Cea mai recentă confirmare pentru ediţia 2014 a Rockstadt Extreme Fest vine din partea polonezilor de la Behemoth. Singurul festival de metal extrem de la noi din ţară va avea loc între 14-16 august 2014 lângă Cetatea Râşnov, judeţul Braşov.

Formată în anul 1991 în Gdansk, trupa Behemoth a jucat un rol important în dezvoltarea scenei de death metal, fiind considerată în momentul actual un punct de referinţă în metalul extrem.

Discografia formaţiei include peste 10 materiale full length, dintre care „Satanica” (1999), constituie un punct de răscruce în cariera formaţiei, fiind albumul ce a contribuit fundamental la afirmarea trupei dincolo de ocean.

Cea mai recentă realizare vizuală a formaţiei, videoclipul „Blow Your Trumpets Gabriel,” lansat la sfârşitul anului 2013 este, potrivit solistului, Nergal: „o manifestare a voinţei artistice neîngrădite, prin care îndrăznim să trecem dincolo de limitările genului heavy metal”. În ceea ce priveşte albumul „The Satanist”, acesta este considerat drept unul din cele mai importante şi marcante albume metal din ultimii ani, o declaraţie muzicală şi conceptuală notată cu punctaj maxim de către toate publicaţiile de specialitate şi nu numai. Este unul din puţinele albume care a primit o recenzie în celebrul cotidian The Guardian.

De peste 20 de ani, Behemoth continuă să fie o prezenţă sfidătoare, ce încalcă în permanenţă convenienţele sociale şi muzicale, în căutarea celor mai percutante mijloace de exprimare. Revolta împotriva oricăror îngrădiri, setea fundamentală de libertate şi indubitabila vituozitatea tehnică, îi transformă pe muzicienii de la Behemoth în vârful de lance al scenei de metal extrem la ora actuală.

Line-up-ul acestei ediţii este unul deosebit, numele confirmate până în prezent fiind: Obituary (SUA), Sodom (Germania), Katatonia (Suedia), The Exploited (UK), Rotting Christ (Grecia), The Agonist (Canada), Dagoba (Franţa), Mors Principium Est (Finlanda), GrandExit (Suedia), Eryn Non Dae. (Franţa), Born From Pain (Olanda) sau Belphegor (Austria).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2014

Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 vor putea fi achiziţionate din reţeaua Eventim, dar şi online de pe www.eventim.ro, la preţuri în funcţie de perioada de achiziţie.

Perioada Preţ abonament
1 ianuarie – 13  iulie 2014 130 lei cumpără abonament
14 iulie – 16 august 2014 150 lei cumpără abonament
Categoria VIP Backstage* 250 lei cumpără abonament

*acces backstage, poze cu artiştii, abonament pentru ediţia din 2015 + tricoul festivalului