard Rock Café şi un loc la masa. Apropierea de scenă se va stabili în funcţie de categoria biletelor.

Lita Ford, supranumită „Queen of Metal”, susţine un concert în premieră în România, la Sala Palatului din Bucureşti, pe 14 martie 2017, informează Vreau Bilet, organizatorii concertului. Biletele au fost puse în vânzare şi au preţuri cuprinse între 65 şi 170 lei.

Carieră muzicală a artistei americane a început la mijlocul anilor ’70, în cadrul grupului rock The Runaways, unde a fost chitarist principal. Urmare a destrămării grupului, Lita Ford a pornit pe drumul unei cariere solo impresionante, în care a devenit „Queen of Metal”, într-un domeniu rezervat aproape în exclusivitate bărbaţilor.

Compozitoare, chitaristă, posesoare a unui timbru inconfundabil de mezzo soprană, Lita Ford s-a impus în lumea muzicală prin stilul rebel, sonorităţile punk şi apariţiile provocatoare. Industria muzicală i-a recunoscut meritele prin includerea în „Top 10” a celor mai bune chitariste din toate timpurile, prin acordarea premiului pentru „Cea mai bună chitaristă” (1989), dar şi prin nominalizarea la premiile Grammy pentru „Cea mai bună interpretare vocală feminină a unei piese rock”, în 1985 şi 1993.

Până în prezent, artista are la activ 9 albume de studio. Unul dintre albumele cu cel mai mare succes ale cântăreţei americane, „Lita” (1988), conţine piesele devenite hituri: „Kiss me deadly”, „Close my eyes forever”, un duet cu Ozzy Osbourne şi „Falling In and Out of Love”, împreună cu Nikki Sixx de la Motley Crue. „Living Like a Runaway” (2012) i-a adus premiul pentru „Chitaristă legendară” de către revista „Guitar Player”. Cel mai recent material discografic al artistei, „Time Capsule”, a fost lansat în 2016, iar în acelaşi an a apărut şi volumul de memorii „Living like a Runaway: A Memoir”.

Aprecieri la adresa Litei Ford au venit şi din partea colegilor de breaslă: „Lita Ford este cea mai cool şi cea mai rock chitaristă pe care am auzit-o eu vreodată. Niciun chitarist – bărbat sau femeie – nu a arătat vreodată mai bine cu o chitară Gibson Explorer în mână decât Lita Ford”, a declarat cunoscutul muzician şi chitarist Slash.

Bilete Lita Ford la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul pe care Lita Ford îl susţine la Sala Palatului din Bucureşti, pe 14 martie 2017, pot fi achiziţionate de pe www.vreaubilet.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria VIP 170 lei
Categoria I 130 lei
Categoria II 85 lei
Categoria III 65 lei