Acest eveniment a avut loc in data de 26 May 2012.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

UPDATE: Concertul este  sold-out!

Sâmbătă, 26 mai 2012, la Sala Palatului din Bucureşti va avea loc un concert extraordinar Pink Martini. Un spectacol organizat de Events şi care face parte din turneul de promovare a albumului „A Retrospective”.

„Micuţa orchestră”, aşa cum mai este cunoscută Pink Martini, a fost înfiinţată de pianistul Thomas M. Lauderdale, în 1994. Pe China Forbes, vocalista Pink Martini, Lauderdale a cunoscut-o la Harvard. La trei ani de la absolvire, a sunat-o pe China şi a rugat-o să se alăture orchestrei. Prima dintre piesele compuse de cei doi a fost „Sympathique”, care a avut un succes răsunător în Franţa şi care a fost chiar nominalizată „Piesa Anului” la premiile franţuzeşti „Victoires de la Musique”.

Pink Martini şi-a făcut debutul european la Festivalul de Film de la Cannes în 1997, iar debutul orchestral, cu Orchestra Simfonică din Oregon, în 1998, sub conducerea lui Norman Leyden. De atunci, trupa a cântat cu peste 30 de orchestre din Europa, Asia, Grecia, Turcia, Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Australia, Noua Zeelandă şi America de Nord.

Muzica celor treisprezece membri ai orchestrei Pink Martini, originare din Portland, Oregon, amestecă într-un mod unic diferite genuri, precum lounge, latino, cuban-jazz, muzică clasică, marşuri braziliene şi nu numai. Au devenit cunoscuţi datorită stilului lor elegant şi original şi a repertoriului internaţional bogat.

Liderul trupei, Thomas Lauderdale, declara: „Pink Martini se inspiră din musical-urile romantice de la Hollywood din anii ’40 sau ’50… cu o perspectivă mai globală. Scriem o mulţime de melodii… dar cântăm şi piese precum „Andalucia”, a lui Ernesto Lecuona, sau „Amado Mio”, din filmul „Gilda” al Ritei Hayworth… Într-un anumit fel, facem arheologie muzicală, fiindcă săpăm prin înregistrări din trecut şi redescoperim cântece minunate”.

Opririle în România sunt deja o tradiţie, membrii Pink Martini declarând că se simt aici la fel de bine ca acasă.

Iubitorii de Pink Martini sunt aşteptaţi pe 26 mai să asculte cele mai apreciate piese ale orchestrei, să facă o retrospectivă, aşa cum spune şi numele noului lor album, a celor 16 ani de carieră. Melodii precum „Una Notte a Napoli”, „Hang On Little Tomato”, „Donde Estas Yolanda?”, „Hey Eugene”, „Sympathique (Je ne veux pas travailler)”, „Lilly”, „Que Sera Sera” sau „Amado Mio” vor răsuna din nou pe scena Sălii Palatului.

Concertul de la Bucureşti, din 26 mai 2012, este primul din turneul de promovare a albumului „A Retrospective”, urmat de spectacole la Timişoara, 28 mai, şi Cluj-Napoca, 29 mai.

Bilete Pink Martini Bucureşti

Biletele pentru concertul Pink Martini de la Bucureşti pot fi cumpărate începând cu 8 februarie 2012, iar până pe 19 februarie pot fi achiziţionate la preţuri promoţionale:

Categoria 1: 160 lei – sold-out
Categoria 2: 112 lei – sold-out
Categoria 3: 136 lei – sold-out
Categoria 4: 88 lei – sold-out
Bilete Pink Martini la Sala Palatului din Bucureşti

Începând cu data de 20 februarie 2012, preţul biletelor va fi:

Categoria 1: 200 lei – sold-out
Categoria 2: 170 lei – sold-out
Categoria 3: 140 lei – sold-out
Categoria 4: 110 lei – sold-out
Bilete Pink Martini la Sala Palatului din Bucureşti

Bilete pot fi cumpărate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro. Biletele pot fi achiziţionate şi în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din Bucureşti, Str. Polona nr. 15.