Acest eveniment a avut loc in data de 3 May 2018.
Vezi alte evenimente cu , , .
Vezi alte evenimente la din .

Joi, 3 mai 2018, de la ora 19:00, Tudor Gheorghe susţine, la cererea publicului, concertul „Rândunici printre lozinci”, la Sala Palatului din Bucureşti, alături de Orchestra Concertino, dirijată de Marius Hristescu.

După succesul premierei evenimentului „Rândunici printre lozinci”, din 21 martie 2018, Tudor Gheorghe revine pe scena Sălii Palatului cu acelaşi spectacol, la cererea fanilor săi. Muzica anilor ’60-’70 va prinde din nou viaţă prin poveşti muzicale uitate odată cu trecerea timpului, dar reamintite cu drag de maestrul Tudor Gheorghe prin muzica sa nemuritoare.

„Muzica mea este un gest cultural profund. Spectacolele mele nu sunt o înşiruire de cântece populare sau de muzică uşoară dintr-o perioadă sau alta. Eu fac, prin spectacolele astea, o radiografie a epocii respective, cu toate mijloacele pe care ţi le permite scena, inclusiv şi, mai ales, cu umor. Dar şi cu momente de mare emoţie artistică. Iar «Rândunici printre lozinci» nu face deloc excepţie. Dimpotrivă. Cui se adresează? Păi, tuturor. Dar, în primul rând ăstora mici. Bine, când spun «ăstora mici» mă refer la publicul de douăzeci de ani, care e un public deştept. S-au săturat şi ei de muzica de astăzi şi pe bună dreptate. Că, dacă asculţi hiturile de astăzi, nu numai ale noastre, al dracu’ să fiu dacă nu sunt la fel. Aceleaşi zdupănituri. Parcă toţi cântă aceeaşi melodie. Iar generaţia asta tânără, care urmăreşte mai mult internetul decât posturile de radio, a descoperit că e unu’, un nene mai puriu, care cântă altceva şi face bine ce face. Săturându-se de aberaţiile subculturale care li se inoculează zi de zi şi nefiind un public prost, tinerii ăştia au început să-şi pună problema că e nevoie de o alternativă. Adică de lucruri adevărate. Şi le-au găsit în ceea ce le propun eu, adică poezia adevărată spre care mă chinui de 50 de ani să-i îndrept.”

Tudor Gheorghe este un cântăreţ de muzică tradiţională care a debutat mai întâi ca actor, în rolul „Paznicului tânăr” din piesa lui Victor Eftimiu, „Cocoşul negru”. În 1969, cântăreţul susţine pentru prima oară un recital, „Menestrel la curţile dorului”, moment care a atras simpatia publicului şi prin care s-a făcut remarcat. În cadrul spectacolului, au fost interpretate poezii din opera lui Lucian Blaga, Tudor Arghezi şi Ion Barbu.

Prima producţie discografică a maestrului Tudor Gheorghe a fost lansată în anul 1973, „Viaţa lumii”. Au urmat şi alte albume de succes printre care: „Veniţi, privighetoarea cântă” (1976), „Suflet de român” (2000), „Între râsuri şi trandafiri” (2005), „… de Primăvară” (2009). În total, maestrul are o discografie compusă din peste 25 de materiale. „Au înnebunit salcâmii”, „Acolo este ţara mea”, „Vin colindătorii”, „Dorul călător” se numără printre cele mai cunoscute şi îndrăgite piese ale artistului.

Bilete Tudor Gheorghe – „Rândunici printre lozinci” la Sala Palatului

Biletele pentru concertul Tudor Gheorghe – „Rândunici printre lozinci”, de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 3 mai 2018, pot fi achiziţionate online de pe www.blt.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria Golden VIP 250 lei bilete
Categoria VIP 235 lei  bilete
Categoria I 215 lei  bilete
Categoria II 180 lei  bilete
Categoria III 155 lei  bilete
Categoria IV 120 lei  bilete

După ora 19:10 nu se mai permite accesul în sala de spectacol, iar după începerea spectacolului locurile îţi pierd valabilitatea. Organizatorii roagă spectatorii să ia în considerare traficul rutier aglomerat şi locurile reduse de parcare din zona Sălii Palatului. Accesul nu este permis copiilor sub 7 ani. Copiii peste 7 ani plătesc bilet întreg.

Concertul Tudor Gheorghe – „Rândunici printre lozinci” de la Sala Palatului din Bucureşti este organizat de ARTA Scenei.