Unul dintre cele mai importante evenimente ale toamnei pentru iubitorii metalului este cu siguranţă concertul Children of Bodom. Trupa finlandeză revine la Bucureşti, pe 12 noiembrie 2013, la Turbohalle, iar în deschiderea acestora vor evolua Decapitated (Polonia) şi Medeia (Finlanda).

Decapitated a fost înfiinţată în anul 1996 în Polonia, apariţia acesteia determinând publicaţiile de specialitate (Metal Hummer, Kerrang, etc) să o caracterizeze ca „forţa care a reaprins flacăra pe scena blazată a death-metalului”. Decapitated s-a remarcat de la început drept o deschizătoare de drumuri în genul death-metal tehnic, destul de puţin abordat până în momentul respectiv.

Lansările discografice ale polonezilor sunt considerate emblematice pentru evoluţia genului în secolul XXI. Deşi formaţia a suferit un eveniment tragic în anul 2007, atunci când bateristul şi unul dintre fondatorii trupei Witold „Vitek” Kiełtyka a decedat, iar basistul Adrian „Covan” Kowanek a fost grav rănit. Aceasta s-a reformat după doi ani la iniţiativa liderului trupei Wacław „Vogg” Kiełtyka (chitară) alături de Rafal „Rasta” Poitrowski, care a preluat rolul de vocalist, Pawel Pasek, care a luat basul, iar Pawel Pawulon Jaroszewicz a fost cooptat pentru tobe.

Anul 2013 aduce foarte multe concerte pentru formaţia poloneză, care pleacă la drum împreună cu Lamb of God şi Children of Bodom. Polonezii mai ajung în România şi pe 30 august, la Rockstadt Extrem Festival (Râşnov).

Medeia este o trupă originară din Finlanda ce a luat naştere în anul 2002 şi este considerată una dintre cele mai semnificative trupe din noul val de metal finlandez. Albumul de debut, intitulat „Quantum Holocaust: World Domination” (2006), descrie cel mai bine stilul formaţiei: proaspăt, dur, bogat în conţinut şi nesupus compromisurilor. Soundi, una dintre cele mai prestigioase reviste de gen din Finlanda a scris „Medeia nu lasă urmă de îndoială asupra identităţii formaţiei care va deveni purtătoarea torţei metalului finlandez”. Trupa a lansat până acum 3 albume de studio, primite cu recenzii entuziaste.

Medeia se va alătura formaţiei Decapitated, în calitate de opening-act pentru concertul Children of Bodom de la Bucureşti, de pe 12 noiembrie 2013. Concertul celor de la Children of Bodom face parte din turneul „Halo of Blood over Europe” şi este organizat de Promusic Events şi revista Maximum Rock.

Bilete Children of Bodom la Bucureşti

Biletele pentru concertul Children of Bodom din Turbohalle se pot achiziţiona din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, într-un număr limitat de 1000 bucăţi, la următoarele preţuri:

Preţ Condiţii
89 lei primele 100 de bucăţi (extragere pass-uri 10 meet & greet)  cumpără bilet
98 lei următoarele bilete achiziţionate până la data de 11.11.2013  cumpără bilet
115 lei biletele achiziţionate în ziua concertului cumpără bilet

Încă 8 pass-uri pentru meet & greet şi 13 CD-uri „Relentless Reckless Forever” mai sunt disponibile pentru cei care achiziţionează bilete la preţul promoţional de 89 lei. Cei interesaţi trebuie să achiziţioneze un bilet şi să trimită un email la [email protected] (subiect: COB) în care să specifice: numele şi prenumele, codul de bare şi data la care a fost achiziţionat acest bilet.